Barça

El somni del pòquer passa primer per Nyon

Youth League. El juvenil del Barça aspira a alçar quatre títols aquesta temporada, però primer haurà de superar el Manchester City en les semifinals de la màxima competició europea (17 h, BeIN La Liga)

Des que Munir es va donar a conèixer al gran públic amb una actuació memorable –amb gol des de mig camp inclòs– per liderar el Barça a guanyar la primera edició de la Youth League, el juvenil blaugrana no s’ha tornat a plantar en la final de la competició. Els dos anys següents no es va classificar ni per a la final a quatre, i l’any passat va quedar eliminat en les semifinals pel Red Bull. Enguany, amb una plantilla reforçada sistemàticament per jugadors del Barça B –fins i tot per Carles Pérez, ja en edat sènior i pitxitxi blaugrana amb cinc gols–, els de Garcia Pimienta buscaran aixecar el segon títol de la temporada.

Després de guanyar la lliga amb solvència, el Barça somia alçar un pòquer de títols en aquests dos últims mesos de curs. I el primer pas per aconseguir-ho passa per superar el Manchester City (17 h, BeIN La Liga) en la semifinal de la final four de Nyon després d’haver fet una competició gairebé immaculada –set victòries i un empat, amb només un gol encaixat–. “Hem tingut temps per preparar el partit, tot i que tenint tants jugadors ja amb dinàmica de filial no sempre és fàcil. Però en aquest club ja estem acostumats a treballar així i sabem que si estem al 100% tenim moltes possibilitats de guanyar”, va dir en la prèvia el tècnic culer, que no té cap problema a penjar-se l’etiqueta de favorit: “I per què no? Serà molt complicat guanyar, però som el Barça, i un jugador que és aquí ha d’aspirar sempre al màxim”, va afegir. “Tenim ganes i molta il·lusió. Per a mi serà la primera, però tenim companys que ja tenen experiència, i això ens pot ajudar”, va explicar, per la seva banda, Riqui Puig, un dels juvenils del moment. El migcampista de Matadepera ha entrat en dinàmica del filial les últimes setmanes, però això finalment no li ha impedit –ni a Carles Pérez, Abel Ruiz, Morer ni Miranda– viatjar a Nyon.

La lluita per la possessió

Per arribar a la final, els blaugrana hauran de vèncer el Manchester City, un equip amb un vell conegut –l’exblaugrana Eric Garcia– i dues baixes molt importants –Brahim Díaz i el mancunian Phil Foden ja no van poder jugar en els quarts de final després d’haver participat en tres partits de la Champions League sota les ordres de Pep Guardiola–: “Tenen jugadors de molta qualitat i els agrada tenir la pilota. Qui aconsegueixi tenir la possessió tindrà molt de guanyat; quan no la tinguem tocarà patir”, va analitzar Pimi, que, tot sigui dit, ha aconseguit dotar el seu equip d’una gran solidesa defensiva. Els blaugrana, que van començar la temporada sota les ordres de Gabri, ara a la banqueta del Sion suís, només han encaixat un gol en tota la Youth League, i va ser en el temps afegit del darrer partit de la fase de grups contra l’Sporting de Portugal amb tot ja decidit. “Un equip com el nostre, que tenim molta possessió i ocasions, normalment fem gols; si estem sòlids al darrere tenim molt de guanyat”, va argumentar el tècnic. “La filosofia sempre ha estat sortir jugant amb la pilota des del darrere, però ara hi hem afegit un punt de físic, i això ens ha donat un plus”, hi va afegir el central Mingueza, que repetirà experiència a Nyon: “Després de perdre la semifinal de l’any passat, arribem amb moltes ganes d’intentar guanyar.”

LES FRASES

No és fàcil treballar amb tants jugadors amb dinàmica del filial, però som el Barça, i un jugador que és aquí ha d’aspirar al màxim
Tenen jugadors de molta qualitat. Qui tingui la possessió de la pilota tindrà molt de guanyat
Francesc Garcia Pimienta
entrenador del barça
Tenim jugadors amb experiència, i això ens pot ajudar. Arribem amb moltes ganes i il·lusió
Riqui Puig
migcampista del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)