Messi i Suárez també fan el que volen i ho liquiden d’hora

Tres gols en la primera part. L’uruguaià, per partida doble, i l’argentí van ser els golejadors en els primers 45 minuts, en què es van exhibir, i també van originar les dues dianes del segon temps

Andrés Iniesta va ser el gran protagonista de la nit, però com era previsible Leo Messi i Luis Suárez també van gaudir de valent de l’exhibició coral que va fer ahir el Barça i van ser dos dels grans artífexs d’aquesta trentena copa per al palmarès del club blaugrana. Amb una part, de fet, en van tenir prou per deixar ja segellada la victòria, amb tres gols. L’uruguaià va obrir la llauna i va fer el tercer gol poc abans del descans, i l’argentí, que li havia regalat el segon amb una passada magistral, havia establert abans el 0-2 momentani. No van acabar aquí les seves amenaces constants a la defensa del Sevilla, ja que Messi també hauria pogut marcar de falta i entre tots dos van forçar dues grogues, a Mercado i Escudero. Insaciables com pocs, després del descans no en van tenir prou i també van continuar col·laborant a augmentar la golejada. Messi assistint Iniesta en el 0-4 i Suárez connectant amb Coutinho en l’acció del penal que va fer pujar el 0-5 definitiu al marcador. D’aquesta manera, el davanter uruguaià, que no va poder disputar la final de copa de l’any passat contra l’Alavés per sanció i que tampoc no havia marcat en les dues anteriors finals de copa, va deixar la seva empremta en una final d’aquesta competició, en què aquest curs ha fet cinc gols.

Per Messi, brillar en les finals és gairebé el pa de cada dia i, més enllà del nou recital d’ahir, també ho diuen les xifres. I és que la d’ahir és la quinzena final que guanya l’argentí de les 18 –a partit únic– que ha disputat amb el Barça. Amb la diana que va fer, a més, el deu blaugrana va igualar Telmo Zarra com el jugador amb més gols (6) en finals de copa i també va fer el mateix amb el mític capità del Barça Juanito Segarra, com a blaugrana, juntament amb Iniesta, Busquets i Piqué, amb més títols de copa (també 6). Són ja 31 títols amb el Barça, els mateixos que Iniesta, els que ja suma Messi, que la setmana que ve pot afegir-ne un altre, guanyant la seva novena lliga.

LEO MESSI

L’argentí iguala Zarra com a màxim golejador en les finals de copa (6 dianes)

LUIS SUÁREZ

Absent per sanció en la del curs passat, va fer els primers gols en una final de copa

Un altre gol contra el rival preferit

X.S.

En els 32 partits que havia jugat Messi contra el Sevilla abans del d’ahir, li havia marcat un total de 30 gols, que feien del conjunt andalús la seva víctima preferida. Per no trencar la tradició de ser el gran malson del Sevilla, com ja va demostrar en el partit de lliga de fa unes setmanes al Sánchez Pizjuán, en què va fer el 2-2 definitiu en els últims minuts, ahir també va marcar i va sumar el 31è gol al conjunt de Nervión. Ho va fer després d’una passada del seu gran aliat aquesta temporada, Jordi Alba, que l’ha assistit en 8 gols de l’argentí.