Barça

Un pas més per aconseguir el tron europeu

Youth League. El Barça, immaculat durant tota la competició, s’enfrontarà al Chelsea en la final, l’equip més llorejat de la competició

El camí en les categories inferiors del Barça és, normalment, de roses. Però coronar-se en el màxim tron europeu juvenil són paraules majors. El repte és majúscul per al juvenil no només pel que suposa –constatar en el palmarès el que ja tothom sap i és que els blaugrana tenen el millor futbol base del continent–, sinó per l’altura del rival. El Chelsea és l’equip que més trons europeus sub-19 (2) ha aconseguit des de la creació del torneig al 2014, any en què el Barça la va guanyar per primer i únic cop.

Els camins del Barça i el Chelsea fins arribar a la final (17 h, Bein) han estat molt dispars. Els blaugrana gairebé s’han trobat una catifa vermella fins a les semifinals, en què van tenir el partit apamat fins a la reacció del City (4-5); els blue devils, en canvi, han hagut de superar una ronda extra i passar a la final en la tanda de penals contra el Porto (2-2). “És un gran equip. Pot tenir la pilota, però la seva principal característica és com surt al contraatac”, adverteix el tècnic García Pimienta. “Esperem jugar contra cinc defenses i alguns jugadors despenjats al davant. Si no estem concentrats, com ho hem fet en la fase de grups i en els encreuaments fins a la semifinal, no tenim cap possibilitat”, hi va afegir el tècnic.

Tots dos equips, a més, ja saben què es guanyar aquesta temporada, ja que els blaugrana s’han proclamat campions de lliga en la divisió d’honor juvenil, mentre que els anglesos han regnat en el campionat del seu país. Aquest, però, l’ha jugat amb una plantilla sensiblement diferent, perquè l’anglès és un campionat sub-18.

LA PRÈVIA

Si no estem concentrats, com en la fase de grups i en els encreuaments fins a la semifinal, no tindrem cap possibilitat
És un gran equip. Pot tenir la pilota, però la seva principal característica és com surt al contraatac
Francesc Garcia Pimienta
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)