Barça

El planter torna a regnar

Superiors. El juvenil del Barça va ser proclamat campió de la Youth League per segona vegada en la seva història després de vèncer amb solvència el Chelsea, amb gols de Marqués i Abel Ruiz

CHELSEA 0 BARÇA 3

CHELSEA:Cumming, Sterling, Guehi (McEadrean, 58’), Grant, James, McCornmick, Maddox (Lamptey, 73’), Castillo, St. Clair, Hudson-Odoi i Redan (Brown, 67’).BARÇA:Iñaki Peña, Mate, Mingueza, Chumi, Miranda, Jandro (Morer, 74’), Collado, Riqui Puig (Martí Vila, 92’), Carles Pérez, Abel Ruiz i Marqués (Guillem Jaime, 80’).GOLS:0-1 (32’) Marqués. 0-2 (51’) Marqués. 0-3 (91’) Abel Ruiz.ÀRBITRE:Andreas Ekberg.T.G.:a Sterling i James, del Chelsea; i a Mingueza, Jandro, Iñaki Peña, Miranda i Mate, del Barça.

El Barça va tornar a ser proclamat campió de la màxima competició europea juvenil en superar el Chelsea en la final gràcies a un doblet de Marqués i a un gol a les acaballes del davanter del filial Abel Ruiz. El conjunt blaugrana va aixecar, així, el títol de la Youth League quatre anys després que ho aconseguís per primera vegada un juvenil liderat per Munir.

Amb tots dos equips igualant-se gairebé home a home per tot el terreny de joc, les passades en llarg van ser l’única solució que van trobar tots dos conjunts per progressar sense assumir riscos excessius en els primers compassos del matx. El porter Iñaki Peña i els centrals blaugrana només trobaven la solució de la pilota llarga cap als seus davanters, un regal per als potentíssims centrals anglesos, que es van imposar en tot aquest tipus de passades. Amb el pas dels minuts, però, el Barça va aconseguir començar a enllaçar passades i a plantar-se amb més assiduïtat a tres quarts del camp del rival, i així van arribar les primeres ocasions. Abel Ruiz, aprofitant una sortida defectuosa del porter Cumming, va intentar superar-lo per dalt (20’), mentre que Collado va provar de repetir el gol de falta de la semifinal, però el seu xut es va estavellar a la barrera (29’). Cap de les dues ocasions van ser gaire clares, però sí els avisos perfectes del que estava a punt de passar. I és que en una bona maniobra venint a rebre, Abel Ruiz va desequilibrar la defensa londinenca amb una ràpida paret amb Riqui Puig i va donar el gol fet a Marqués, que només va haver de llançar-se en planxa per empènyer la pilota al fons de la xarxa (32’).

Amb avantatge blaugrana en el marcador, tots dos equips van sortir després de la represa a temptejar el terreny. Però abans que cap dels dos es decidís, altre cop va aparèixer Marqués per rematar el Chelsea. El davanter veneçolà va robar la cartera al central Grant i va batre el sentinella rival amb una bona definició (51’). Sense res a perdre, però, el conjunt blue va decidir fer un pas endavant i la reacció va tenir el seu efecte: la defensa blaugrana va viure el tram de major patiment quan McCormick va provar-ho de xilena (56’) i Hudson-Odoi va posar l’ai al cor al conjunt català amb un xut de falta a la base del pal.

El control i la sentència

Passat els pitjors minuts, els de Garcia Pimienta van aconseguir fer amainar el temporal fent el que millor saben fer: defensar amb la pilota. Amb un Chelsea que cada vegada deixava més jugadors despenjats a dalt i amb un mig del camp més despoblat, els culers van tenir la calma necessària per mantenir la possessió i fer inútils els intents a la desesperada del conjunt londinenc. Així, a pesar que el Chelsea va tornar a vorejar l’1-2 amb una rematada al travesser de Brown (83’), el Barça va poder gestionar els darrers minuts amb una certa tranquil·litat i fins i tot es va permetre el luxe de tancar el marcador amb el 0-3, un resultat segurament excessiu vistes les ocasions d’un equip i de l’altre. Abel Ruiz va recollir una passada de Guillem Jaime i va superar el porter amb un xut ras des de dins de l’àrea (91’) i el Barça va poder celebrar el segon títol de la Youth League de la seva història.

Ens han sortit les coses com volíem. A més, hem guanyat jugant a la nostra manera
Francesc Garcia Pimienta
entrenador del barça
Ells eren els favorits de la competició i hem demostrat un cop més que el planter està al nivell
Riqui Puig
migcampista del barça
Estem molt contents perquè és un títol que costa molt de guanyar. Ara toca gaudir
Iñaki Peña
porter del barça

Alejandro Marqués, l’heroi inesperat

Ni Abel Ruiz, ni Carles Pérez, ni Riqui Puig, ni Miranda, ni cap altre dels jugadors que estan en dinàmica de filial. El gran heroi blaugrana de la final va ser el davanter veneçolà Alejandro Marqués, un jugador que va començar la temporada amb el juvenil B. Autor d’un doblet en la final i de quatre gols en cinc partits al llarg de la competició, Marqués s’ha convertit en el davanter centre titular de l’equip en aquest tram final de temporada “Tot l’equip ha estat a l’altura i ho ha donat tot per aconseguir la victòria. Els gols són cosa de tots”, va dir l’atacant en acabar el matx.

Precisament la posició de davanter centre havia estat una de les grans qüestions de debat de l’equip al llarg de la temporada. Gabri, el tècnic que va començar el curs, va denunciar més d’una vegada la falta d’un golejador i, de fet, aquesta va ser una de les justificacions per reforçar l’equip a la Youth League amb Abel Ruiz i Carles Pérez. Finalment, però, l’heroi de la final va ser un juvenil de segon any, fitxat aquest estiu del Jàbac Terrassa i que ni tan sols formava part de la plantilla del juvenil A a principi de curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)