Barça

“Acabar la lliga invictes és un al·licient claríssim”

Mercat. Ernesto Valverde mira la propera temporada de reüll, però insta la secretaria tècnica a formar una plantilla curta, de la qual és probable que formi part Carles Aleñá

Amb la lliga ja al sarró, els dos partits que li queden al Barça per acabar la temporada s’han convertit en els dos últims esculls per a fer una lliga gairebé perfecte. Acabar la lliga invictes és ara per ara l’únic objectiu que els queda als blaugrana, però no hi era des de l’inici. Ernesto Valverde, però, va admetre ahir en una roda de premsa en què es va parlar més de futur que de present, que l’equip està conscienciat per aconseguir establir un nou rècord d’imbatibilitat. “Això mai és, en un principi, l’objectiu de la temporada, però ara, un cop guanyada la lliga, hem de buscar al·licients, i aquest n’és un de claríssim. S’ha trigat molt a batre l’anterior rècord d’imbatibilitat, i ara estem en posició d’aconseguir-ho.”, va afirmar el tècnic blaugrana, que va afirmar que “la competitivitat forma part del caràcter dels jugadors” i que gràcies a la regularitat de tot el curs, ara és més fàcil mantenir-la.

Per al preparador, el partit d’aquest vespre no tindrà la mateixa tensió que la majoria dels que ha dirigit fins ara, tot i que ja li agrada. “Quan estàs ficat en la temporada vols arribar al final amb tot per guanyar, i quan ja ho tens guanyat, trobes a faltar la tensió”, va dir, però té clar que vol fer un nou pas cap a la possibilitat d’acabar la lliga sense perdre cap partit aquest mateix vespre, quan juguin contra un Llevant “que ha tingut, durant tota la temporada, equip i joc suficient per estar més amunt, i que en les últimes jornades ha aconseguit uns números increïbles”. “Ara tenen més tranquil·litat i més autoconfiança, i haurem de lluitar contra això”, va advertir Valverde, que va confirmar que Ter Stegen tornarà a la porteria, i va preveure “algun canvi” a la defensa. Qui segur que descansarà és Leo Messi, tot i que s’està disputant la Bota d’Or amb Salah: “He de pensar en el conjunt a l’hora de fer l’equip. M’encantaria que guanyés tots els trofeus però no el veig obsessionat amb això, perquè ell sap que és una conseqüència del seu treball.” Hi haurà, doncs, rotacions, però caldrà veure quantes: “Sé que molts jugadors marxen amb la selecció quan acabi la temporada, però el partit és molt important.”

Vol una plantilla curta

Un cop tractat el present, Ernesto Valverde va parlar del futur. Primer, l’immediat, sobre l’amistós que el Barça jugarà dimecres a Johannesburg. “Ens el prenem com un entrenament estrany. La idea és portar dos equips i no córrer riscos, i alhora, complir els compromisos del club”, va dir el tècnic , que també va ser qüestionat pel futur a més llarg termini, la temporada que ve, la planificació de la qual, assegura, no ha començat. “N’he parlat molt per sobre amb el club, però sí que demano als jugadors que estiguin pendents de la competició fins al darrer moment, jo faig el mateix”, va dir. Valverde no va parlar de Griezmann perquè “són hipòtesis” tot i dir que “els grans jugadors sempre s’entenen”, però vol una plantilla d’“entre 20 i 22 homes”.

Un dels reptes és resoldre la baixa d’Iniesta, tot i que podria no ser home per home: “La primera opció és mirar què tenim aquí, i Coutinho és una opció, però també tenim gent al B com Aleñá. La tendència és voler que un jugador faci el mateix que ell, i això és impossible, perquè és un jugador especial”, va dir Valverde, que va deixar entreveure que Aleñá pujarà al primer equip. “L’opció està més o menys clara perquè ha fet una temporada excepcional”, i va deixar oberta la porta a Oriol Busquets: “Pensàvem en ell, però ha tingut una lesió i n’hem d’esperar l’evolució.” Per fer-ho, però, vol “una plantilla curta”: “La meva idea és tancar l’equip, perquè si fas pujar un jugador i després el fas baixar, al final no sap mai on està.”

MESSI I LA BOTA D’OR

“M’encantaria que guanyés tots els trofeus però no el veig obsessionat”

CARLES ALEÑÁ

“L’opció està més o menys clara perquè ha fet una temporada excepcional”

Esperant el recurs per Sergi Roberto

Ernesto Valverde no podrà comptar aquest vespre amb Sergi Roberto, que ha de complir el segon dels quatre partits de sanció que va rebre el futbolista de Reus per la seva expulsió contra el Real Madrid. El tècnic blaugrana va explicar que el club “està en ple procés de recurs” de la sanció per la plantofada a Marcelo just abans del descans, i va dir que espera que prosperi: “La meva idea és comptar amb ell com més aviat millor.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)