Barça

El rival

Paco López

El protagonista més inesperat

El tècnic valencià ha estat l’artífex d’una salvació complicada a principis d’any i s’ha guanyat la confiança de la plantilla, l’afició i el club

Fins al març, només havia entrenat a segona B i tercera, a més de quatre partits a segona

Va pujar de l’Atlètic Llevant per acabar la temporada i en només nou partits s’ha guanyat la renovació per al proper curs, i de manera ben merescuda. Paco López (Silla,19 de setembre del 1967) va tenir clar des del primer dia que la salvació del Llevant passava per canviar l’estat d’ànim del vestidor, i ho va aconseguir de manera inesperada. Era el seu debut en una banqueta de primera divisió, però era la banqueta del seu club, i l’oportunitat mereixia donar el màxim. López s’ha forjat en banquetes de futbol territorial, sobretot a segona B amb un breu pas per la segona divisió –a la banqueta del Cartagena, amb qui va perdre els quatre partits que va dirigir–, però l’arribada al primer equip del Llevant la va fer des de tercera, en què aquest curs dirigia l’equip filial granota. Però el canvi ni l’ha afectat. Al contrari, semblava que la primera divisió l’estava esperant.

I és que els guarismes de López a banqueta del Llevant són l’enveja de molts, no només d’equips que han lluitat amb els valencians per escapar del descens, sinó també d’equips grans. En els nou partits, ha sumat set victòries, un empat, i només una derrota, contra l’Atlético de Madrid: 22 punts de 27 possibles, un més que el seu predecessor a la banqueta del Ciutat de València, Juan Muñiz, en 27 jornades. I dels nou partits, només un, la visita a San Mamés, li ha esguerrat el sopar dels dilluns. I és que Paco López té una cita cada dilluns amb els seus amics. L’entrenador granota es reuneix cada setmana amb un grup d’amics amb qui comparteix no només l’afició pel futbol sinó que la gran majoria s’hi guanya la vida, d’una manera o una altra: amb una escola de futbol, com a entrenador, com a representant... És allà i amb ells on, segur, des de fa un parell de mesos, torna a ser el Paco de sempre, el que aprofita totes les oportunitats que se li presenten, diuen els seus companys de tertúlia.

Els que el coneixen bé diuen que de capacitat de treball no li’n falta; de ganes, tampoc; de professionalitat, encara menys. I recorden que en la seva etapa com a futbolista del Llevant –la temporada 1994/95–, López es va jugar el físic fins a punts insospitats per ajudar l’equip, i la seva família. El conjunt granota havia de jugar la promoció d’ascens a segona A –categoria que havia abandonat al mercat d’hivern quan va passar de l’Extremadura al club de la seva vida, el Llevant–, amb Juande Ramos a la banqueta, i López arribava amb el tendó d’Aquil·les molt afectat i amb un risc molt alt de trencar-se’l, fet que l’hauria allunyat dels terrenys de joc molts mesos. L’ara entrenador va demanar jugar infiltrat. Contra l’Écija, López va marcar en la primera meitat, però en la segona tot se’n va anar en orris: els andalusos van fer-ne quatre i López va acabar expulsat. Dies després, un empat al camp de l’Écija va impedir l’ascens del conjunt granota. Paco López, com la majoria d’aquella plantilla, va deixar el Llevant aquell mateix estiu i va fitxar pel Castelló, on va jugar tres temporades, abans de fer-ho al Múrcia i al Benidorm, on es va retirar el 2001, amb 263 partits –200 com a titular–, i 68 gols. Amb el club del seu cor va fer set dianes en mitja temporada, i li va quedar l’espina clavada de no poder pujar, una espina que de segur s’ha tret convertint-se en dos mesos en l’artífex de la permanència.

7
victòries
en nou partits ha aconseguit Paco López en la banqueta granota
9
equips
havia entrenat abans d’agafar les regnes del Llevant, tots a segona, segona B o tercera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)