Barça

Una mina d’errors

Assenyalat. El mal partit al Ciutat de València de Yerry Mina, que va mostrar totes les seves carències, posen en dubte la seva continuïtat en el club, que el podria cedir aquest estiu

Yerry Mina va viure un autèntic calvari contra els ràpids i mòbils davanters del Llevant, que en només 56 minuts van mostrar totes les carències del colombià, que va aparèixer a la fotografia dels cinc gols.

En el primer, Morales el va deixar enrere amb una facilitat preocupant, mentre que en el 2-0, amb Vermaelen lesionat i Piqué encara a la banda, va perdre de vista Boateng, que es va plantar tot sol davant de Ter Stegen. I els errors es van mantenir en l’inici del segon temps, en què el Llevant va fer tres gols en 11 minuts. En el 3-1, Mina va perdre la posició en anar cap a la banda, cosa que va obrir el forat pel qual va entrar Bardhi. I pitjor encara va ser la seva actuació prèvia al 4-1, en què es va quedar enganxat per dues vegades, trencant el fora de joc. En el cinquè, en canvi, Mina va decidir sortir a pressionar Roger, un passadís perfecte perquè Bardhi entrés tot sol i superés Ter Stegen. “Ha tingut personalitat en alguns moments determinats. No l’he vist malament, però cal valorar l’efectivitat que ha tingut el rival”, va afirmar en la roda de premsa Valverde, conscient que no era ni el lloc ni el moment per fer llenya d’un jugador en qui ell mai ha tingut gaire confiança, i que va aterrar al Camp Nou abans del previst per la marxa inesperada de Mascherano –fet que va suposar pagar 2,5 milions d’euros més dels 9 previstos–, i com un “fitxatge de club”.

Necessita experiència

El de diumenge va ser el cinquè partit amb el Barça de Mina, que abans havia jugat dues estonetes contra el València (0-2) i el Vila-real (5-1) i dos duels sencers, contra el Getafe (0-0) i el Celta (2-2). I el cert és que, excepte una errada de posició a Balaídos, que va facilitar que Aspas marqués, en la resta de partits el colombià es va mostrar força segur. Tot plegat, però, se’n va anar en orris a València, amb una actuació deficient que posa en dubte la seva continuïtat. I és que amb el fràgil Vermaelen com a únic relleu de Piqué i d’Umtiti, tot fa pensar que el Barça fitxarà aquest estiu un tercer central de garanties, i això provocaria que Mina hagués de marxar cedit. I és que les poques oportunitats que li ha donat Valverde en els últims quatre mesos –només 287 minuts– evidencien la poca confiança en el colombià del Txingurri, que prefereix disposar d’un central més experimentat. Tots els camins, doncs, porten a deduir que Mina farà les maletes aquest estiu per buscar minuts en el futbol europeu que li permetin tornar al Camp Nou en un futur. I és que diumenge va quedar clar que ara mateix està bastant verd.

MASSA VERD

El colombià es va mostrar perdut tàcticament i molt lent en les curses

POCA PARTICIPACIÓ

En quatre mesos, Mina només ha disputat 287 minuts en cinc partits diferents

POSSIBLE CESSIÓ

Valverde prefereix disposar d’un central amb més bagatge en el futbol europeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)