Barça

El Barça destapa una xarxa organitzada de frau i revenda

Operació antifrau. El club va interceptar 2.823 entrades falsificades el dia del clàssic fetes a partir de les dades d’abonaments reals, i ara els seus titulars, ja identificats, s’exposen a una possible expulsió

El FC Barcelona ha destapat una xarxa organitzada dedicada a la revenda d’entrades falsificades al Camp Nou. El club va interceptar durant l’últim Barça-Real Madrid del dia 6 maig un total de 2.823 entrades fraudulentes, una xifra que va suposar, només en el clàssic, unes pèrdues d’1,5 milions d’euros per al club. L’acció, duta a terme per un dispositiu de 120 treballadors del club, va permetre localitzar aquest gran nombre d’entrades falses durant el darrer clàssic i identificar amb posterioritat la titularitat dels abonaments amb els quals s’havia procedit a la falsificació. Tots aquells socis que van cedir les seves dades personals i van posar el seu abonament a la revenda fora de la plataforma del Seient Lliure amb la intermediació d’aquesta xarxa organitzada, i que han estat identificats, seran sancionats durament. El Barça ha traslladat tots els casos a la comissió disciplinària del club i s’estudiarà expedient per expedient. Les sancions per infraccions molt greus, segons l’article 75 dels estatuts, poden comportar des de la suspensió de la condició de soci fins a un màxim de dos anys, a la pèrdua permanent de la condició de soci. I en aquesta segona casuística, el club ja ha anunciat públicament que posarà tots aquests abonaments a disposició dels socis que estan en llista d’espera.

El portaveu Josep Vives no va voler entrar ahir en detalls sobre quin era el modus operandi de la xarxa ni el perfil de socis identificats, però sí que va ser taxatiu quant a la contundència amb què actuarà el club: “Aquesta ha estat segurament una de les accions més importants que ha fet el club contra el frau i la revenda. Ha estat una feina de molts mesos d’investigació. Entenem que comportarà un abans i un després. El nostre objectiu és erradicar el frau i sanejar el club, i per això no ens tremolarà el pols. Actuarem amb fermesa. Estem parlant de gent organitzada. No estem parlant d’una cosa artesanal o feta de forma barroera a títol individual. Estem parlant d’una xarxa. Hi ha una falsificació documental, i el club serà dur amb aquells socis que hagin actuat de manera incorrecta.”

En la trama hi ha implicats el 3,4% dels abonats a l’estadi. Tots ells ja han estat suspesos de forma cautelar i no podran anar al Camp Nou aquest diumenge per veure el partit contra la Real Sociedad. A aquests 2.823 socis se’ls ha obert expedient i s’ha iniciat ja el procediment disciplinari. El procés sancionador podria allargar-se fins a final d’any. Paral·lelament, també el dia del clàssic es van requisar 72 carnets de socis que havien venut el seu carnet a títol individual. Tots ells també seran fortament sancionats, tot i que el seu cas anirà per una altra via.

El dia del clàssic, el club va permetre l’entrada al recinte d’aquells aficionats que havien adquirit les entrades falsificades (amb o sense coneixement de causa) per evitar aldarulls a les portes de l’estadi, i únicament es va procedir a la intervenció de les entrades falses per poder localitzar aquells socis que s’havien beneficiat de la revenda.

ARTICLE 75

Segons els estatuts, les sancions poden comportar la pèrdua de la condició de soci

COST ECONÒMIC

El Barça ha xifrat, només el dia del clàssic, unes pèrdues d’1,5 milions d’euros

Arxivats els expedients per l’exhibició d’estelades

En la compareixença d’ahir de Josep Vives, el portaveu va exposar també la satisfacció del club per l’èxit de l’ús de les entrades nominatives d’acord amb la normativa vigent, i pel bon funcionament de fórmules com la recollida d’entrades a destí, una mesura aplicada de forma pionera des del 2016, especialment en partits de Champions, i implementada per primer cop en una final com va ser el cas de la final de la copa del Rei contra el Sevilla, a Madrid.

D’altra banda, el club continua ferm en la seva posició d’ajudar judicialment tots aquells culers als quals se’ls va vulnerar els seus drets civils en la final disputada al Wanda Metropolitano.

En clau estelades, bones notícies. El Barça, multat inicialment amb 150.000 euros per part de la UEFA per l’exhibició de banderes independentistes en els partits de Champions contra l’Atlético de Madrid del 2015 i els partits contra el Celtic i el Manchester City del 2016, finalment no haurà d’abonar la sanció. Els expedients han estat arxivats.

Suport total a Sergi Roberto i al mundial de clubs

Avui el FC Barcelona presentarà al·legacions contra la sanció de quatre partits interposada a Sergi Roberto després de la seva expulsió en l’últim clàssic. El club entén del tot desproporcionat el càstig i presentarà recurs. El futbolista ja ha complert dos partits i Vives va demanar ahir “justícia”: “En Sergi no és només un gran futbolista, sinó també un gran esportista. Seria de justícia que diumenge pogués jugar contra la Real Sociedad en l’últim partit d’Iniesta i la celebració del doblet. Demanem que se’l tracti de forma justa. Només això.” Vives va insistir també que l’actual jutge únic no està a l’altura del càrrec: “Entenem que Francisco Rubio no és la persona indicada per a aquest càrrec.”

Un dels altres temes tractats en la reunió d’ahir de la junta directiva va ser el suport públic del club al nou format del mundial de clubs. Aquest es jugaria en lloc de la copa Confederacions i l’actual mundialet de clubs i suposaria una reducció, segons Vives, del 35% del nombre de partits per als futbolistes. La competició arrencaria el 2021.

Oficialitzat l’acord empresarial amb Parques Reunidos

Josep Maria Bartomeu i Fernando Eiroa, conseller delegat de Parques Reunidos, van oficialitzar ahir l’acord que permetrà a la companyia especialitzada en parcs de lleure poder construir espais d’experiències Barça arreu del món. El club s’assegura així una nova font d’ingressos i amplia el ventall en la seva voluntat de projectar encara més la marca Barça. L’acord, d’una durada de cinc anys, prorrogable a cinc anys més, va ser aprovat en l’assemblea de socis compromissaris del 21 de novembre.

Parques Reunidos obrirà parcs indoor d’entre 3.000 i 10.000 metres quadrats en almenys cinc centres comercials en territoris estratègics. Es preveu l’obertura dels primers centres als Estats Units i a l’Àsia a partir del 2020. Seran espais dedicats exclusivament al Barça, on els visitants gaudiran d’una experiència d’immersió en aquest nou concepte d’entreteniment, basat en la història, els valors, els jugadors i els moments únics del club, amb una barreja d’interacció, noves tecnologies, educació i diversió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)