Barça

Els districtes barcelonins, a la samarreta del curs 18/19

Homenatge. L’equip estrenarà aquest vespre el nou disseny, que representarà els deu districtes en les deu franges verticals blaves i grana i que enforteix “lligams” entre club i ciutat

Una de les cites de l’estiu és la presentació de la nova samarreta del FC Barcelona. Aquest any ha arribat abans d’hora, abans que acabi l’actual temporada, per un motiu clar: que la llueixi Andrés Iniesta. I és que la nova samarreta és molt especial per al club, tal com va assegurar Josep Maria Bartomeu durant l’acte que es va fer a la piscina municipal de Montjuïc: “Aquesta samarreta té un valor emocional molt important per a nosaltres: el lligam entre el Barça i la ciutat de Barcelona.” I aquest lligam queda representant en el nombre de franges de la samarreta. N’hi haurà deu, i cada una representa un dels deu districtes de la ciutat de Barcelona: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. La temporada que ve, doncs, el Barça lluirà d’una manera representativa tots els ciutadans i ciutadanes de la Ciutat Comtal, fet que va destacar l’alcaldessa Ada Colau. “És emocionant i significatiu que el Barça hagi volgut portar al cor i a la samarreta la ciutat de Barcelona arreu del món”, va dir Colau, que creu que els barcelonins i barcelonines se sentiran “honorats” pel gest del club blaugrana. “Volem que tots els barcelonins i barcelonines se sentin orgullosos de nosaltres, perquè el Barça deu molt a la ciutat. Ens fa molt feliços que la relació entre club i ciutat es faci més forta”, va insistir el president de Barça, que va confirmar que l’equip no esperarà a la propera temporada per estrenar-la, sinó que avui mateix els futbolistes d’Ernesto Valverde podran lluir-la al Camp Nou, en el que serà l’ultim partit d’Iniesta amb el Barça i en la posterior celebració del doblet.

A més de les deu franges, la samarreta té el coll en forma de pic i connecta amb la part posterior amb una reproducció de la senyera, que pren la forma d’una tira vertical. Els pantalons tornen a ser de color blau, igual que les mitgetes, que incorporen quatre anelles horitzontals grana. La samarreta de porter és negra amb les deu franges als braços.

La samarreta és especial i per això la presentació també va ser diferent. L’acte es va realitzar en un espai emblemàtic dels Jocs Olímpics de Barcelona, que l’any passat van celebrar 25 anys: les piscines municipals de Montjuïc. Amb la pilota com a fil conductor, l’acte de presentació va començar amb una actuació del freestyler Sergi Martínez, quatre vegades campió d’Espanya, i va seguir amb un espectacle de natació sincronitzada a càrrec de deu nedadores liderades per Sara Gijón, medalla de bronze al mundial de Xangai 2011 i vuit cops campiona d’Espanya, i format també per Amber Bakker, Iris Sande, Iris Brunsó, Xènia Sans, Ivet Estrader, Sira Casanova, Vanesa Ligos, Laura Cano i Laia Filella. El moment més esperat va arribar quan el saltador Adrià Garcia va saltar en el moment en què un dron feia volar la nova samarreta i fent possible que amb Barcelona de fons es pogués reproduir la icònica imatge dels Jocs del 92.

Els models de la nova indumentària van ser d’allò ben especials: cinc futbolistes del club –Philipe Coutinho, del primer equip; Oriol Busquets, del Barça B, Leila Ouahabi, del primer equip femení; Alexis Olmedo, de l’aleví A, i Aina Roman, del femení infantil aleví– i cinc socis i sòcies, en representació de la ciutadania.

NOVETAT

La samarreta té deu franges en honor a la ciutat per enfortir els lligams comuns

JOCS OLÍMPICS

L’acte es va fer a les piscines de Montjuïc per recordar els salts de natació

Dilluns, la samarreta a la venda

L’afició del Barça podrà veure en acció la nova samarreta aquest vespre contra la Real Sociedad, però si la vol comprar haurà d’esperar a demà dilluns. Serà llavors quan es posarà a la venda al Megastore de les instal·lacions del Camp Nou i a tots els distribuïdors oficials, i també a la botiga en línia de Nike. De moment només estarà disponible la primera samarreta del Barça. La segona i la tercera, així com la d’entrenament, es presentaran en les properes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)