Barça

La cinquena Bota d’Or de Leo Messi, amb 34 gols

Per segon any seguit. El que ja era virtual, ahir es va fer realitat i el crac argentí, que va ser suplent i va jugar una estona al final, torna a ser altre cop el màxim artiller estatal i del continent

Ja ho era de manera virtual, i ahir, definitivament, Leo Messi es va convertir en el guanyador del Pichichi i la Bota d’Or d’aquesta temporada. Ja és la cinquena per al crac argentí que, finalment, ahir sí que va jugar uns minuts, entrant en la segona part, a falta de menys de mitja hora, rellevant Coutinho. Valverde ja va avisar en la roda de premsa de dissabte que el deu blaugrana descansaria, i així va ser, però això no va impedir que pogués gaudir de l’última estona al terreny de joc amb un dels seus grans aliats de sempre al Barça, com és Andrés Iniesta, el gran protagonista de la nit d’ahir.

Coutinho havia fet poc abans el gol número 5.999 del Barça en la història de la lliga, així que Messi encara va tenir temps per buscar ser l’autor del gol número 6.000, que haurà d’esperar, però, fins a la temporada que ve. L’argentí, de fet, ja havia estat qui va fer el gol número 5.000 del conjunt blaugrana en el campionat, en el curs 2008/09, en un partit contra el Racing.

El cas és que amb 34 gols en la lliga –i 45 entre totes les competicions–, Messi tanca un altre curs per emmarcar i com a màxim artiller del continent, per segon any consecutiu. L’última lliga en va fer 37 i aquest any no ho ha tingut fàcil. Fa uns mesos semblava que se li podia escapar, però la recta final de campionat que ha protagonitzat l’argentí, amb 8 gols entre l’abril i el maig, inclosos dos hat-tricks, contra el Leganés i el Dépor, li han permès dosificar-se en aquestes dues últimes jornades –al Ciutat de València no va ni viatjar– i superar de dues dianes el seu més immediat perseguidor, que finalment ha estat el davanter del Liverpool Mohamed Salah. Al darrere ha quedat el canoner del Tottenham, Harry Kane, amb 30 gols. Més enllà, amb 29 dianes, hi ha Lewandowski, Immobile i Icardi, que ahir va marcar en la victòria de l’Inter al camp de la Lazio. En l’àmbit estatal, Cristiano Ronaldo, finalment amb 26 gols, i Luis Suárez, amb un de menys, completen el podi golejador, a molta distància, però, del millor, Messi.

AMB MARGE

Tot i dosificar-se en les dues últimes jornades, Messi no ha hagut de patir per la Bota d’Or

7 anys després, la xifra de gols en la lliga no arriba als 100

X.S.

El Barça estava abans del partit d’ahir a només dos gols d’arribar al número 6.000 en la història de la lliga, però també del número 100 en aquest campionat. Coutinho va fer l’únic gol del partit d’ahir, així que els de Valverde tanquen el campionat amb un total de 99 gols a favor i queden sense poder arribar a la xifra del centenar de gols, cosa que havien aconseguit en les sis últimes lligues. L’última en què no va ser així va ser la temporada 2010/11, quan, amb Guardiola a la banqueta, l’equip va guanyar la lliga (95 dianes a favor) i també la Champions. A banda de Messi i de Luis Suárez, que entre tots dos han sumat 59 dianes al llarg de les 38 jornades del campionat –gairebé un 60% del total de l’equip–, Paulinho, amb 9 dianes, completa aquest podi de golejadors blaugrana aquest campionat de lliga. Ben a prop ha quedat Coutinho, que, tot i que va arribar en el mercat d’hivern, ha aconseguit marcar un total de 8 gols en les 18 jornades que ha disputat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)