Barça

El protagonista

Philippe Coutinho

Una rosca per emmarcar

En una nit marcada indiscutiblement per l’adeu d’Andrés Iniesta, només Philippe Coutinho va ser capaç de treure una mica de protagonisme al mag manxec, i tot gràcies al golàs que va marcar el migcampista brasiler, amb una rosca teledirigida que ja comença a ser marca de la casa, i que es va introduir en la porteria de Moyà després de tocar el pal. El gol va servir per obrir la defensa de la Real Sociedad, molt ben ordenada durant tot el partit, es va convertir en el 5.999è de la història del Barça a la lliga, i obre la porta al 6.000, que tot i els intents finals de Messi no arribarà fins a la propera temporada.

La gran diana de Coutinho va ser el colofó d’un excel·lent partit del brasiler, que cada duel que juga es mostra més adaptat al genuí estil de joc del Barça. Perquè el 14 blaugrana, ahir extrem esquerre, va participar molt de la creació, va combinar en moltes ocasions amb Andrés Iniesta i va generar desequilibri amb les seves arrencades i els seus driblatges secs. Malgrat el domini blaugrana, però, el 0-0 es va mantenir tot el primer temps i en l’inici del segon, moment en què Coutinho va controlar una pilota a prop del vèrtex de l’àrea, va fer una petita passada endavant i va carregar la cama per dirigir una fuetada al fons de la porteria rival, un golàs inesperat que va aixecar el públic dels seus seients. La diana, a més, va certificar l’enorme capacitat de l’exjugador del Liverpool per veure porteria, ja que va ser el desè que marca aquesta temporada amb la samarreta del Barça, i això que Coutinho només ha disputat mitja campanya al Camp Nou i no ha participat en la lliga de campions. El migcampista brasiler, de fet, ha tancat el curs davant de Paulinho en aquest aspecte, i s’ha erigit en el tercer màxim golejador de l’equip, només darrere de Leo Messi i de Luis Suárez.

En plena ratxa

Després de marcar tres gols en els seus setze primers partits com a blaugrana –contra el València en la copa i el Girona i el Màlaga en la lliga–, Philippe Coutinho s’ha destapat en el tram de la temporada, en què ha marcat set gols en els últims sis enfrontaments. El primer d’aquesta ratxa el va fer en la final de la copa del Rei contra el Sevilla. I en el següent partit, contra el Deportivo de la Corunya, va repetir. I tot i que Coutinho no va poder mantenir la ratxa en el clàssic contra el Real Madrid, el brasiler es va retrobar amb el gol en la següent jornada, contra el Vila-real, en què va contribuir amb una diana a la golejada dels blaugrana (5-1). I el 14 va mantenir el seu idil·li amb les porteries rivals en el següent partit, al Ciutat de València, en què va liderar amb tres gols l’intent de remuntada del Barça contra el Llevant. És evident que Coutinho ha arribat al tram final de la temporada en plena forma, i ahir ho va tornar a certificar amb un excel·lent partit amanit amb un golàs per emmarcar. Pocs dubten que el migcampista blaugrana serà una de les peces importants del Barça 2018/19.

47
intervencions
1
passada de mèrit dolenta
2
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
0
faltes comeses
2
faltes rebudes
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)