Barça

Infinit8Iniesta

El Camp Nou acomiada Iniesta en una nit molt emotiva en què el migcampista va ser el protagonista

Es van fer dos mosaics personalitzats i els càntics en honor al manxec van ser constants

El capità del Barça va rebre el trofeu de la lliga i l’equip va celebrar amb l’afició el doblet

D’aquí molts i molts anys, quan l’aficionat del Camp Nou miri a l’infinit rememorant el millor Barça de la història, encara veurà amb nitidesa un jugador amb el 8 a l’esquena fent màgia amb la pilota enganxada als peus, un futbolista irrepetible que va passar de la Masia al primer equip, fins erigir-se en un dels millors jugadors de tots els temps, i sense perdre mai la seva característica senzillesa. És per això que ahir, el darrer partit d’Iniesta amb el Barça, era un dia molt especial per a tot el barcelonisme, ja que no tots els dies s’acomiada una llegenda viva del club. I aquest ambient de jornada històrica ja es va poder apreciar en la prèvia del duel, en els voltants del Camp Nou, amb llargues cues d’aficionats que esperaven el seu torn per fer-se una fotografia amb el símbol d’infinit que el club va associar a l’adéu d’Iniesta. I l’homenatge va continuar quan l’speaker va anunciar l’alineació, en què els decibels es van disparar en el moment del 8. Poc després, amb l’entrada a la gespa dels dos equips –amb els jugadors del Barça amb una inscripció especial en el pit en record d’Iniesta–, a les graderies es va desplegar un majestuós mosaic amb el lema “Infinit Iniesta”, i el símbol d’infinit en els dos gols. Tot seguit, el jugador manxec i Xabi Prieto, un emblema de la Real que també marxa del club de la seva vida, es van intercanviar unes plaques commemoratives, moment en què el públic del Camp Nou va començar a ovacionar Iniesta durant més de dos minuts. I el següent moment àlgid no va trigar a produir-se, en el minut 8 del partit, en què al Gol Nord es va desplegar una lona amb vàries fotografies de la carrera d’Iniesta i el lema “Gràcies per tant”, mentre que els membres de la Grada d’Animació mostraven les 32 copes que el manxec ha guanyat amb el Barça.

I és clar, el gran moment es va viure quan Ernesto Valverde va substituir a l’home homenatjat, en el minut 81. El Camp Nou es va ensorrar, mentre que Iniesta es va anar abraçant, un per un, als seus companys. I els crits en record al jugador es van mantenir fins que l’àrbitre va decretar el final del partit, un total d’11 minuts.

Celebració i nostàlgia

Acabat el partit, va arribar el moment de celebrar el doblet assolit, una festa en què, òbviament, Andrés Iniesta va ser el gran protagonista. Tots els jugadors, de fet, van saltar a la gespa amb la samarreta del manxec, mentre que en el cel de l’estadi penjava un globus gegant amb el lema “infinit Iniesta”. Després va ser el moment de que el manxec recollís de mans de Luis Rubiales, el nou president de la RFEF, el trofeu de la lliga, l’avantsala del moment més emotiu, quan Iniesta, després que pels videomarcadors de l’estadi es veiessin imatges de la seva carrera en el Barça, va agafar el micròfon per dirigir-se a l’afició. “És un dia difícil per a mi. Han estat 22 anys meravellosos, un orgull i un plaer haver pogut defensar i representar aquest escut, per a mi el millor del món”, va afirmar un Iniesta emocionat. “Gràcies a tots els meus companys, us faré de menys; i gràcies a vosaltres, per l’estima i el respecte amb el qual meu tractat. Vaig arribar com un nen. Marxo amb 34 anys com un home. Us duré en el cor per sempre”, va afegir Iniesta, que després va rebre de tota la seva família un quadre amb la samarreta del partit d’ahir i un altre amb una fotografia en què s’el veia amb les 32 copes que ha guanyat amb el Barça. Posteriorment, la plantilla el va mantejar, abans que Iniesta liderés la volta d’honor de l’equip, amb el trofeu de la lliga a les mans. Aquesta serà la darrera imatge amb la samarreta del Barça d’Iniesta –que acabada la celebració va tornar a saltar a la gespa per regalar unes quantes samarretes–, amb una copa a les seves mans, amb un somriure als llavis i reben l’estima de l’afició, una instantània que resumeix la seva carrera d’èxit. La llegenda ha començat. Gràcies infinites, Andrés.

Han estat 22 anys meravellosos, un orgull i un plaer haver pogut defensar i representar aquest escut, per mi el millor del món
Gràcies a tots els meus companys, us trobaré a faltar; i gràcies a vosaltres per l’estima i el respecte amb el qual meu tractat
Vaig arribar com un nen. Marxo amb 34 anys i com un home. Us duré al cor per sempre
Andrés Iniesta
jugador del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)