Barça

Assalt blaugrana a Rússia

L’expectativa és que el Barça estigui representat en el pròxim mundial per 14 jugadors de l’actual plantilla distribuïts en nou seleccions, un registre que suposaria un nou sostre

La temporada no ha acabat pas per a molts dels components de l’actual plantilla del Barça. I és que més de la meitat ja estan concentrats amb les seleccions respectives per afrontar la gran cita d’aquest juny i juliol: el mundial de Rússia. Són 14 els internacionals que han tancat el curs 2017/18 com a blaugrana i que han entrat en les diverses llistes ja anunciades pels seleccionadors, que en alguns casos encara s’han d’ajustar als 23 noms definitius (hi ha temps fins al 4 de juny). Tot i això, les perspectives que el nombre de mundialistes blaugrana es modifiqui són reduïdes.

Per tant, si no hi ha sorpreses d’última hora, el nombre d’internacionals blaugrana a Rússia suposarà un rècord per al club, ja que s’ampliarà en un jugador respecte als mundials del Brasil (2014), Sud-àfrica (2010) i França (1998), en què van ser 13. Aquí cal esmentar que David Villa va ser presentat com a nou reforç del Barça just abans del mundial de Sud-àfrica, però a efectes pràctics no va formar part de la plantilla del Barça i va vestir la seva samarreta fins després de disputar aquell mundial (temporada 2010/11). Pel que fa a Hristo Stòitxkov, va competir a França el 1998 després d’haver iniciat el curs 1997/98 amb el Barça, però abans d’acabar aquella campanya ja s’havia desvinculat del club.

La representació blaugrana a Rússia fins i tot podria ser més elevada si no fos per algunes absències inesperades. És el cas d’André Gomes i Nélson Semedo, descartats pel seleccionador portuguès, Fernando Santos, tot i que els havia cridat de manera regular durant la fase de classificació. Un cas molt similar és el de Lucas Digne, que semblava que tenia una plaça en el combinat francès però Didier Deschamps l’ha acabat descartant per a la fase final. Pel que fa al porter Jasper Cillessen, l’absència d’Holanda entre les 32 seleccions mundialistes després de no superar la fase de classificació ha frustrat les seves expectatives.

Com és habitual, la selecció espanyola és la que més internacionals blaugrana integra, tot i que la xifra s’ha reduït de manera significativa respecte a mundials precedents. En total són quatre: Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets i Andrés Iniesta, que es preveu que a Rússia posi fi a la seva etapa amb la roja com ha fet al Barça després de 22 anys al club. Al Brasil, el 2014, hi va haver set blaugrana al combinat espanyol, el mateix nombre que a Sud-àfrica el 2010, quan sota la direcció de Vicente del Bosque va quedar campió.

Molt repartits.

La reducció del pes dels internacionals blaugrana dins la selecció espanyola ha quedat compensada amb la major diversitat en altres seleccions. S’espera que fins a nou combinats presents a Rússia tinguin algun jugador del Barça, mentre que al Brasil, el 2014, van ser cinc. D’aquesta manera es preveu que tots els grups del pròxim mundial inclouran algun representant blaugrana, i la majoria amb galons de titular.

Per a cinc dels 14 blaugrana que preveuen jugar a Rússia serà el seu debut. Es tracta de Ter Stegen, Umtiti, Dembélé, Coutinho i Yerri Mina. A l’altra banda de la balança se situen Leo Messi i Andrés Iniesta, que es preparen per al seu quart mundial. Tots dos es van estrenar a Alemanya el 2006 i des de llavors no han fallat en cap fase final del mundial. En el cas del migcampista manxec, va poder aixecar el trofeu a Sud-àfrica el 2010, acompanyat per Piqué i Busquets. Tots tres són els únics de l’actual plantilla blaugrana que han guanyat un mundial, mentre que Messi es va quedar a les portes al Brasil el 2014, quan va perdre la final contra Alemanya.

En aquest sentit, Messi afronta la cita de Rússia amb l’expectativa de poder guanyar un mundial; l’únic repte que li queda en la seva inabastable trajectòria. El millor del món tornarà a ser el far de l’Argentina, que farà una part de la preparació a Barcelona. De fet, a partir de dijous que ve i fins al 8 de juny l’albiceleste s’entrenarà a la ciutat esportiva Joan Gamper.

També parteixen com a aspirants a arribar lluny a Rússia els internacionals espanyols, brasilers i francesos del Barça, així com Ter Stegen, que té possibilitats de ser l’encarregat de defensar la porteria de la selecció d’Alemanya. Ja ho ha fet en bona part de la fase de classificació en absència del lesionat Manuel Neuer, que ha entrat en la llista prèvia de Joachim Löw, en espera de veure si està prou recuperat.

Hi ha altres internacionals blaugrana cridats a tenir protagonisme a Rússia, com ara Coutinho i Dembélé. Sense oblidar Luis Suárez, que serà el primer que entrarà en acció coincidint amb l’Egipte-Uruguai, programat per al segon dia de competició. En definitiva, tota una sèrie d’il·lusions mundialistes tenyides de blaugrana i concentrades entre el 14 de juny i el 15 de juliol.

CONVOCATS

Algunes absències inesperades han impedit que la llista fos encara més àmplia

TERMINIS

Les seleccions tenen temps fins al 4 de juny per presentar les llistes definitives
Itàlia 1934 3
Brasil 1950 5
Xile 1962 7
Anglaterra 1966 4
Alemanya 1974 1
Argentina1978 6
Espanya 1982 4
Mèxic 1986 6
Itàlia 1990 5
Estats Units 1994 12
França 1998 13
Corea-Japó 2002 8
Alemanya 2006 10
Sud-àfrica 2010 13
Brasil 2014 13
Ter Stegen, Umtiti, Dembélé, Coutinho i Mina es preparen per al primer mundial

La lesió de Carvajal no és greu i es tanca l’escletxa per a Sergi Roberto

Dani Carvajal es va incorporar ahir a la concentració del combinat espanyol per començar a preparar el mundial de Rússia. Serà sota la disciplina de Julen Lopetegui que el lateral dret del Real Madrid començarà la recuperació de la lesió que es va fer dissabte passat en la final de Champions contra el Liverpool. Un contratemps que va obrir una escletxa pel que fa a la possibilitat que Sergi Roberto pogués rellevar-lo en la convocatòria. Per contra, Julen Lopetegui ha optat per esperar que Carvajal es recuperi després de saber que la lesió és lleu. Es tracta d’una petita ruptura a l’isquiotibial de la cama dreta, segons van revelar les proves que li van fer ahir al matí els serveis mèdics del Madrid, en presència també dels metges de la selecció espanyola. El temps de recuperació es preveu que serà de dues o tres setmanes, i només estaria en risc la seva presència en l’estrena dels de Lopetegui en el mundial, coincidint amb el Portugal-Espanya del proper 15 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)