Barça

Rosell torna a declarar i demana la seva llibertat

Audiencia Nacional. L’expresident blaugrana va comparèixer davant la jutge Carmen Lamela sobre el presumpte blanqueig de capitals pels drets televisius de la ‘canarinha’ i va manifestar que “en cap cas” fugirà

L’expresident del Barça Sandro Rosell, que ja fa més d’un any que està en presó preventiva a Soto del Real acusat d’un suposat blanqueig de 15 milions d’euros de la venda dels drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera i de pertànyer a organització criminal, va tornar a declarar ahir davant la jutge de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela. Aquesta nova citació és en relació a un nou informe de la UDEF (Policia Judicial), que segons el seu advocat, Andrés Maluenda, són uns “pretesos fets nous” pel que fa a un préstec que Rosell “va rebre i tornar”, però que segons el seu parer, ja n’havia donat explicacions perquè “ja constaven en la causa”.

Aprofitant aquesta compareixença davant la jutge, que va durar al voltant de dues hores i mitja, Rosell va tornar a demanar la seva posada en llibertat, va negar que existeixi risc de fuga i va recordar que l’Audiencia Nacional li té bloquejats 30 milions d’euros, cosa que fa que no disposi de patrimoni a l’estranger. Una petició que ja ha estat denegada fins a onze vegades, però que aquest cop l’expresident blaugrana –també va declarar el seu soci, Joan Besolí– va poder fer en persona, explicant que aquests dos fets en què es basa Lamela per mantenir-lo empresonat, com són el risc de fuga i la seva suposada fortuna a l’estranger, són “inexistents”, en paraules del seu advocat, que també va negar el suposat delicte de blanqueig. Maluenda també va insistir que Rosell no fugirà “en cap cas” sinó que “afrontarà el cas amb total tranquil·litat”, però amb el desig de poder-ho fer des de casa seva.

D’altra banda, l’advocat de Rosell també va assegurar que han aportat “escrits i proves” per demostrar que no hi ha “ni un cèntim” a l’estranger. La setmana passada, la jutge ja va denegar la petició de l’expresident blaugrana en considerar que podria fugir de l’estat i instal·lar-se en un altre país.

Rosell va fer d’intermediari entre la Confederació Brasilera de Futbol i el grup àrab ISE per a la venda dels drets de televisió d’una sèrie d’amistosos de la canarinha, contracte que es va signar l’any 2006, i segons l’acusació, hauria introduït cinc anys després els diners venent de manera simulada una empresa seva, Bonus Sports Marketing. Segons l’advocat, però, al llarg d’aquest any, amb “documents, testimonis i certificats” han demostrat que la interpretació del fiscal dels fets, suposadament ocorreguts fa dotze anys, no se sosté. Maluenda també va defensar que si es posa en qüestió el que diu la fiscalia, caldria donar a Rosell les garanties necessàries per defensar-se, que segons ell no són altres que la seva posada en llibertat fins que finalitzi la investigació, i manté que tot i els revessos patits, continuaran treballant per aconseguir-la.

LES FRASES

La citació és amb motiu d’uns pretesos fets nous, sobre un préstec que Rosell va rebre i va tornar, i que ja constaven en la causa

NEGATIVA CONSTANT

Rosell ha vist denegats fins a 11 cops els recursos presentats per sortir de la presó
Rosell no fugirà. Vol afrontar el cas amb la màxima tranquil·litat. No hi ha ni un cèntim a fora
Andrés Maluenda
ADVOCAT DE SANDRO ROSELL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)