Barça

“No em veia en un altre equip”

Umtiti assegura que la seva prioritat sempre ha estat renovar amb el Barça i que té ganes de continuar jugant amb els millors i guanyar més títols

El president Bartomeu confirma que tindrà una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros i que el necessitaven

Samuel Umtiti ahir era un home feliç. Després de mesos d’intenses i dures negociacions, la setmana passada va arribar a un acord amb el Barça per renovar el contracte fins al 2023. Dues temporades més i una millora important de les seves condicions econòmiques, malgrat que va voler deixar molt clar que la seva prioritat en cap cas havien estat els diners. “Soc aquí per guanyar títols, no pels diners. Soc aquí per guanyar, com ha fet Iniesta, que per a mi és un exemple”, va afirmar. L’ampliació del seu contracte era una de les prioritats del club, perquè entenien que costaria molt trobar en el mercat un central de la qualitat del francès, plenament adaptat a l’estil del Barça i integrat al club. “És un jugador que s’ha consolidat, és important. El necessitem i ell necessita el Barça. És un contracte de llarga durada, i la seva clàusula de rescissió serà de 500 milions d’euros. En aquests dos anys, s’han guanyat títols i ell hi aposta perquè creu que aquí tindrà més èxits. És ambiciós”, va assenyalar el president Josep Maria Bartomeu, també satisfet per haver pogut blindar Umtiti, que abans de la renovació tenia una de les clàusules més baixes de la plantilla: 60 milions d’euros.

Que ahir era un dia de joia va quedar confirmat amb el posat rialler del francès durant la roda de premsa. Idolatrat per l’afició, imprescindible per al tècnic i barcelonista des de petit, durant un temps va semblar que la seva continuïtat perillava. Sobretot després d’aquella entrevista a la televisió francesa en què es va mostrar escèptic. “S’han dit moltes coses, però la prioritat era renovar amb el Barça. És el millor club del món i no em veia en cap altre equip”, aclaria ahir. Umtiti, de fet, va dir que se sentia més “nerviós” i més “il·lusionat” que el dia del seu fitxatge. “És un somni que continua. Des del primer dia a Barcelona em vaig sentir com a casa i ara m’hi vull quedar 15 anys. Em sento molt feliç a la ciutat, a l’equip. Tinc la confiança de tothom. No podia marxar d’aquí, és casa meva.” El francès vol seguir jugant al costat dels millors, com Messi i Piqué, un jugador que l’ha ajudat molt. El seu millor moment al Barça fins avui va ser la històrica remuntada contra el PSG, i el pitjor, la desfeta contra la Roma. Curiosament, dos moments en la Champions, una competició que Umtiti vol guanyar tant sí com no. “És la millor competició i l’hem de guanyar. L’any vinent competirem al màxim per intentar guanyar-la. Estic segur que tindrem un equip espectacular.”

El futur de Griezmann

L’únic moment en què no se’l va veure del tot còmode va ser quan li van preguntar sobre el possible fitxatge de Griezmann. “Parlo molt amb ell: de la Play, de menjar... Però no he parlat amb ell de l’opció de venir al Barça. Si volgués, seria fantàstic.” Tampoc es va esplaiar gaire sobre Lenglet, un compatriota que segurament compartirà vestidor amb ell la temporada vinent. “Jo miro tots els partits perquè el futbol és la meva vida. M’agrada com juga i hem de parlar amb els directius si pot venir... A mi m’encanta com juga Lenglet.”

LES FRASES

És un jugador que s’ha consolidat. El necessitem, i ell necessita el Barça. La clàusula serà de 500 milions d’euros
Josep Maria Bartomeu
S’han dit moltes coses, però la prioritat era renovar amb el Barça. És el millor club del món. Vull més títols
Samuel Umtiti
Parlo molt amb Griezmann: de la Play, de menjar... Però no de l’opció de venir. Si volgués, seria fantàstic
Samuel Umtiti

Una jornada frenètica

Samuel Umtiti va viure ahir una jornada frenètica. El defensa francès va abandonar per unes hores la concentració de la seva selecció per complir amb l’acte de la signatura del seu nou contracte, que es va fer ben aviat a la sala Berlín. Allà va saludar la plana major dels responsables esportius del Barça, com el vicepresident esportiu, Jordi Mestre; el mànager general esportiu, Pep Segura; el secretari tècnic, Robert Fernández, i el directiu responsable del primer equip, Javier Bordas. Després de signar, va oferir una roda de premsa, a dos quarts d’onze del matí. Es va fer tan aviat perquè a les quatre de la tarda ja el tornaven a esperar a la concentració de França.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)