Barça

El dilluns 16 de juliol, tret de sortida per al Barça 2018/19

Pretemporada. Els jugadors que no disputen el mundial tornaran a la feina d’aquí a 40 dies. La gira pels Estats Units començarà el 24 de juliol amb el viatge a Oregon, on l’equip farà una estada a la seu de Nike

El dilluns 16 de juliol és la data escollida perquè el Barça 2018/19, el de la segona temporada amb Ernesto Valverde a la banqueta, comenci a rodar. Aquell dia –en queden 40–, els jugadors que no participen en el mundial estan cridats a la ciutat esportiva Joan Gamper per completar les diverses proves físiques i mèdiques, prèvies, com és habitual al primer entrenament. Pel que fa als jugadors internacionals, s’aniran incorporant progressivament a la disciplina blaugrana, depenent de fins on avancin les seves seleccions en la cita de Rússia, que comença el 14 de juny.

Amb prou feines una setmana després d’haver començat els entrenaments, i per segon estiu consecutiu, el grup viatjarà caps als Estats Units, el dimarts 24 de juliol, per iniciar la gira nord-americana, que acabarà el 4 d’agost, i en què serà molt complicat que cap dels jugadors que participen en el mundial –un total de 14– hi siguin.

La primera parada a terres nord-americanes serà a Beaverton (Oregon), on els blaugrana faran una estada de tres dies a la seu central de Nike. D’allà, es desplaçaran cap a Los Angeles, on el 28 de juliol hi ha programat el primer dels tres amistosos de la gira, contra el Tottenham Hotspur, al Rose Bowl. Tres dies després, el 31 de juliol, el Barça jugarà a l’AT&T Stadium de Dallas contra el seu últim botxí en la Champions, la Roma, i ja el 4 d’agost, s’enfrontarà al Milan, al Levi’s Stadium de Santa Clara (Califòrnia).

Després d’aquest tercer i últim amistós als Estats Units, englobats en la International Champions Cup, en què el Barça participa per quart estiu seguit, l’expedició blaugrana tornarà cap a Barcelona per continuar preparant l’inici de la temporada, encara sense data. I és els dies en què s’han de jugar els primers partits del curs, els de la supercopa d’Espanya, continuen en l’aire i s’han convertit en tot un problema degut als compromisos que tenen tant el Barça com el Sevilla, que pot arribar a disputar tres eliminatòries prèvies de l’Europa League. El 18 de juny hi ha prevista una reunió entre les parts –clubs i federació espanyola– per trobar una solució, que podria ser que de manera excepcional, es jugués a partit únic, en un camp neutral. Una opció que no agrada al Barça, que sempre acostuma a fer una bona taquilla amb aquest partit.

Boca Juniors, al Gamper

També encara sense data, en espera que es conegui com es resol l’embolic de la supercopa d’Espanya, el rival del Barça en el trofeu Joan Gamper d’enguany serà, gairebé amb tota probabilitat, el Boca Juniors. Així ho va assegurar el president del club argentí, Daniel Angelici, que va explicar que accepta la invitació del Barça, depenent també de la seva disponibilitat segons quina sigui la data finalment escollida. Seria el sisè cop que el conjunt xeneize participa en el Gamper. L’última vegada va ser fa tot just deu anys.

TRES AMISTOSOS

El Barça s’enfrontarà al Tottenham (28-J), la Roma (31-J) i el Milan (4-A)

ELS INTERNACIONALS

Els jugadors que disputen el mundial s’aniran incorporant de forma progressiva

LA SUPERCOPA

El 18 de juny es reuniran les parts i una solució podria ser que es disputés a partit únic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)