Barça

La Generalitat dona el vistiplau a l’Espai Barça

Instal·lacions. L’aprovació enllesteix el procés administratiu de modificació del pla general metropolità i impulsa l’objectiu de poder iniciar les obres l’estiu del 2019

Pas a pas l’Espai Barça va completant els tràmits administratius previs a l’inici de les obres. Després que el 27 d’abril passat el ple de l’Ajuntament de Barcelona aprovés la modificació del pla general metropolità (PGM) i que el 15 de maig fos ratificada per la subcomissió d’Urbanisme del consistori, el planejament urbanístic del projecte ja disposa també de l’aprovació de la Generalitat.

De fet, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va signar l’aprovació recentment i ahir va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Coincidint amb aquesta publicació, el conseller, el president del Barça –Josep Maria Bartomeu– i el comissionat del projecte de l’Espai Barça –Jordi Moix– van trobar-se ahir a les oficines del club blaugrana per valorar l’aprovació, que permet obrir una nova fase. I és que una vegada finalitzada la tramitació administrativa de la modificació del pla general metropolità, el Barça ja pot començar a tramitar els projectes d’urbanització i reparcel·lació i, posteriorment, sol·licitar les llicències de construcció per tal d’iniciar les obres en la data prevista pel club, l’estiu del 2019. Es calcula que les obres estaran acabades el 2022.

Amb un pressupost total de 639 milions d’euros, l’Espai Barça integra la remodelació profunda del Camp Nou, la construcció d’un nou Palau Blaugrana i la reurbanització de l’espai que els envolta. De fet, el primer pas del projecte ja és visible, amb la construcció en marxa del nou estadi Johan Cruyff, situat als antics terrenys del Tennis El Forn de Sant Joan Despí, just al costat de la ciutat esportiva Joan Gamper. Una vegada el nou estadi entri en funcionament, es derrocarà el Miniestadi per situar en aquell espai el nou Palau, que s’ajustarà a la normativa esportiva i federativa actuals. El nou recinte s’arrodonirà amb un pavelló poliesportiu annex on es duran a terme les activitats de les seccions d’hoquei, handbol i futbol sala, entre altres. Pel que fa al Camp Nou, es mantindrà operatiu durant la remodelació.

El projecte també preveu la creació d’una nova àrea de centralitat urbana amb dues noves edificacions amb façana al carrer Arístides Maillol i on hi haurà oficines, hotel, botiga i oferta gastronòmica. Una altra edificació es destinarà a oficines i serveis vinculats al club. Es tracta, doncs, d’una significativa reestructuració de l’entorn del Camp Nou, que s’ha consensuat amb l’Ajuntament de Barcelona i que ha donat rellevància a la integració de les instal·lacions al barri de les Corts.

REGISTRAT

L’aprovació de la modificació del pla general metropolità es va publicar al DOGC

PRÒXIMS PASSOS

Sol·licitar les llicències de construcció per iniciar les obres ja apareix a l’agenda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)