Barça

Dos són multitud

A la recerca de minuts. Tot i trobar-se còmode a Barcelona, Jasper Cillessen desitja que el Barça li faciliti la sortida, entenent que amb Ter Stegen com a company de posició tornarà a jugar molt poc

Primer va ser Claudio Bravo i ara ha estat Jasper Cillessen. Tots dos, grans porters amb un excel·lent rendiment com a blaugrana i, per tant, reconeguts i estimats, però al mateix temps jugadors que es van anar desencisant per la merescuda tirania de Ter Stegen, millor porter que ells, fins a veure’s abocats a pensar que només tindrien més minuts lluny del Camp Nou. “M’encanta el Barça, però soc un professional i vull jugar més de deu partits per temporada. És així de simple”, va confessar fa unes setmanes Cillessen, que també va recordar que ell mai entraria en disputa amb cap club. “Vaig signar per cinc temporades i de moment vull seguir. Sé que al Barça estan contents amb mi i jo no soc un jugador que vulgui mai fer guerra contra els clubs.” El problema, però, és que, tot i jugar molt poc, Cillessen ha fet una temporada molt bona, cosa que ha cridat l’atenció d’alguns clubs que, com el Liverpool, el Bayern i la Juventus, necessiten reforçar la porteria. I, és clar, sense voler forçar la màquina, Cillessen no ha dubtat a posar-se en contacte amb el Barça per demanar una sortida amistosa, entenent que ningú posarà els 60 milions d’euros de la seva clàusula.

Arribats a aquest punt, sembla que al Barça no li quedarà més remei que vendre un porter que va aterrar al Camp Nou a canvi de només 13 milions, i que en els dos anys que ha vestit de blaugrana ha rendit a un gran nivell, i sense aixecar en cap moment la veu per queixar-se pel seu ostracisme. Això no vol dir, però, que el Barça pensi regalar res a clubs amb capacitat econòmica que, quan és a l’inrevés, no dubten a demanar autèntiques barbaritats pels seus jugadors. I després, és clar, la direcció esportiva blaugrana tampoc vendrà Cillessen fins a tenir emparaulat un recanvi de garanties, un objectiu ara per ara força complex, ja que és difícil fitxar un gran porter a baix cost i que, a més, accepti aterrar en un club en què difícilment jugarà algun partit de la lliga ni de la lliga de campions. De moment, el club ha sondejat noms com Rui Patricio –que està sense equip després de marxar de l’Sporting de Portugal– i Casteels, del Wolfsburg, tot i que en aquests moments l’operació encara està en una fase molt embrionària.

Una situació difícil

Disposar de dos porters de primer nivell és un fet força nou en el futbol d’elit, ja que fins fa poc la lògica marcava tenir un porter titularíssim i un altre de suplentíssim, atès que es tracta d’una posició amb poc marge per a les rotacions. I en la història del Barça, a excepció de casos molt concrets com el de Sadurní i Reina –que van arribar a alternar la titularitat en la lliga–, Artola i Valentí Mora o Artola i Urruti, la lògica s’ha imposat sempre. Tot va canviar, però, la temporada 2014/15, quan el Barça va fitxar Claudio Bravo –que va jugar en la lliga–i Ter Stegen –amo i senyor de la porteria en la Champions League–, una situació estranya que va acabar amb l’alemany guanyant pes i amb el xilè fent les maletes per marxar al Manchester City. L’experiència, però, va ser positiva, i el Barça la va repetir fitxant Cillessen, el porter titular de l’Ajax, que durant dues temporades, tot i saber que ho tindria impossible per desbancar Ter Stegen, s’hi ha deixat la pell fins a fer-se lloc en l’agenda d’alguns dels clubs més importants d’Europa. Ara, però, caldrà veure si el Barça decideix tornar a buscar un porter de primer nivell per ser suplent o si, per contra, es torna a decantar per un perfil més discret que no generi controvèrsies.

FLEXIBILITAT

Amb una clàusula de 60 milions, Cillessen espera que el Barça accepti negociar

BON CARTELL

El Liverpool, el Bayern i la Juve, entre els clubs que s’han interessat per l’holandès

MERCAT COMPLICAT

El Barça no el vendrà fins que li trobi un substitut, una cerca de dificultat màxima

Dues copes del Rei en dues temporades

Cillessen ha disputat 21 partits en dues temporades com a blaugrana. El seu debut va ser en la lliga, contra l’Alavés (1-2), per unes molèsties de Ter Stegen, i després també va jugar un duel de la Champions, contra el Borussia Mönchengladbach (4-0), amb la classificació per als vuitens ja assolida. Com era d’esperar, però, la seva competició va ser la copa, que va acabar amb el triomf al Calderón contra l’Alavés (3-1), tot i que Cillessen es va perdre un partit, contra l’Athletic Club, per uns problemes físics. I val a dir que el rendiment de l’holandès encara ha millorat aquest últim curs, en què ha estat un dels protagonistes principals de la copa guanyada contra el Sevilla al Wanda Metropolitano. Com en la seva primera temporada, Cillessen va disputar un partit de lliga, contra el Vila-real, i un de la Champions, contra l’Sporting de Portugal, en què va deixar el seu segell amb una gran aturada a Dost. On més es va lluir, és clar, va ser en la copa, unes actuacions que han provocat que alguns clubs sospirin per fitxar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)