Barça

Cop de timó a la planificació

La negativa de Griezmann i l’aterratge d’Abidal i Ramon Planes han fet que s’hagi de redirigir el rumb i l’objectiu és fer tres o quatre fitxatges aquest estiu

Lenglet ha de reforçar l’eix defensiu, es vol portar un o dos migcampistes, cosa que obliga a avançar l’arribada d’Arthur, i també un davanter, ja que no s’esperava el no del francès

La negativa d’Antoine Griezmann a venir al Barça perquè prefereix quedar-se a l’Atlético de Madrid, on tindrà una fitxa superior, ha suposat un cop dur en la planificació esportiva blaugrana per a aquest estiu, ja que el club ja donava gairebé per feta l’arribada del davanter francès, tota una oportunitat de mercat, que hauria incrementat la qualitat de la plantilla. El no inesperat de Griezmann, sumat a l’aterratge d’Éric Abidal i del que serà el seu adjunt, Ramon Planes, a la secretaria tècnica, no fa altra cosa que provocar un nou canvi de rumb en la tasca de reforçar la plantilla per a la temporada que ve. L’objectiu, això sí, tal com hauria passat igualment si el davanter de l’Atlético de Madrid hagués preferit vestir de blaugrana, és reforçar totes les línies de l’equip i incorporar tres o quatre jugadors.

El primer fitxatge que pot quedar tancat, si aquest cop no hi ha sorpreses d’última hora, és el de Clément Lenglet. El club ja té un acord total amb el central del Sevilla per a les cinc temporades vinents, i al conjunt andalús ja són conscients, tot i els intents, que no podran retenir-lo. El jugador, de fet, ja els va avisar que els comunicaria la decisió abans del 30 de juny, i el Barça té decidit pagar a partir de l’1 de juliol la seva clàusula de rescissió, de 35 milions d’euros. El francès representarà un reforç jove per a la rereguarda –fa quatre dies va fer 23 anys– i amb qualitat contrastada i experiència en la lliga espanyola –on va arribar fa una temporada i mitja– per competir per un lloc de titular amb Piqué i Umtiti o, si més no, perquè Valverde pugui fer més rotacions, cosa que no va fer aquest curs passat, ja que Yerry Mina no el convencia –el colombià marxarà cedit– i Vermaelen ha continuat tenint també alguna lesió.

Amb l’eix defensiu més que apuntalat, reforçar el mig del camp suposa enguany tota una obligació i també un repte, després de l’adeu d’una referència durant més d’una dècada com ha estat Andrés Iniesta. A més, un dels fitxatges fets fa dos anys, el d’André Gomes, ha estat decebedor i és a la llista de transferibles, així que l’objectiu, sense oblidar que Carles Aleñá tindrà fitxa del primer equip, és fer una o dues incorporacions aquest estiu per a la medul·lar. A priori, es comptava que Arthur, per qui el Barça va tancar un acord el mes de març passat amb el Gremio per 30 milions d’euros més nou en variables, no vindria fins al mercat d’hivern, però la voluntat és avançar la seva arribada ja a aquest estiu. Per això, està previst que una delegació blaugrana viatgi al Brasil en els pròxims dies perquè el fitxatge del migcampista de 21 anys sigui efectiu ara, cosa que pot fer-ne encarir el preu, sigui amb un increment de la part fixa o d’alguna de les variables. Qui també podria seguir els seus passos, tot i que en aquest cas és més complicat que la seva arribada sigui aquest estiu, és el cervell de l’Ajax, Frenkie de Jong. El Barça el vol i ja ha mostrat interès, però el conjunt holandès no el vol vendre aquest estiu. Amb 21 anys i una gran qualitat, és una opció de present però també sobretot de futur, i una opció que també agrada al club blaugrana és bloquejar ara el seu fitxatge, perquè es faci efectiu l’any que ve, cosa que també permetria a l’Ajax gaudir una temporada més d’un dels seus puntals, que tard o d’hora, ja que de pretendents no li’n falten, acabarà marxant.

Interès per Pjanic

Per tot plegat, la secretaria tècnica també estudia altres opcions de rendiment immediat per al mig del camp, i una és la d’un jugador top com Miralem Pjanic (28 anys). El bosnià, però, és una de les peces clau de la Juventus i no serà fàcil aconseguir el seu fitxatge si no és invertint entre 70 i 80 milions d’euros, que és el preu en què el valora el conjunt torinès. Una xifra que, d’entrada, pot frenar les intencions del Barça, i més si no és capaç de fer caixa en l’operació sortida. De moment, l’únic que ha marxat és Gerard Deulofeu, a canvi de tretze milions d’euros més quatre en variables. De totes maneres, els 100 milions d’euros que s’estalviarà el club per Griezmann no descarten una ofensiva total per Pjanic, sense oblidar, però, que la nova secretaria tècnica també busca un davanter. Tal com està el mercat de fitxatges, però, sembla difícil que sigui de primer nivell. Un altre capítol a part serà el de la porteria, ja que si finalment Cillessen aposta per marxar –busca minuts i interessa a diversos equips–, faltarà veure com es resol la decisió de qui serà el seu relleu.

EL PRIMER, PER CAURE

L’acord amb Lenglet és total i el Barça pagarà al juliol els 35 milions de la seva clàusula

TOCA FER CAIXA

L’operació sortida també condiciona les inversions. De moment, només ha marxat Deulofeu

ARTHUR, ABANS

Una delegació del club viatjarà al Brasil perquè s’incorpori a l’estiu i no al gener

EL PREU MANARÀ

De Jong podria arribar el 2019 però Pjanic, tot i que costarà molt, és una altra opció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)