Barça

L’arribada d’Arthur s’avança

Mercat. El migcampista es podrà incorporar al Barça aquest juliol, després que l’última reunió entre el Barça i el Grêmio fos positiva a l’hora d’arribar a un acord

L’arribada d’Arthur Melo a la disciplina blaugrana es produirà aquest mateix estiu. A falta de la confirmació oficial del Barça i del Grêmio, l’acord entre tots dos clubs ja es dona per fet després de la reunió mantinguda dimecres a Porto Alegre per André Cury, representant del Barça al Brasil, i els responsables del Grêmio per tal de detallar les condicions per les quals es donaria el vistiplau a l’operació. La clau se centrava en el tipus de compensació a percebre pel club brasiler pel fet de deixar marxar el migcampista de 21 anys abans del que s’havia establert en l’acord que les dues entitats tenien des del mes de març passat i que determinava l’aterratge del jugador a Barcelona per al gener del 2019. Es tractava d’una opció de compra del Barça valorada en 30 milions d’euros fixos –4 ja es van avançar– més 9 en variables i que el Barça farà efectiva aquest juliol, quan inicia el nou exercici comptable. S’hi afegiran uns 500.000 euros més com a compensació per al Grêmio, que durant les últimes setmanes s’ha mostrat reticent a deixar marxar Arthur abans del previst pel fet d’estar disputant a hores d’ara el campionat brasiler.

La voluntat del mateix jugador d’avançar la seva arribada al Barça a aquest estiu també ha propiciat un acord. En aquest sentit, Arthur renuncia a una part del sou durant el seu primer any com a blaugrana. Aquest desig també es va poder observar el desembre passat, quan va transcendir una fotografia vestit amb la samarreta del Barça i acompanyat per Robert Fernández. De fet, el secretari tècnic del primer equip blaugrana fins fa quinze dies, quan va ser rellevat per Éric Abidal, va portar les negociacions després de seguir de ben a prop el migcampista brasiler, escollit millor jugador de l’última final de la copa Libertadores, guanyada pel Grêmio. La seva capacitat per associar-se amb els companys i donar criteri al joc afavoreixen la seva adaptació a un mig del camp com el del Barça. De fet, pel seu estil al Brasil se l’ha comparat amb Xavi, amb la cautela que requereix aquesta comparació. Però el seu ídol, segons va comentar, és Andrés Iniesta, que deixa un gran buit a la zona ampla blaugrana després de decidir posar fi a la seva extraordinària trajectòria en el Barça. A més, la lesió de Carles Aleñà, que impedirà al jove mataroní estar disponible durant el primer tram del curs, també feia recomanable avançar l’arribada d’Arthur.

GRÊMIO

Serà compensat per deixar sortir el jugador abans del gener del 2019, com preveia

ARTHUR

La seva clara voluntat de vestir de blaugrana ha afavorit la negociació

Reunió tècnica entre Valverde, Segura, Abidal i Planes

Ernesto Valverde va interrompre les seves vacances per reunir-se ahir, a la tarda a la ciutat esportiva Joan Gamper, amb Pep Segura, mànager esportiu de futbol; Éric Abidal, el secretari tècnic, i Ramon Planes, adjunt a la secretaria tècnica. L’objectiu era comentar i avançar aspectes de la planificació esportiva per a la propera temporada. A la vegada, Valverde va tenir l’oportunitat d’intercanviar més impressions amb Abidal i Planes, després que tots dos s’hagin incorporat a l’organigrama tècnic en la recent reestructuració. El tècnic blaugrana ha marcat l’11 de juliol com el dia del retorn a la feina del primer equip (sense els internacionals).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)