Barça

El millor fitxatge

Coutinho. En el seu primer mundial, el brasiler està confirmant la seva gran qualitat, i fins i tot ha eclipsat Neymar; el curs que ve, Valverde el tindrà des de l’inici i en la Champions, i amb la fase d’adaptació superada

Un total de 120 milions d’euros, més 40 en variables, va pagar el passat mes de gener el Barça al Liverpool pel fitxatge de Philippe Coutinho, el més car de la història del club blaugrana, que va arribar, a més, sense poder disputar la Champions perquè ja ho havia fet durant la fase de grups amb el conjunt red. Tot i això, i que es va incorporar quatre mesos més tard del que volia el Barça, que a l’estiu va topar amb un mur a Anfield que no va caure fins a l’hivern, l’aposta pel brasiler està resultant tot un encert. Ja ho ha demostrat en els primers mesos com a blaugrana i ho continua confirmant a Rússia. De fet, ja són molts els que creuen que després d’aquest inici de mundial, i amb els preus que es paguen actualment en el mercat de fitxatges, si s’hagués de portar ara Coutinho, costaria més del que va costar al gener. Del que no hi ha cap dubte és que dels sis fitxatges fets la temporada passada, comptant els quatre de l’estiu i els dos d’hivern, el del brasiler és el millor.

En el que és el seu primer mundial, el jugador blaugrana de 26 anys –els va fer el passat 12 de juny–, ja s’ha convertint en un dels grans noms del torneig, fins al punt d’arribar a eclipsar, de moment, el seu company Neymar Júnior, que fins ara, ha estat més protagonista per les llàgrimes de fa dos dies en acabar el partit contra Costa Rica, que pel seu joc. I és que l’home decisiu del Brasil està sent Coutinho. Ell va fer l’únic gol de la canarinha en l’empat de la primera jornada contra Suïssa –un autèntic golàs, gràcies a una de les seves especialitats, com és el xut llunyà, que ja ha deixat veure diversos cops amb el Barça– i ell va sortir al rescat també dels de Tite contra Costa Rica, obrint la llauna en una acció en què va mostrar també la seva bona arribada des de la segona línia. No és estrany, doncs, que hagi estat escollit MVP d’aquests dos partits disputats.

Aquesta gran arrencada de mundial de Coutinho, també està fent que cada cop tingui més galons a la selecció brasilera. De fet, en espera que Neymar, que no està brillant gaire, recuperi la seva millor versió –l’exblaugrana ha estat tres mesos de baixa per la lesió que es va fer amb el PSG a finals de febrer i no va reaparèixer fins poc abans del mundial, ja amb la verdeamarelha–, a la premsa del seu país, alguns ja li estan posant a Coutinho l’etiqueta de líder del Brasil. Destacant-lo a més, tant quan actua més en atac i mira més la porteria rival com quan intenta ajudar en la creació de joc. El seleccionador, Tite, ja l’ha posat també al nivell de Neymar. “Són els nostres líders”, va assegurar després del decisiu triomf de divendres.

Al Barça, el gran líder continuarà sent Leo Messi però la propera temporada, Ernesto Valverde podrà comptar també amb Coutinho des de l’inici, i en totes les competicions. El curs passat només en va poder gaudir quatre mesos en lliga i copa, on el brasiler va posar el seu gra de sorra per guanyar el doblet amb gols, alguns d’importants (10, només superat per Messi i Luis Suárez) i assistències (6, la meitat al davanter uruguaià). Reforçat pel paper que està fent de moment en aquest mundial, Coutinho començarà també la temporada havent superat ja amb èxit el sempre difícil període d’adaptació al Barça. La seva polivalència a més, el converteix gairebé en una peça fixa, ja sigui com a acompanyant en atac de Messi i Suárez, i més encara després de la negativa de Griezmann, o per al mig del camp, on el club té previst incorporar un o dos jugadors però ha perdut un autèntic referent com Andrés Iniesta. Sigui on sigui, jugadors de qualitat com Coutinho sempre són necessaris, i més en la Champions, que després de tres anys consecutius dient adeu en els quarts de final, és el gran objectiu del Barça per a la propera temporada. El brasiler, que en l’última fase de grups amb el Liverpool va marcar cinc gols, incloent-hi un hat-trick –com a blaugrana ja n’ha fet un, al Ciutat de València–, està demostrant a Rússia, on aspira al màxim, que respon en les grans cites.

UN ALTRE LÍDER

Ha marcat i ha estat MVP en els dos partits del Brasil, on el situen al nivell de Neymar

BONA APOSTA

El Barça va pagar per ell al gener 120 milions més 40 en variables; avui el preu seria més alt

CREIXENT

En només mig curs com a blaugrana ja va fer deu gols, el tercer màxim artiller del curs

El seu curs més golejador: 27 dianes

X.S.

En una temporada ben atípica per a Philippe Coutinho, ja que la va començar amb el Liverpool, va ser traspassat al gener al Barça tot i que el seu desig era marxar ja a l’estiu, i l’està acabant amb la seva selecció en el seu primer mundial, el brasiler està batent els seus registres golejadors. I és que els 27 gols que suma (12 com a red, 10 com a blaugrana i 5 amb la canarinha entre els partits de fase de classificació, amistosos i mundial) fan que aquest sigui el curs més golejador de la seva carrera. I encara li poden quedar cinc partits més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)