Barça

Firmarà per sis anys i pot costar 40 milions

Oficial El Barça confirma l’acord pel traspàs d’Arthur, que arriba demà a Barcelona i dijous serà presentat

Aquesta setmana, per fi, Arthur Melo podrà veure acomplert el seu somni de vestir-se per primer cop de blaugrana. El Barça ahir a la nit va fer oficial l’acord amb el Gremio pel traspàs del migcampista, que signarà un contracte per a les sis properes temporades, fins al final de la temporada 2023/24, i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions. El cost total de l’operació s’ha encarit una mica pel fet d’haver avançat la seva arribada, que estava prevista pel mes de gener del 2019 i finalment el Barça pagarà 31 milions d’euros més 9 en variables.

Els problemes burocràtics amb el seu permís de treball, que han retardat la seva arribada a Barcelona, ja estan solucionats, i el brasiler agafarà un vol dimarts a la nit i que després de fer una escala el deixarà dimecres a la tarda a la capital de Catalunya. Serà a partir d’aquest moment que es posarà en funcionament tota l’agenda d’actes protocol·laris que l’esperen en aquests primers dies.

Un cop aterri a l’aeroport del Prat, el nou jugador blaugrana serà traslladat a les oficines del club per fer-se la tradicional fotografia just davant de la porta, on hi ha el mural amb l’escut i les banderes del Barça, Barcelona i Catalunya. Després de fer-se les fotografies, Arthur molt possiblement gravarà les seves primeres paraules per a la televisió oficial del club, com acostumen a fer tots els fitxatges en els últims anys. També serà el moment en què se li ensenyaran les instal·lacions, com el Camp Nou, i gaudirà d’una visita privada pel museu.

Dijous també serà un dia força complet per a Arthur. Ben aviat al matí s’haurà de sotmetre a la revisió mèdica, com sol ser habitual, primer a l’hospital de Barcelona i posteriorment a la ciutat esportiva. Cap al migdia es farà la signatura del seu contracte amb el FC Barcelona a l’avantllotja del Camp Nou i amb la presència del president del club, Josep Maria Bartomeu, que també l’acompanyarà al Camp Nou per fer-se algunes fotografies més amb els responsables esportius del club i fer algun parlament inicial. Just després, Arthur es vestirà de curt per fer els clàssics tocs sobre la gespa de l’estadi barcelonista i saludar des del camp els aficionats que vulguin acostar-se a donar-li la benvinguda. Un cop acabat aquest acte, realitzarà la seva primera roda de premsa com a nou jugador del FC Barcelona. A partir d’aleshores, Arthur ja es posarà sota les ordres d’Ernesto Valverde per iniciar la pretemporada –l’equip torna demà a la feina– i podrà conèixer alguns dels que seran els seus companys i alguns joves del filial.

CLÀUSULA I COST

El cost serà de 31 milions d’euros més 9 milions en variables i la clàusula són 400

COMPROMISOS

Dimecres es farà la foto a les oficines i dijous firmarà i serà presentat

L’entorn de Yerry Mina està tranquil i esperant

Amb el retorn de Paulinho a la lliga xinesa ha quedat alliberada una plaça d’extracomunitari en el Barça. El fitxatge d’Arthur obligava el club blaugrana a prescindir d’un extracomunitari però ara ja no és obligatori. Ara bé, això no vol dir que Yerry Mina tingui garantida la seva continuïtat en el Barça aquest estiu. Quan es fitxi Lenglet hi haurà cinc defenses centrals en la plantilla i són massa per a Valverde. L’entorn del defensa colombià, però, està molt tranquil i esperant que el club es decideixi. Ofertes no li’n falten, però Yerry Mina, que ha estat una de les sensacions del mundial de Rússia, ara per ara no vol marxar, ni traspassat ni cedit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)