Barça

Primer les proves mèdiques i després, començar a suar

El retorn. Els primers quinze jugadors del Barça van iniciar ahir la pretemporada amb les corresponents proves físiques i mèdiques i avui ja està previst un entrenament a doble sessió

La ciutat esportiva de Sant Joan Despí va recuperar ahir l’activitat. Hi faltaven alguns noms, n’hi sobraven d’altres, però el primer equip del Barça es va tornar a posar en marxa després d’unes merescudes vacances per al grup que va acabar la temporada passada aixecant un doblet. Hi faltaven alguns perquè o bé estan encara disputant el mundial de Rússia o perquè hi han participat i tenen alguns dies més de vacances i s’aniran incorporant progressivament en funció de quan van quedar eliminats en la copa del món.

Aquesta primera tongada està composta per quinze jugadors –Sergi Roberto, Rafinha, Cillessen, Munir, Sergi Samper, Douglas, Marlon, Nelson Semedo, Denis Suárez, Paco Alcácer, Lucas Digne, André Gomes, Aleix Vidal, A. Ortolá i Aleñá– i que ahir ja van fer-se les proves mèdiques i físiques habituals: densitometria, ecografia cardíaca, podologia, prova d’esforç i analítiques. Molts d’aquests quinze futbolistes començaran avui els entrenaments sota les ordres de Valverde, però encara s’ha de veure quants dies més duraran en el grup perquè molts d’aquests, sobretot els que han tornat d’una cessió, són transferibles. Mentre no se’ls trobi una sortida, però, continuaran fent la mateixa dinàmica de treball que els altres.

I aquesta dinàmica és dura, com sol ser en la pretemporada, el moment en que cal agafar forces de cara als primers compromisos de l’any. I no s’ha d’oblidar que el Barça ja s’hi jugarà el seu primer títol, la supercopa d’Espanya, contra el Sevilla el 12 d’agost. Valverde ha programat tres entrenaments en doble sessió, a les deu del matí i a les set de la tarda, previstos per demà, dissabte i dilluns mentre que divendres només ho faran en jornada matinal. En aquest primer entrenament matinal no podrà participar-hi Arthur Melo, que ja és a Barcelona i que avui a la tarda ja podria començar a tocar pilota com la resta de companys després de ser presentat oficialment al migdia. Lenglet, que serà el segon fitxatge del club blaugrana, podria incorporar-se cap a finals de setmana.

L’equip es continuarà entrenant a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí fins que marxi a la gira pels Estats Units. L’equip viatjarà el 24 de juliol a Beaverton (Oregon) amb tots els jugadors disponibles per fer una estada de tres dies a la seu central de Nike. Aquest serà l’inici d’una gira nord-americana que finalitzarà el 4 d’agost. Durant aquests dotze dies als Estats Units, el FC Barcelona disputarà també un total de tres compromisos amistosos, contra el Tottenham, el 28 de juliol al Rose Bowl de Los Angeles, l’AS Roma el 31 a l’AT&T Stadium de Dallas i el Milan el dia 4 al Levi’s Stadium de Santa Clara.

LA JORNADA

Els quinze que es van presentar es van fer les proves i les analítiques habituals

PLANIFICACIÓ

L’equip s’entrenarà en doble sessió avui, dissabte i també dilluns, diumenge, festa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)