Barça

“És una oportunitat única”

Lenglet assegura que arriba per créixer, aprendre i treballar però que espera jugar i guanyar títols

Es defineix com un defensa amb bona sortida de pilota

Clément Lenglet té una fe cega en ell mateix. Arriba al Barça amb una bona dosi de confiança i amb la moral pels núvols. Convençut que aquest era el seu moment per fer un salt a un equip gran. Salt que va refusar quan la Juventus va trucar a la seva porta quan jugava a l’AS Nancy. “Hi era de feia només sis mesos i vaig dir que no a la Juve perquè els seus tres centrals eren molt forts, també els suplents. Vaig anar al Sevilla i ara tinc la possibilitat d’estar en el millor club del món. És una oportunitat única en la meva vida.” Entre d’altres ofertes, Lenglet va triar el Barça perquè “és més gran que els altres”, perquè “juga en la lliga espanyola, la millor” i perquè del club blaugrana el motiven moltes coses. “Tot és motivador. Jugar en un estadi així, jugar amb Messi, poder guanyar tots els títols. Tot això t’ajuda a signar.”

La parella que formen Piqué i Umtiti està consolidada. A priori, tots dos començaran com a titulars i amb Lenglet com a tercer central. El francès, però, espera posar-los les coses difícils perquè és un futbolista ambiciós que de petit tenia com a objectiu “jugar en un club gran” i no es conforma amb tastar gaire la banqueta, encara que és conscient que té molta competència. “Com tots els jugadors vull jugar com més millor. Sé que tinc molta competència en la meva posició, però lluitaré per ser al camp tots els partits. Sóc aquí per guanyar títols i això és molt important per a una carrera. Sóc ambiciós però també respectuós amb tot el món i també puc aprendre molt aquí. Quan signes pel Barça ja saps que és difícil jugar 50 o 60 partits l’any.”

Per començar, caldrà que s’acostumi a l’estil de joc del Barça. No és igual fer de central a l’equip de Valverde que en un altre. Això ho té molt clar. “T’has d’acostumar al Barça. És un estil de joc completament diferent. Intentaré adaptar-me al més ràpid possible.” Confia a fer-ho en els entrenaments, treballant dur, i en els partits. Les qualitats que té encaixen bé amb el joc blaugrana. Ell es va definir futbolísticament com un defensa central que té “sortida de pilota, esquerrà i que intenta jugar fort però sense fer faltes”.

Lenglet va explicar que encara no havia pogut parlar sobre el club amb els que ara seran companys seus i que estan concentrats amb França –Dembélé i Umtiti– però que ja ho farà quan arribaran. “Tenen un partit important diumenge, els hem de deixar calma.” Curiosament, el primer partit oficial el podria jugar contra el seu exequip, el Sevilla, en la final de la supercopa d’Espanya. “De la Supercopa només espero guanyar-la. Jugo contra excompanys i amics meus però jugaré per aixecar la copa al final del partit.” El seu fitxatge es donava per fet de fa dies però el tràmit per fer el pagament de la clàusula es va allargar més que no es preveia. Uns dies que es van fer “llargs” però sense temors perquè el Barça el va tranquil·litzar a cada moment. És una sensació que també podria viure Rabiot, un altre objectiu del Barça, que si acaba fitxant es convertiràen el 24è francès en la història del club. Lenglet és el 23è. “Rabiot és un jugador molt bo i el Barça vol els millors del món. El conec bé i és amic meu.”

Abans de la conferència de premsa, Lenglet va signar el seu contracte amb el Barça al costat del president del club, Josep Maria Bartomeu, i es va vestir de curt per fer els tradicionals tocs al Camp Nou. Ha signat per cinc temporades, ha costat 35,9 milions d’euros i té una clàusula de 300.

23

francesos

ha tingut el Barça

LES FRASES

Tot és motivador al Barça. Jugar en un estadi com aquest, jugar amb Messi, poder guanyar tots els títols. Tot això t’ajuda a signar
Vaig dir que no a la Juve perquè els tres centrals eren molt forts, Vaig anar al Sevilla i ara tinc l’oportunitat d’estar en el millor club
Com tots els jugadors vull jugar com més millor. Sé que tinc molta competència en la meva posició, però lluitaré
T’has d’acostumar al Barça. És un estil de joc completament diferent del de la resta. Intentaré adaptar-me com abans millor
El fitxaria. Rabiot és un jugador molt bo i el Barça vol els millors del món. El conec bé i és amic meu
Clément Lenglet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)