Barça

Frenkie de Jong

L’últim desig ‘ajacied’

El nom del migcampista holandès ha agafat embranzida entre els futuribles blaugrana, impulsat per la seva joventut i les bones sensacions deixades el curs passat a l’Eredivisie

Ha mostrat condicions que encaixarien amb l’estil blaugrana a l’hora de reforçar el pivot defensiu

El nom de Frenkie de Jong (Arkel, 12 de maig de 1997) destaca juntament amb el d’Adrien Rabiot entre els candidats a reforçar el mig del camp blaugrana. De fet, fa setmanes que els responsables de la secretaria tècnica blaugrana treballen per fer factible un traspàs del jove migcampista de només 21 anys, ja sigui per aquest estiu o bé per deixar-lo lligat per l’any vinent. Uns plans que fins ara han topat amb la negativa de l’Ajax –amb el seu director esportiu, Marc Overmars, al capdavant– de desprendre’s d’un jugador que la temporada passada va erigir-se en una de les revelacions de l’Eredivisie. De moment, De Jong es deixa estimar pel Barça, però prefereix no tensar la corda amb l’Ajax, conscient de la dificultat de la seva sortida a curt termini. De fet, les últimes xifres aparegudes en relació amb un possible traspàs ja volten els 50 milions d’euros.

Entre els elogis que ha acumulat De Jong destaquen els que accentuen la seva polivalència a l’hora d’actuar a la zona ampla del terreny de joc. És com a pivot defensiu on millor rendeix, avalat per la seva capacitat a l’hora de donar sortida a la pilota amb criteri, però també pot endarrerir la posició per actuar en una línia de tres centrals si convé. De fet, diverses vegades ha jugat al costat de Matthijs de Ligt, un altre jugador que s’ha relacionat amb el Barça. Aquesta versatilitat, per tant, encaixaria amb les de l’estil de joc del Barça a l’hora de reforçar la posició de 4, que des de fa una dècada s’identifica amb Sergio Busquets. La seva capacitat per treure la pilota controlada des del darrere es complementa amb un toc ofensiu, fruit dels seus inicis lligats a posicions més avançades.

Va ser al planter del Willem II on De Jong es va formar fins a debutar en la màxima categoria del futbol holandès amb només 17 anys (2015). Llavors, però, ja estava sota el control de l’Ajax, que el va deixar que madurés una mica més en el seu club d’origen com a cedit abans de fer el salt definitiu al club d’Amsterdam, al qual es va incorporar primer al seu filial fa un parell d’anys. La temporada 2016/17 va alternar el segon equip ajacied, llavors dirigit per Marcel Keizer, amb aparicions puntuals amb el primer equip, fins al punt de saltar al camp per disputar els últims minuts de la final de l’Europa League que va enfrontar l’Ajax i el Manchester United. Ha estat en l’última campanya quan s’ha erigit en una peça destacada en l’esquema de joc d’Erik ten Hag, que va agafar el testimoni de Marcel Keizer el desembre passat, accentuant l’aposta pel futbol creatiu que marca la història de l’Ajax i que s’emparenta clarament amb el del Barça. En aquest sentit, De Jong va saber aprofitar l’oportunitat que representava la marxa de Davinson Sánchez al Tottenham per disputar-se amb Lasse Schöne la titularitat al mig centre. Només una lesió al turmell va frenar-lo a finals del febrer passat, que el va mantenir fora dels terrenys de joc els últims cinc mesos. Abans d’aquest contratemps, De Jong havia acumulat fins a 22 partits a la lliga –16 com a titular–, en què havia exhibit una gran personalitat sobre el camp tot i la seva joventut. Va reaparèixer divendres passat, coincidint amb l’amistós de pretemporada que va enfrontar l’Ajax i l’Anderlecht. “No n’he sortit content”, va comentar el migcampista, encara faltat de ritme competitiu i decebut per la derrota per 1-3.

Un fan de Messi
El mes d’abril passat, quan encara no se’l vinculava tant a l’òrbita blaugrana, Frenkie de Jong ja va expressar en una entrevista a la revista ‘Santos’ (especialitzada en futbol) el seu desig de jugar algun dia amb Leo Messi. “És clar que m’agradaria jugar amb ell. Ja té 31 anys, així que he d’afanyar-me”, deia llavors el migcampista, que també explica una anècdota de la seva infància relacionada amb Messi i el Barça: “Estàvem de vacances a Espanya i el meu avi em va comprar una samarreta de Messi amb el dorsal 30, que era el que tenia llavors. Vaig portar aquella samarreta fins que em va quedar petita.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)