Barça

Un benefici de 13 milions amb uns ingressos de 914

Reunió de la junta. La directiva va aprovar els comptes corresponents a l’exercici 2017/2018, va acceptar la renúncia del vicepresident Manel Arroyo i va reformar el servei de Seient Lliure

La junta directiva va aprovar ahir els números de l’exercici 2017/2018 i que posaran a l’aprovació en la propera l’assemblea de compromissaris. Segons el portaveu del club, Josep Vives, són unes xifres “molt positives” i que van en la línia d’aconseguir els 1.000 milions de facturació previstos en el pla estratègic pel 2021, quan acaba el mandat de l’actual junta directiva. El club blaugrana ha tingut uns ingressos rècord en la història de 914 milions d’euros, i amb unes despeses de 882 milions. El benefici d’explotació ha estat de 32 milions, mentre que el benefici net ha estat de 13 milions, després d’impostos. L’Ebitda ha quedat fixat en 177 milions d’euros. S’ha de tenir en compte que en aquest exercici, però, hi ha comptabilitzada la venda de Neymar.

Un altre dels punts més importants que s’han tractat és el de la renúncia al càrrec de vicepresident de màrqueting i mitjans de comunicació, Manel Arroyo, que cessa immediatament de les seves funcions. Plega per motius professionals però també per algunes discrepàncies amb l’estratègia comercial que està duent a terme l’entitat. El club va destacar que amb Arroyo com a directiu responsable de màrqueting s’ha experimentat un creixement molt important en aquesta àrea, fins a doblar la seva xifra d’ingressos anuals i que ha estat gràcies, especialment, a la seva internacionalització, a la generació de nous recursos en l’àmbit comercial, així com a la nova gestió dels drets audiovisuals de la LFP. Francesco Calvo, el responsable de l’àrea de negoci global del club, també marxa, però ho farà el 15 de setembre. Vives va assegurar que una sortida no tenia res a veure amb l’altra. Sobre si Arroyo seria reemplaçat, així com els altres directius que també van plegar, el portaveu va afirmar que aquesta potestat és exclusiva de Bartomeu i que en la reunió no s’havia parlat de cap possible substitut.

L’altre gran tema que es va aprovar en la reunió d’ahir va ser la nova normativa en el servei de Seient Lliure. Els canvis afecten el calendari d’alliberament, i la liquidació. Els canvis són els següents. Tots els seients alliberats amb una antelació mínima de vint dies abans del partit cobraran la part proporcional del seu abonament, tant si es ven com si no es ven, i tindran una bonificació del 20% sobre la quantitat a percebre. Si la localitat s’allibera en un termini entre els 10 i els 20 dies previs a la celebració del partit, s’abonarà la liquidació corresponent, tant si es ven com si no es ven, però sense cap bonificació. I per acabar, si s’allibera en un termini inferior als 10 dies, només s’abonarà la liquidació corresponent si es ven la localitat.

Vives també va defensar la marxa de Paulinho –“és una operació fructífera”–, va felicitar els jugadors mundialistes, en especial Dembélé i Umtiti i Rakitic i Vermaelen, i en nom del club va voler expressar el reconeixement per la trajectòria de Joaquim Maria Puyal, arran de la seva decisió de posar punt final a les retransmissions dels partits.

FELICITACIONS

El club també va voler felicitar els mundialistes i fer un reconeixement públic a Puyal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)