Barça

Mentalitat germànica

Pretemporada. Ter Stegen s’apunta a la gira nord-americana. L’alemany no volarà des de Barcelona amb l’equip dimarts a la tarda, sinó que s’unirà al grup directament als Estats Units

Marc-André ter Stegen s’apunta a la gira. El porter alemany ja ha parlat amb el club i li ha fet saber que participarà en la gira nord-americana. L’expedició blaugrana agafarà un vol dimarts que ve a la tarda des de l’aeroport del Prat en direcció als Estats Units, però Ter Stegen viatjarà per separat. L’alemany s’incorporarà al grup directament allà. No hi ha encara data oficial per part del club, però es parla que podria unir-se als seus companys el dia 1 d’agost a San Francisco. Potser abans.

Ter Stegen serà a priori l’únic mundialista que participarà en la gira del 2018, tot i que algun futbolista com per exemple Yerry Mina també estaria valorant l’opció de tornar abans de les vacances per mirar de guanyar punts amb un Ernesto Valverde que en el dia d’avui té un notable excedent de futbolistes en la plantilla.

Marc-André ha demostrat de sobres i nombroses vegades que té nervis d’acer al terreny de joc. També ha demostrat que té una enorme personalitat. L’apassiona la seva feina i és un dels homes més professionals del vestidor. Queda clar en cada entrenament i també en algunes decisions personals. Els precedents l’avalen. El 2015 ja va participar també en la gira pels Estats Units, en què el Barça es va enfrontar als LA Galaxy, al Manchester United i al Chelsea. En aquella ocasió Ter Stegen acabava de jugar l’europeu sub-21 amb Alemanya i tenia permís del club per incorporar-se a la pretemporada després de la gira, però ell va decidir tornar abans. La competència amb Claudio Bravo el va impulsar a prendre aquesta decisió. No volia donar el més mínim avantatge al seu rival sota els pals.

El 2016 també va tornar abans del previst. Havia format part de la llista d’Alemanya en l’Eurocopa de França i tenia vacances fins al dia 8 d’agost, però va decidir tornar una setmana abans. I l’estiu passat, després de jugar i guanyar la copa Confederacions contra Xile, va tornar a la feina un dilluns que la ciutat esportiva estava buida. L’equip acabava de tornar de la gira i Valverde va donar festa a la plantilla fins dimecres. Ter Stegen hauria pogut incorporar-se aleshores, però va preferir fer-ho dilluns i treballar en solitari. Un exemple.

COMPROMÍS TOTAL

El 2015, després de l’europeu sub-21, també va tornar abans per anar a la gira

TREBALLADOR INNAT

El 2016, després de l’Eurocopa, tenia permís fins al 8 d’agost i va tornar el dia 1

Millor dos que un

El retorn de Ter Stegen i la seva participació en la gira pels Estats Units és una excel·lent notícia per a Ernesto Valverde. I més tenint en compte el context d’incertesa al voltant de la figura de Jasper Cillessen. A l’holandès li han arribat ofertes per sortir del Barça després del seu magnífic paper en la copa del Rei i el bon rendiment que ha ofert sempre que li ha tocat suplir Ter Stegen, però de moment continua al club. Veurem què acaba passant. L’estiu passat Cillessen va ser l’únic porter del primer equip present a la gira, però això no li va servir per discutir la titularitat a Ter Stegen en el primer títol oficial de la temporada passada, la supercopa d’Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)