Barça

El lícit camí de l’ambició

Jasper Cillessen continua desfullant la margarida: el confort i els títols que pot continuar guanyant en un club com el Barça o apostar per la titularitat i la regularitat que li podria oferir un altre club d’Europa

L’opció d’una hipotètica sortida cada cop agafa més cos. Ell vol jugar més

Ara fa un any, Jasper Cillessen marxava a la gira nord-americana com a únic porter del primer equip del FC Barcelona. Amb Marc-André ter Stegen de vacances després de guanyar la copa Confederacions amb Alemanya, l’holandès va ser el porter d’Ernesto Valverde durant la pretemporada feta als Estats Units. A Cillessen el van acompanyar els porters del filial Adrià Ortolà i Jokin Ezkieta, però l’holandès va monopolitzar la porteria blaugrana. Titular en els tres amistosos contra el Juventus, el Manchester United i el Real Madrid. Només es va perdre 45 minuts en el primer test.

Cillessen va afrontar l’anterior estiu perfectament conscient que Ter Stegen era el porter titular del Barça, però l’arribada de Valverde i l’inici d’un nou projecte esportiu també obrien la porta al debat i a l’esperança. Ell sempre ha cregut en les seves possibilitats i el fet d’haver estat el porter titular en la gira li donava possibilitats reals de disputar la titularitat a Ter Stegen almenys en el primer títol de la temporada. Valverde, però, va escollir l’alemany per jugar la supercopa d’Espanya contra el Madrid. Va ser un cop dur per a la moral de l’holandès. Allò li va deixar clar que per segona temporada seguida li tocaria viure a l’ombra. I així va ser. Lliga i Champions per a Marc-André, copa del Rei per a Jasper.

La temporada passada Cillessen només va jugar un partit de lliga –contra el Vila-real (5-1)– i un en la Champions League –contra l’Sporting (2-0)–. Massa poc per a un home que acabava de ser titular a l’Ajax i de defensar també la porteria d’Holanda.

Ara Cillessen és a les portes del que hauria de ser la seva tercera temporada en el Barça. Però als seus 29 anys, la vida es veu d’una altra manera que fa només un parell d’anys enrere. Ell vol jugar més i sap que en el Barça ho té complicat. Aquí mana Ter Stegen. Ho sap. Fa dues temporades el tren del Barça era un tren que no podia deixar escapar, però ara, assaborida i gaudida l’experiència de jugar al Camp Nou, medita seriosament baixar del tren a la pròxima estació. El camí del confort i dels títols, contra el camí lícit de l’ambició. Formar part del millor club del món encara que sigui amb el rol d’actor secundari o defensar la porteria d’un altre club europeu amb la regularitat que Cillessen mereix. El camí es bifurca i el dilema és gran. Però sembla que Cillessen ho tindria bastant decidit. Cada vegada més. La seva voluntat de tenir un major protagonisme fa que valori sortir del club. El Barça i Valverde preferirien la seva continuïtat perquè el rendiment que ha donat sempre que li ha tocat actuar ha estat enorme, però el club entén Cillessen. El Barça no s’oposarà a una hipotètica sortida de l’holandès i de fet ja fa temps que s’està movent a la recerca de substitut per si Cillessen decideix finalment marxar.

L’holandès, que va ser fitxat l’any 2016 per 13 milions d’euros, té contracte en vigor i una clàusula de 60 milions, però el Barça es conformaria amb una oferta a partir dels 30 milions d’euros. Ja ho veurem.

Dins d’aquest escenari d’incertesa, el fet que Marc-André ter Stegen ja hagi comunicat al club que s’incorporarà al grup durant la gira nord-americana, tranquil·litza, en part, un Valverde preocupat pel mercat. Per ara han arribat només Arthur i Lenglet. I a la carpeta de les sortides, embús.

COMPRENSIÓ

El cos li demana marxar i el club no s’hi oposaria com a premi a la professionalitat

A L’OMBRA

Copa al marge, el curs passat Cillessen només va jugar un partit de lliga i un a Europa

ALTERNATIVA

El Barça té localitzat el relleu per si de cas: el belga Casteels, el més ben situat

ESPERANT OFERTES

La seva clàusula és de 60 milions d’euros però podria sortir per la meitat

Cillessen, per ara, tranquil

Mentre el seu futur continua en l’aire, Cillessen es manté fidel a la seva línia de professionalitat que ha marcat els seus dos anys a Barcelona. Ahir va tornar a entrenar-se amb tota normalitat. L’equip, que dimarts volarà ja cap als Estats Units, va exercitar-se en doble sessió. Lucas Digne, un altre dels que podrien deixar el club, va ser protagonista en la sessió matinal. El francès va fer 25 anys. També es van entrenar Palencia, Carles Pérez, Monchu, Abel Ruiz, Riqui Puig, Collado, Cuenca, Mingueza i Cucurella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)