Barça

El bàsquet, el gran maldecap del club

No l’encerten. És la secció professional que ha acumulat més fracassos des del 2015, mentre que en la resta s’han alternat els èxits amb alguna decepció, sobretot a Europa

Possiblement, el punt més negre del balanç esportiu dels tres primers anys de l’era Bartomeu ha estat la secció de bàsquet, que curs rere curs ha acumulat despropòsits fins a semblar haver perdut el nord. La primera gran decisió va ser l’acomiadament de Xavi Pascual, l’estiu del 2016, després que la secció es passés dues temporades en blanc. El seu substitut va ser Georgios Bartzokas, i amb ell van arribar set jugadors, entre els quals destacaven Claver, Rice i Koponnen, als quals es van afegir més incorporacions per l’allau de lesions. Tot plegat va acabar en desastre, ja que l’equip va quedar fora del play-off de l’Eurolliga, va caure en la primera eliminatòria del play-off de la lliga i en les semifinals de la copa. I no gaire millor va ser la darrera temporada, que va començar amb Sito Alonso a la banqueta. El tècnic, però, va ser destituït al febrer, després de signar un trist balanç de 21 triomfs i 19 derrotes en 40 partits. El seu substitut va ser Pesic, que tot i l’efecte efervescent assolit en la copa, l’únic títol rellevant en aquest trienni, no va poder revertir la sensació de caos que des de fa massa temps regna en la secció.

El got mig ple

En la resta de seccions professionals ha predominat la sensació de llums i ombres. En l’handbol, l’equip de Xavi Pascual ha continuat dominant amb mà de ferro les competicions estatals, però una vegada rere l’altra s’ha estavellat a Europa, ja que en només una ocasió, fa dos cursos, va ser capaç de superar els quarts. I l’hoquei anava pel mateix camí, dominant a Espanya i naufragant a Europa, fins que el darrer curs, dirigits per Edu Castro, els blaugrana van guanyar la 22a copa d’Europa de la secció. Pitjor ha estat el bagatge general de la secció de futbol sala, que després dels èxits assolits entre el 2010 i el 2014 sembla no trobar el camí per tornar a la glòria. Val a dir, però, que l’equip va mostrar una certa millora el curs passat, en què va guanyar la copa i es va quedar a les portes d’assolir la lliga, en perdre contra el Movistar en el cinquè partit, i en els penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)