Barça

La Fiscalia demana reobrir la investigació pel trasplantament d’Abidal

Barça. El cas es va arxivar a principis d’any, però el ministeri públic vol “aclarir les diferències trobades en la diferent documentació obrant a la causa” i “determinar la identitat del donant”

La Fiscalia de Barcelona ha demanat a la jutgessa que reobri la investigació per presumptes irregularitats en el trasplantament de fetge que és va practicar el 2012 a l’exfutbolista del FC Barcelona Eric Abidal i ha sol·licitat diverses diligències amb relació amb el cas. La setmana passada el ministeri públic va presentar un escrit davant la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona en què sol·licitava que reobri la investigació sobre el trasplantament d’Abidal, que és va arxivar a principi d’aquest any.

La jutgessa va decretar l’arxiu definitiu de la recerca, atès que la Fiscalia no va presentar recurs contra la seva decisió dins dels terminis previstos. En una nota de premsa, però, la Fiscalia ha detallat que en el seu escrit, presentat davant el jutjat divendres passat, demana la pràctica de diligències “als efectes d’aclarir les diferències trobades fins a la data en la diferent documentació obrant a la causa, així com els efectes d’intentar determinar amb exactitud la identitat del donant”.

La causa és va obrir arran d’unes escoltes telefòniques a l’expresident del Barça, Sandro Rosell, que apuntaven a una suposada compra il·legal del fetge que és va trasplantar a Eric Abidal a l’abril del 2012. Tot plegat en el marc de la recerca que te oberta a l’Audiència Nacional per presumpte blanqueig de capitals.

Després de rebre l’atestat amb les intervencions telefòniques, el jutge va obrir una investigació i, d’ofici, va requerir a l’Hospital Clínic la documentació relacionada amb el trasplantament d’Abidal, a més d’una comissió rogatòria a França per aclarir les circumstàncies de la donació del fetge, per part d’un cosí del futbolista.

Un cop rebuda la informació sol·licitada, la jutgessa de Barcelona va acordar l’arxiu de la investigació sobre el trasplantament en no apreciar indicis de delicte, cosa a la qual el ministeri públic no es va oposar. No obstant, la Fiscalia alberga dubtes sobre l’informe facilitat per l’Hospital Clínic perquè, encara que tota la documentació està en regla, faltaria la còpia del passaport del donant, motiu pel qual reclama reprendre la investigació.

En les escoltes policials a què va ser sotmès Rosell en el marc de la investigació sobre blanqueig de capitals, per la que està a la presó per ordre de l’Audiència Nacional, al·ludia a un tal Juanjo que comentava amb l’expresident blaugrana que “van comprar un fetge il·legal” a Abidal, quan aquest va recaure del càncer, perquè li fos trasplantat a l’abril del 2012.

La setmana passada, l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) va concloure que el trasplantament hepàtic de donant viu realitzat a l’exfutbolista del FC Barcelona “es va realitzar conforme a la llei” i a la bona pràctica clínica, però va anunciar que, si es reobre el cas per indicis d’irregularitats, es personarà com a acusació particular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)