Barça

Arturo Vidal, una opció real

El Barça accelera el fitxatge del migcampista xilè com a resposta a l’immobilisme del PSG a traspassar Rabiot, que cada vegada està més lluny del Camp Nou

El nom d’Arturo Vidal ha escalat amb molta empenta en la llista de les preferències de la direcció esportiva del Barça per reforçar el centre del camp. I és que ja fa dies que les primeres opcions, Rabiot i De Jong, estan aturades per les reticències del PSG i de l’Ajax de deixar-los sortir, fet que ha provocat que el Barça s’hagi cansat d’esperar. La tercera via, Paul Pogba, agrada en l’aspecte esportiu, però econòmicament no és viable en aquests moments, ja que caldria fer una inversió important que el club blaugrana considera exagerada. És per això que el FC Barcelona va decidir ahir accelerar l’opció d’Arturo Vidal, un jugador que compleix amb escreix el perfil de migcampista que vol Valverde, i que amb l’arribada de Kovac a la banqueta del Bayern ha vist com les seves possibilitats de ser important a Munic s’han esmicolat. Després de tres temporades amb els bavaresos, el xilè, que ja té 31 anys, ha decidit canviar d’aires, el que va provocar que Fernando Felicevich, el seu representant, l’oferís a l’Inter i al Barça. Els neroazzurri, de fet, ja tenien molt avançades les negociacions amb el Bayern, tot i que Arturo Vidal ha aturat l’operació a l’espera del Barça, ja que prefereix aterrar al Camp Nou que a San Siro. De fet, a hores d’ara l’acord entre el club blaugrana i el migcampista ja és total –signaria per tres cursos–, mentre que les converses amb el Bayern també van per molt bon camí, amb una xifra damunt de la taula d’uns 25 milions. Valverde, a més, ja ha donat el vistiplau al xilè, que compleix el perfil de jugador que necessita. Només falten els clàssics serrells, i que les negociacions per Rabiot no facin un gir ara per ara improbable.

El substitut de Paulinho

És impossible entendre l’interès del Barça per Arturo Vidal sense afegir en l’equació el nom de Paulinho, un jugador que agradava, i molt, a Valverde, al qual no li va fer cap gràcia que marxés. El Txingurri, però, va entendre que l’operació era econòmicament molt sucosa per al club, i a canvi va demanar un substitut de garanties, d’un perfil semblant al del brasiler i, si podia ser, tan de pressa com fos possible, com no es va estar de recordar en la roda de premsa posterior al duel contra el Tottenham.

En un primer moment, el Barça va multiplicar els esforços per accelerar l’arribada de Rabiot o la de De Jong, però cap de les dues operacions ha prosperat per l’immobilisme del PSG i de l’Ajax a vendre’ls. Mentre la via de l’holandès sembla tancada definitivament, ja que els ajacied es neguen a traspassar De Jong aquest estiu mentre segueixin vius en la Champions, la del francès s’havia mantingut oberta, ja que Rabiot continua sense renovar el seu contracte amb el PSG, una mesura de pressió que el Barça ha mirat d’esprémer tot el possible, ja que el migcampista podria sortir sense cap cost l’estiu que ve. El problema, però, és que els dies passen, i el Barça no es pot esperar més, i menys per cobrir una posició amb tan poques opcions viables econòmicament. A més, aquest any els mercats anglès i italià es tanquen abans, un fet que els executius del club tenen molt present, ja que quan això passi, les opcions encara seran menors i els preus es dispararan.

Per tot plegat, ahir la direcció esportiva va situar damunt de la taula el nom de Vidal i va accelerar-ne el fitxatge. L’acord amb el jugador és total i amb el Bayern està molt avançat, tot i que el Barça ja ha fet saber a les parts implicades que el xilè serà sotmès a una exhaustiva revisió mèdica abans de tancar l’operació, atenent que Vidal s’ha estat quatre mesos a la infermeria després de passar per la sala d’operacions per solucionar una lesió al genoll. Com ja va passar amb Willian i el Chelsea, si el PSG es manté ferm en la seva negativa de vendre Rabiot, el Barça tancarà el fitxatge del xilè i passarà a una altra carpeta. I és que a Valverde ja li agrada, i molt, l’opció de substituir Paulinho amb la rauxa i l’experiència d’Arturo Vidal.

25

milions

PAGARIA EL BARÇA

MILLOR AL CAMP NOU

El xilè apuntava a l’Inter de Milà, però ha aturat l’operació per esperar el Barça

FITXATGE NECESSARI

Valverde, molest per la marxa de Paulinho, vol un migcampista i Vidal li agrada

SENSE RISCOS

Signaria per tres cursos i seria sotmès a una revisió mèdica exhaustiva

MIna i Marlon, sense plaça

El fitxatge de Vidal tornaria a provocar un overbooking d’extracomunitaris en la plantilla, ja que, amb només tres places disponibles, el Barça passaria a tenir-ne sis: Vidal, Arthur, Malcom, Coutinho, Marlon i Mina. Òbviament, els tres fitxatges d’aquest estiu la tenen assegurada, mentre que el Barça espera que Coutinho sigui comunitari abans que comenci la lliga, ja que el jugador ja fa temps que va iniciar els tràmits per assolir la nacionalitat portuguesa, la mateixa de la seva dona. Així doncs, l’aterratge d’Arturo Vidal deixaria sense lloc Yery Mina i Marlon, dos jugadors que, de fet, ja fa setmanes que saben que no entren en els plans d’Ernesto Valverde. L’únic que falta per veure és si els blaugrana es reservaran o no una opció de recompra pel colombià i si el brasiler surt com a cedit o com a traspassat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)