Barça

Coutinho ja pot jugar com a comunitari

Final de la supercopa. El brasiler allibera una plaça d’extracomunitari i Ernesto Valverde ja podrà disposar d’Arthur, Malcom i Arturo Vidal demà contra el Sevilla

Bones notícies per a Ernesto Valverde. El tècnic blaugrana podrà alinear demà en la final de la supercopa contra el Sevilla Coutinho, Malcom, Arturo Vidal i Arthur. El Barça va rebre ahir una notificació de la federació espanyola en què confirmava que el brasiler Coutinho ja podia jugar com a comunitari, concretament com a portuguès. Queda així alliberada la seva plaça d’extracomunitari, i les tres que permeten la federació espanyola i la Lliga seran per a Arthur, Malcom i Arturo Vidal, tres fitxatges blaugrana d’aquest estiu. Després de la sortida de Yerry Mina, també extracomunitari, a l’Everton, quedaven cinc extracomunitaris a la plantilla. El cinquè era el central brasiler Marlon, amb qui Valverde no compta i al qual es busca una sortida. De fet, dijous va estar a punt de marxar rumb cap a la Premier League. La seva cessió al Newcastle estava acordada, però Marlon no va aconseguir el permís de treball que es necessita per jugar a Anglaterra. El defensa continuarà buscant un destí. De moment, s’entrena amb el primer equip, però serà l’extracomunitari descartat avui per Valverde per jugar contra el Sevilla. Es resol d’aquesta manera un dels maldecaps que tenia la direcció esportiva blaugrana en els últims dies, sobretot després de l’arribada del xilè Arturo Vidal. Després d’haver entregat tota la documentació i haver agilitzat tots els tràmits, el Barça confiava que el passaport de Coutinho arribaria abans del dia 31 d’agost, data límit per fer la inscripció de jugadors, però dubtava que arribés abans de la final de la supercopa i tenia coll avall que l’entrenador hauria de descartar més d’un jugador. Les bones notícies van arribar ahir des de la federació espanyola, que permet a Coutinho jugar com a portuguès tot i que encara no li hagi arribat el passaport, i només Marlon quedarà fora de la convocatòria.

Coutinho pot jugar com a comunitari gràcies a la seva dona, Aine. Ella té la nacionalitat portuguesa i les lleis del país lusità permeten que la parella l’aconsegueixi després de tres anys de matrimoni. Coutinho i Aine, que es van conèixer al Brasil quan tenien només 14 anys, es van casar l’any 2012. Coutinho ha seguit el camí de Suárez, que juga com a comunitari gràcies a la nacionalitat italiana de la seva dona.

COUTINHO

El brasiler aconsegueix jugar com a portuguès gràcies a la seva dona

MARLON

El central, que no compta per a Valverde i busca equip, serà el jugador descartat

Només una setmana entrenant-se

F.C.

Tot i haver-se resolt el problema que tenia el Barça amb els jugadors extracomunitaris abans de disputar-se el primer títol de la temporada, la supercopa contra el Sevilla, caldrà veure si Ernesto Valverde compta amb Philippe Coutinho per a la final de Tànger. El brasiler només fa una setmana que s’entrena després d’haver format part de l’últim grup de mundialistes que es va incorporar a la feina, en el qual també hi havia Rakitic, Luis Suárez, Umtiti i Dembélé. Sembla difícil que algun d’aquests cinc futbolistes sigui titular en el partit de demà, tot i que podrien entrar en la convocatòria. També caldrà veure què passa amb Arturo Vidal, un dels jugadors extracomunitaris. El migcampista xilè també s’ha començat a entrenar aquesta setmana amb el Barça, tot i que ja feia alguns dies que s’exercitava amb el seu equip anterior, el Bayern de Munic. Ell va dir que estava en forma i preparat per jugar, però també sembla difícil que sigui titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)