Barça

El col·leccionista del Barça

Als 31 anys, Leo Messi ja és el futbolista amb més títols de la història del club. Amb la supercopa d’Espanya guanyada diumenge, va superar els 32 d’Andrés Iniesta

A Tànger, l’argentí, que va encetar la seva quinzena temporada al primer equip blaugrana, també va aixecar el trofeu per primer cop lluint el braçal de capità

Leo, amb contracte fins a l’any 2021, continua ampliant la seva llegenda

Leo Messi ja fa molts anys que és el millor jugador de la història del Barça i per a molts, el millor futbolista mai vist. Ja no li fa falta gairebé res més per demostrar-ho, però ell no es cansa de continuar guanyant i sumant èxits. Diumenge a Tànger, va fer història un cop més. I és que la supercopa d’Espanya que va guanyar el Barça, que ja és al museu del club, no va ser una supercopa més. Va ser la que converteix Messi en el jugador amb més títols en la història del club, un total de 33. A les nou lligues, quatre Champions, sis copes, tres supercopes d’Europa i tres mundials de clubs, ja hi suma vuit supercopes d’Espanya. Tot plegat, amb només 31 anys i, com a mínim, amb aquesta temporada i dues més en l’horitzó, ja que té contracte fins al 2021, tot i que no es pot descartar que l’acabi ampliant. El límit, doncs, està encara ben lluny i només el posarà ell.

El 16 d’octubre farà 14 anys que Messi va debutar en partit oficial amb el primer equip del Barça, amb Frank Rijkaard. Va ser ni més ni menys que en un derbi, a Montjuïc, on en els últims minuts va substituir el golejador del partit, Deco. Aquella primera temporada, va tenir poc protagonisme, però tot i així es va apuntar el que va ser el primer dels 552 gols que acumula actualment amb la samarreta blaugrana en els 638 partits oficials disputats. I en aquell primer curs ja va guanyar el seu primer títol al Barça, la lliga 2004/05, molt esperada després d’una llarga sequera. Lluny d’aturar-se, la seva progressió ja va ser imparable, i en la segona temporada hi va afegir una supercopa d’Espanya, una altra lliga i la seva primera Champions, tot i que no va poder jugar la final de París. Es va treure l’espina tres anys més tard, ja amb Pep Guardiola a la banqueta, amb qui es va convertir en el millor futbolista del planeta i amb qui va començar a fer història guanyant el que mai ningú havia aconseguit: el sextet.

De fet, Leo Messi ha guanyat títols col·lectius amb tots els tècnics que ha tingut al Barça. Fins i tot en una temporada que va ser per oblidar, amb Gerardo Martino, va ampliar el seu palmarès, amb una supercopa d’Espanya. Mesos abans, s’havia guanyat la lliga dels 100 punts, amb Tito Vilanova, i després, ja amb Luis Enrique a la banqueta, el Barça, liderat com sempre per Messi, va repetir el que semblava impossible: el triplet. En el segon any amb l’asturià, a més, es va fer un doblet, cosa que es va tornar a aconseguir la temporada passada, la primera d’Ernesto Valverde a la banqueta del Camp Nou. Enguany, la cosa ha començat amb un títol, que no saciarà la fam de Messi, el jugador més llorejat de tota la història del Barça. També pel que fa a títols individuals, però això ja seria un altre capítol.

Qüestió de temps

Tot i els 33 títols guanyats al Barça, Messi no és encara el futbolista amb més títols de tots els clubs. Al davant, encara en actiu, hi té el seu excompany Dani Alves, que en suma 36, amb el Bahía, el Sevilla, el Barça, la Juventus i el PSG. També estan per sobre, tot i que ja retirats, Vitor Baia (35), Giggs (36) i Maxwell (37). Sembla només qüestió de temps que Messi els superi a tots.

9

LLIGUES

3

SUPERCOPES D’EUROPA

8

SUPERCOPES D’ESPANYA

4

CHAMPIONS

6

COPES

3

MUNDIALS DE CLUBS

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)