Barça

Messi no jugarà més amb l’Argentina aquest any

Retirada temporal. L’astre comunica a Scaloni, el tècnic interí de l’‘albiceleste’, que no participarà en cap amistós més del 2018, una decisió que torna a posar en qüestió el futur del 10 en la seva selecció

El futur de Leo Messi com a jugador de la selecció de l’Argentina torna a perillar seriosament. I és que, tal com van informar ahir diversos mitjans del país sud-americà, l’astre blaugrana ha renunciat a disputar cap partit més amb l’albiceleste en el que queda del 2018, una decisió que ha tornat a situar Messi en l’epicentre de totes les mirades, i més després que el 10 ja anunciés que deixava la selecció fa dos anys, en perdre la final de la copa Amèrica contra Xile. Llavors, el crac argentí va fer marxa enrere, convençut de poder dur el seu país a assolir algun títol important, un somni que es va tornar a esquinçar a Rússia, on l’Argentina va tornar a fracassar, fet que va provocar que altra vegada les crítiques se centressin en el jugador de Rosario.

Per això, tan bon punt l’albiceleste va caure eliminada contra França (4-3), una de les grans incògnites que van sorgir va ser si Leo Messi, que ara té 31 anys, arribaria o no al proper mundial, que es disputarà al Qatar el 2022, tot i que abans, l’estiu que ve, es jugarà la copa Amèrica.

Des de fa molt de temps, l’ambient en la selecció argentina està molt enrarit, amb els jugadors enfrontats amb la premsa i amb l’AFA sense la capacitat de muntar un projecte sòlid i engrescador. En aquests moments, de fet, l’Argentina ni tan sols té seleccionador, fet que ha provocat que Lionel Scaloni, ajudant de Jorge Sampaoli en el darrer cos tècnic de l’equip, hagi agafat el timó temporalment.

A tot plegat s’hi ha d’afegir que des de la mateixa AFA fa setmanes que es parla del final d’un cicle, cosa que ha posat el focus en les figures de l’equip dels darrers anys. Ara falta veure si la decisió de Messi és una manera de pressionar l’AFA perquè posi una vegada per totes els fonaments d’una nova selecció amb cara i ulls que pugui aspirar a guanyar la copa Amèrica sense haver d’encadenar ensurts i ridículs, o si, per contra, és l’avantsala de la seva retirada definitiva, un adeu que suposaria un abans i un després en la carrera de Messi i en la història de l’albiceleste.

La decisió de Messi, com era d’esperar, va generar moltíssim rebombori, i els primers que van ser qüestionats van ser els membres més emblemàtics del Boca Juniors, que aquesta tarda s’enfronta al Barça en el Gamper. “Entendria que Messi no tornés més a la selecció. Que el critiquin és dolent per a tots. No sé si se’l valora prou o no”, va afirmar Carlos Tévez. “Cal deixar-lo en pau. Jo li diria que faci el que vulgui i que ho decideixi amb tranquil·litat”, va afegir Guillermo Barrios Schelotto, el tècnic dels xeneizes.

Sis partits de descans

Com és habitual, en aquest primer tram de la temporada hi haurà tres aturades per la disputa de partits internacionals, al setembre, a l’octubre i al novembre, tres moments de desconnexió en què Leo Messi es quedarà a Barcelona en comptes de marxar amb l’Argentina. A hores d’ara, l’AFA només ha confirmat els rivals de la primera aturada, en què l’Argentina jugarà contra Guatemala a Los Angeles (7 de setembre) i contra Colòmbia a Nova Jersey (11 de setembre). I després, tot i no estar encara confirmat al cent per cent, tot indica que a l’octubre la federació argentina hauria acordat disputar un amistós contra el Brasil a l’Aràbia Saudita, un partidàs que potser ara perilla, ja que sense Messi el caixet del duel baixaria moltíssim. Passat Nadal, l’Argentina ja no tornarà a jugar cap amistós fins al mes de març, quan el 10 blaugrana ja hauria d’haver anunciat si continua o si es retira definitivament. I és que al juny començarà la copa Amèrica, i al Brasil. No és estrany, doncs, que a l’Argentina ja tremolin, també aquells que més critiquen Messi.

MÉS DESCANS

Messi es quedarà a Barcelona en les aturades del setembre, octubre i novembre

EL JUNY, DATA LÍMIT

La propera competició oficial per a l’Argentina serà la copa Amèrica del Brasil
Cal deixar-lo en pau. Jo li diria que faci el que vulgui i que ho decideixi amb tranquil·litat
Guillermo B. Schelotto
entrenador de boca juniors
Entendria que Messi no tornés més a la selecció. Que el critiquin és dolent per a tots
Carlos Tévez
jugador de boca juniors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)