Barça

Dembélé creix en aquest Barça que aposta pel 4-3-3

Consistent. El davanter francès va ser decisiu en la consecució de la supercopa d’Espanya amb un gran gol, i en el debut en la lliga va repetir titularitat i va ser un dels jugadors destacats

El sorprenent fitxatge de Malcom semblava un torpede directe en la línia de flotació de Dembélé. Jugador de banda pur, l’extrem brasiler esdevenia competència directa del jove francès en un moment en què el que més necessita és la màxima confiança de tots els estaments del club. El nom de Dembélé ha estat present en aquest mercat d’estiu perquè el Barça no havia estat prou contundent en la seva valoració. Es comptava amb ell, però la cúpula esportiva es resistia a declarar-lo intransferible. L’arribada de Malcom –no ens enganyem– responia a la possibilitat que algun club europeu s’atrevís a posar 100 o més milions d’euros damunt la taula per endur-se el talentós davanter francès.

Valverde, però, va enviar un missatge molt clar en el primer partit oficial de la temporada, la final de la supercopa d’Espanya contra el Sevilla. Dembélé va sortir en l’onze titular i, a més a més, va ser clau per aconseguir el títol amb un gran gol a les acaballes del partit. El tècnic ha decidit apostar per un dibuix com el 4-3-3 amb un extrem clàssic, i el francès és l’escollit per ocupar la banda esquerra i passar al davant de Malcom.Valverde confia en el talent de Dembélé, però sap que és un futbolista jove i que necessita temps, confiança i continuïtat per extreure el millor d’ell. Ho està aconseguint, i la prova més evident d’això és que s’ha guanyat una plaça entre els onze escollits en aquests dos primers partits oficials.

És una evidència que Dembélé està progressant i que les bones sensacions vistes en el partit contra el Sevilla van tenir continuïtat en l’estrena de la lliga contra l’Alavés al Camp Nou. Situat com a extrem esquerre, el davanter francès va anar de menys a més i es va convertir en un dels futbolistes més valuosos per a l’equip. Va tenir el gol a tocar en alguna ocasió, però el més important de tot és que ja ha après que en el sistema del Barça hi ha certs mecanismes que cal tenir en compte. Per començar, se’l va veure molt més integrat en el joc global de l’equip, sense perdre’s en lluites individuals. Tàcticament també es va mostrar molt més intel·ligent, va deixar la banda en més d’una ocasió perquè Jordi Alba pogués arribar des del lateral i se’l va veure connectar força bé amb Leo Messi.

És evident que encara té molt marge de millora, perquè per formar part de la davantera titular del Barça cal ser més letal de cara a porteria –hi va xutar tres vegades– i aportar més coses, però amb el pas dels partits, i si Valverde li continua donant aquesta confiança, no pot fer sinó anar a més. Dembélé també és un tipus de futbolista que depèn força del seu físic, i en aquest sentit quan estigui més en forma serà cada cop més decisiu.

IMPORTANT

Valverde confia en ell per ocupar la plaça d’extrem esquerre en els primers partits

PROGRESSA

El francès cada cop està més integrat en el joc del Barça i el comprèn més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)