Barça

Encara hi ha feina per fer

A deu dies de tancar-se el mercat de fitxatges, el Barça encara ha de resoldre algunes sortides, com les de Samper i Paco Alcácer, sense oblidar Munir i Rafinha

Pel que fa a les altes, el club insisteix que pot arribar alguna incorporació més

Paco Alcácer agrada a Dortmund i Rafinha negocia una cessió al Betis

Ho ha assegurat més d’un cop el secretari tècnic, Éric Abidal; ho va recordar el president, Josep Maria Bartomeu, la setmana passada, en el Congrés Mundial de Penyes, i hi insisteix el tècnic, Ernesto Valverde, en cada roda de premsa en què se li pregunta sobre aquesta qüestió: la plantilla del Barça per a aquesta temporada no està tancada. Ni pel que fa al capítol de baixes, ja que encara hi ha jugadors als quals es busca sortida, ni al d’altes, ja que el club continua atent al mercat per si pot acabar tancant alguna de les operacions que encara té obertes o sorgeix alguna oportunitat en aquests deu dies que queden perquè finalitzi.

Les nombroses sortides han protagonitzat bona part de l’actualitat blaugrana en les últimes setmanes. Iniesta, Ortolà, Deulofeu, Paulinho, Douglas, Marlon, Aleix Vidal, Digne, Yerry Mina i André Gomes –el portuguès com a cedit– han abandonat el club en els últims mesos o setmanes i en els pròxims dies podrien seguir els seus passos alguns jugadors més, amb alguns casos més urgents que d’altres. D’entrada, hi ha dos noms als quals es busca destí de forma urgent. Són Samper, que en el Gamper va ser presentat sense dorsal, i Paco Alcácer, amb el qual Valverde no compta. El migcampista de 23 anys va rebre l’alta mèdica al juliol però no va viatjar a la gira pels Estats Units per unes molèsties, cosa que li ha impedit intentar convèncer Valverde que pot tenir un lloc en la plantilla. La solució més probable, tenint en compte que és difícil que arribi una oferta important per ell després d’haver-se passat més de mig any en blanc, és que torni a marxar cedit, per tercer curs seguit. L’any que ve, això sí, queda lliure ja que acaba el contracte.

Amb el davanter de Torrent, en canvi, el Barça, que va pagar 30 milions d’euros per ell fa dos anys, confia encara fer una bona venda. Si no ho pot fer, una altra opció seria cedir-lo, com s’ha fet amb André Gomes, perquè es revalori de cara a vendre’l d’aquí a un any, ja que té contracte fins al 2021. L’Alavés però, que hi estava interessat, ha comunicat recentment al club blaugrana que no es pot fer càrrec de la seva fitxa. També existeix un interès del Betis i, segons L’Équipe, el Borussia de Dortmund també li va al darrere ja que el seu tècnic, Lucien Favre, ha demanat al club alemany reforçar la posició de davanter centre i el nom del de Torrent és un dels que hi ha a la llista. A la Bundesliga, el mercat també es tanca el 31 d’agost, com a França, i ara és Paco Alcácer, a punt de fer ja els 25 anys, el que ha de valorar la proposta.

Diferent és el cas de Munir, un altre dels jugadors que no és clar que tinguin lloc al Barça. L’hispanomarroquí ha guanyat la batalla a Paco Alcácer per ser el segon davanter centre de la plantilla, però el fet que acabi el contracte l’any que ve i encara no hagi acceptat la proposta de renovació que li ha fet el club condiciona el seu futur. Si Munir, que l’1 de setembre farà 23 anys, no vol renovar, s’estudiaria vendre’l ara perquè no marxi de franc l’estiu que ve. D’entrada, ni ell ni el de Torrent van formar part de la convocatòria contra l’Alavés i no es pot descartar encara cap escenari. Tots dos no es quedaran, però fins i tot podrien marxar tots dos.

Certes similituds té amb el cas de Munir el de Rafinha. El Barça esperava que l’Inter de Milà complís la seva paraula i fes efectiva la clàusula de compra que tenia per ell, de 35 milions d’euros, però no va ser així i el brasiler ha fet una gran pretemporada i s’ha guanyat la confiança de Valverde, fins al punt de ser titular en la supercopa d’Espanya. El Txingurri ha valorat molt positivament el fet d’haver pogut treballar amb ell des de l’inici i veu amb bons ulls que es pugui quedar a la plantilla. Tot i la bona feina d’aquestes setmanes i que es compta amb ell, Rafinha vol minuts i podria marxar per trobar-los a fora. Amb aquest propòsit, segons RAC 1, el pare i representant del jugador, Mazinho, era a Sevilla negociant la seva possible cessió al Betis. Tot i això, el Barça prefereix una venda, encara que és difícil que a aquestes altures arribi una oferta del tot satisfactòria per ell. Tocarà esperar.

El cas de Cillessen

El del porter holandès, Jasper Cillessen, és un dels noms que més han sonat aquest estiu en clau de mercat. Tot i no estar en la llista de transferibles, ell sempre ha manifestat que vol jugar més, però ha deixat el seu futur en mans del club, que si no arriba una oferta superior als 30 milions d’euros no està disposat a perdre’l. La seva suplència a Tànger va tornar a posar-lo en el debat, però, tret que hi hagi una sorpresa, es quedarà.

PACO ALCÁCER 24 ANYS. Contracte fins al 2021
MUNIR 22 ANYS. Contracte fins al 2019
SAMPER 23 ANYS. Contracte fins al 2019
RAFINHA 25 ANYS. Contracte fins al 2020
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)