Barça

RONALDINHO

EXJUGADOR DEL BARÇA (2003-2008)

“El Barça continua tenint els millors jugadors del món”

Ronaldinho veu l’equip capacitat per guanyar la Champions i creu que Coutinho i Arthur poden fer “grans coses”

El brasiler, retirat des del gener, diu que li hauria agradat jugar més anys amb Messi

Ídol de masses
Ja fa deu anys que va marxar del Barça, però Ronaldinho continua sent un dels grans ídols del barcelonisme. Ahir es va poder veure a Castelldefels, on va participar en un torneig de futvòlei, en un acte emmarcat en la col·laboració de la marca d’ulleres de sol Northweek (del grup grup Hawkers) amb el brasiler. Somrient com sempre, es va fer un fart de signar autògrafs i fotografiar-se amb molts dels banyistes, que van gaudir de les seves habilitats amb la pilota sobre la sorra.
Arthur té experiència i qualitat per poder-se adaptar bé i Coutinho, amb un estil diferent a Iniesta, pot ser un dels grans noms del Barça

Retirat ja oficialment des del mes de gener, Ronaldinho (Porto Alegre, 1980) és un dels ambaixadors del Barça i no amaga la seva satisfacció d’estar a Barcelona. Aquesta vegada ha tornat uns dies per participar en un torneig de futvòlei a Castelldefels. Abans de mostrar la seva màgia sobre la sorra, l’exblaugrana, un dels grans noms de la història del club, va atendre uns minuts L’Esportiu. El brasiler va opinar sobre l’actual Barça, al qual veu capacitat per guanyar la Champions, sobre el que poden oferir els seus compatriotes Arthur i Coutinho, i no amaga que li hauria agradat jugar més anys amb el seu bon amic Leo Messi.

Primer de tot, ara que ja fa uns mesos que està retirat del tot, com és la seva vida? Què fa en el dia a dia?
Sobretot viatjo molt, fins i tot més que quan jugava. La veritat és que soc molt feliç veient molt de món, visitant també algunes de les escoles de futbol, fent música, i participant també en molts altres projectes.
Alguns d’aquests projectes l’han fet tornar aquests dies a Barcelona. Suposo que està content de tornar a estar a la que també és casa seva, oi?
I tant. Sempre és una alegria molt gran tornar a la que com dius, també és casa meva. Aquí noto molt l’escalf de la gent, puc estar amb molts amics... Molt content.
Deuen ser molts els records que li venen al cap. Si n’hagués d’escollir un, quin seria?
Seria molt difícil quedar-me amb només un record de tot el que vaig viure aquí perquè tot va ser perfecte. El meu pas pel Barça va ser inoblidable, i com he dit abans, quan torno aquí soc molt feliç també per l’estima que em transmet la gent.
La seva visita a més, coincideix amb partit al Camp Nou, contra l’Osca. Hi podrà assistir?
Encara no ho sé, perquè he de veure si és possible pels horaris perquè he de tornar a viatjar, però m’agradaria molt ser-hi.
Com veu el Barça de Valverde?
Doncs molt bé, continua sent un dels millors equips del món i continua tenint també els millors jugadors del món. Així que pot aspirar a tot com sempre.
Precisament, parlant d’aspiracions, Messi va deixar clar en la presentació el dia del Gamper, quan va parlar davant de l’afició, que aquesta temporada la Champions és una prioritat. S’imagina el Barça aixecant l’orelluda aquest curs?
És clar que sí. És un equip molt fort, com ja he dit, els millors del món segueixen al Barça i és l’objectiu més gran que hi ha. I crec que com va dir Messi, l’equip ho donarà tot i anirà a totes per conquerir-la.
Què creu que ha fallat els últims anys, en què el Barça ha dit adeu massa aviat?
Bé, és un tòpic però en el futbol, molts cops les coses no surten com un vol o espera. I quan un s’equivoca, això li ha de servir per aprendre’n. En aquest sentit, estic convençut que ho tindrà molt en compte per intentar que no es repeteixin els errors i aquest cop surti tot bé.
Deixi’m que li pregunti per alguns noms concrets. Vostè que va jugar molts anys al costat de Xavi, creu que Arthur pot arribar a assemblar-s’hi?
Bé, no m’agraden les comparacions perquè a més, Xavi és incomparable. Però a Arthur li agrada jugar amb la pilota i no crec que tingui dificultats per adaptar-se al joc del Barça. Té qualitat, i també experiència ja que ja jugat grans competicions, i crec que pot fer grans coses al Barça.
I al seu també compatriota Coutinho, el veu assumint el paper d’Iniesta, tot i ser jugadors diferents?
Iniesta també és un altre jugador que està fora de la normalitat, és un fora de sèrie. Crec que són estils diferents i no es pot demanar a Coutinho que faci el que feia Iniesta. Però quan estigui encara més adaptat, pot ser un dels grans noms del Barça.
Ja per acabar, el que continua és Messi. No té una espina clavada per no haver pogut jugar més anys al seu costat?
Bé, de Messi només puc dir que és el millor del món. I sí, vaig jugar alguns anys amb ell, però la veritat és que m’hauria agradat jugar-hi més anys. Però el futbol, molts cops, va com va.
Fins quan creu que podrem seguir gaudint de Messi?
Ell continuarà sent el millor del món fins que ell vulgui i ho decideixi. És així de clar. Encara té molts anys de corda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)