Barça

L’hora de defensar el tron

UEFA Youth League. El Barça juvenil, amb alguns dels jugadors campions la temporada passada inscrits, obre foc amb la visita del PSV al Miniestadi (14 h)

Repetir gesta. Aquest és l’objectiu amb què el Barça inicia avui, amb un partit contra el PSV, la UEFA Youth League. El juvenil blaugrana, campió de la darrera edició i també de la del 2014, afronta la competició amb l’ambició d’alçar un tercer títol que li permetria superar el Chelsea en el palmarès. En el futbol formatiu, però, els canvis són constants i les plantilles es regeneren d’un any a l’altre. Així, per assolir el repte marcat, el Barça es presentarà amb un bloc molt canviat respecte al que fa uns mesos va ser proclamat campió. D’entrada, hi ha nou tècnic, Denis Silva, que té clar amb quins horitzons s’ha d’afrontar la Youth Lague. “Tenim la il·lusió de tornar a guanyar el títol. Sabem que és difícil, però som el Barça i sempre aspirem al màxim,” diu l’entrenador, que remarca el valor de tenir una filosofia definida: “Sortirem a guanyar i, amb el nostre estil, intentarem arribar com més lluny millor amb un equip totalment nou.”

Tot i els canvis que hi ha hagut, Silva podrà disposar d’un grapat de jugadors que formen part de la plantilla del Barça B i que l’any passat van alçar el títol. És el cas de Monchu, Guillem Jaime, Chumi, Collado i Kike Saveiro –la UEFA deixa inscriure cinc futbolistes nascuts l’any 1999–, i també d’Abel Ruiz, Miranda i Mate, encara en edat juvenil. De fet, amb vista al partit d’avui al Miniestadi contra el PSV (14 h), Denis Silva comptarà amb Miranda, Monchu i Abel Ruiz, que ahir van exercitar-se a les seves ordres. Per al tècnic, disposar d’aquest perfil de futbolistes pot ser decisiu: “Aquests reforços ens aniran bé, ens donaran un punt d’experiència que és fonamental en la Youth League.”

Com el primer equip

Tot i que un cop se supera la fase de grups la competició pren un altre camí, d’entrada al juvenil l’espera el mateix calendari que al primer equip. Així, els de Denis Silva s’enfrontaran al PSV, el Tottenham i l’Inter. Respecte al rival d’avui, el tècnic adverteix que tocarà suar la cansalada: “Són molt bons i ràpids a dalt. Tenen l’estil holandès d’intentar jugar, amb un futbol directe. Esperem estar a l’altura, avançar-nos i tirar el partit endavant.”

LA FRASE

PORTERS
Ramon Vila, Àlex Baño, Pol Tristán i Arnau Temas.
DEFENSES
Josep Jaume, Juan Miranda, Gerard Gómez, Sergi Rosanas, Marc Alegre, Antonio Sola, Guillem Jaime, Mate, Alejandro Marcos, Arnau Comas, Ivan Bravo, Chumi, Joan Rojas i Martínez.
MIGCAMPISTES
Lucas de Vega, Moriba Kourouma, Adrià Altimira, Nicolás González, Cantón, Jandro Orellana, Álvaro Sanz, Collado, Marmol i Monchu.
DAVANTERS
Konrad, Moro, Sergi Serrano, Nils, Marqués, Anwar, Polo, Fati, Abel Ruiz, Brian Peña, Jaume Jardí i Kike Saveiro.
Tenim la il·lusió de tornar a guanyar el títol. Sabem que és difícil, però som el Barça i sempre aspirem al màxim
Denis Silva
ENTRENADOR DEL BARÇA JUVENIL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)