Barça

‘Blackjack’ abans del Tormalet

El Barça té davant seu tres jornades de lliga aparentment accessibles –Girona, Leganés i Athletic–, i en només vuit dies, una oportunitat daurada per sumar 21 punts de 21 possibles abans del retorn de la Champions i dels duels contra el València, el Sevilla i el Madrid

L’objectiu és arribar al Bernabéu, en la jornada 10, a davant en la taula

El FC Barcelona es va quedar la temporada passada a les portes d’igualar el millor inici de lliga de la seva història, el vuit de vuit que l’equip del Tata Martino va assolir la campanya 2013/14, en no passar de l’empat contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano (1-1) després de guanyar les set primeres jornades del campionat. Ernesto Valverde, però, un entrenador al qual li agrada dividir les temporades per etapes, va valorar molt positivament aquell punt sumat, que a la llarga va ser més que suficient per acabar guanyant el títol de lliga.

Ara, un any després, el Barça es torna a trobar en una situació semblant, ja que després de ser l’únic equip que ha estat capaç de fer el ple de punts en les quatre primeres jornades de lliga, l’equip té davant seu un calendari immediat aparentment accessible, ja que en només vuit dies rep el Girona i l’Athletic Club de Bilbao i visita el Leganés –entre setmana–, una situació força idíl·lica per afrontar la primera gran etapa de muntanya de la temporada amb un blackjack –21 punts–. I és que després, els blaugrana visitaran Mestalla –un estadi hostil, històricament complicat i on, sense anar gaire lluny, la temporada passada els de Valverde no hi van passar de l’empat– i jugaran al Camp Nou contra el Sevilla –que tot i no passar un bon moment ja va demostrar en la supercopa d’Espanya el seu potencial–, per tancar el Tormalet ni més ni menys que al Santiago Bernabéu, un enfrontament que de ben segur marcarà el primer gran punt d’inflexió de la temporada.

Per arribar a Mestalla amb el rècord del Tata Martino entre cella i cella, però, el Barça abans haurà de superar el Girona d’Eusebio, que després d’un inici de lliga decebedor encadena dues victòries de prestigi, contra el Vila-real i el Celta; el Leganés, l’actual cuer de la classificació, i l’Athletic Club, que sembla que ha agafat una mica d’oxigen assolint un meritori empat contra el Real Madrid en la darrera jornada. Amb tot, però, el calendari és prou accessible perquè Ernesto Valverde comenci a fer rotacions, després d’un inici de temporada en què els canvis s’han produït amb comptagotes. I és que jugadors com Lenglet, Arthur, Arturo Vidal, Denis Suárez, Malcom o Munir haurien de tenir oportunitats en aquests tres partits que ara venen seguits, per permetre que els més habituals descansin una mica i, de passada, per certificar que aquesta temporada la plantilla és àmplia i de qualitat. I és que encara cal afegir una variant més en l’equació, la lliga de campions, ja que just abans de visitar Mestalla el Barça jugarà a Wembley contra el Tottenham Hotspur, i que entre els duels contra el Sevilla i el Real Madrid l’equip d’Ernesto Valverde jugarà al Camp Nou contra l’Inter de Milà, ara per ara el seu principal rival en el grup. L’etapa, doncs, és de cinc ports, cosa que encara fa més evident la necessitat de fer rotacions en els tres duels de lliga de s’albiren en l’horitzó.

Més distància?

La lliga guanyada pel Barça la temporada passada es va sostenir en el gran inici que van signar els blaugrana, que gràcies al 51 de 57 assolit en la primera volta van poder aguantar després l’embranzida de l’Atlético de Madrid. I enguany, i malgrat que queda encara tot un món perquè s’acabi la competició, sembla que el gran rival dels blaugrana serà el Real Madrid, ja que l’equip de Simeone, obsessionat amb la Champions, ja és a set punts de distància dels blaugrana, i la diferència del Barça amb el València és ja de nou punts. El Real Madrid, en canvi, i malgrat l’empat de l’última jornada contra l’Athletic Club, s’ha capficat a lluitar per la lliga, així que s’intueix molt important la situació en què arribin tots dos gegants al primer clàssic de la temporada. I val a dir que el calendari dels blancs sembla ser, aparentment, una mica més complicat que el del Barça, com a mínim l’immediat, ja que els de Julen Lopetegui han d’afrontar d’entrada la visita d’un Espanyol que ha començat el curs envalentit, el sempre complicadíssim enfrontament del Sánchez Pizjuán i el derbi contra l’Atlético de Madrid, que últimament s’ha especialitzat a endur-se punts del Santiago Bernabéu. Després, això sí, el calendari del Madrid ja farà baixada, ja que abans del clàssic jugarà al camp de l’Alavés i rebrà el Llevant, dos partits en els quals els blancs seran clarament els favorits. A més, el conjunt que dirigeix Lopetegui té un altre punt al seu favor, fruit de la sort que va tenir en el sorteig de la lliga de campions, que farà que mentre que el Barça se les hagi de veure amb el Tottenham i l’Inter de Milà, el Madrid s’enfrontarà amb el CSKA de Moscou i el Viktoria Plzen, dos partits en els quals els de Julen Lopetegui no caldrà que rendeixin al cent per cent per guanyar-los amb una certa facilitat.

Amb tot, és evident que el Barça depèn d’ell mateix per arribar al clàssic del Bernabéu a davant en la classificació i amb la possibilitat de donar un cop de puny damunt la taula. Primer haurà d’igualar l’inici de lliga del curs passat amb un blackjack, i després, i amb la Champions pel mig, haurà de prémer l’accelerador contra el València i el Sevilla. I és que ja se sap que per acabar bé, el millor és començar bé.

HO TENEN PRESENT

La temporada passada el Barça ja va vèncer en els set primers duels de la lliga

HORA DE DESCANSAR

Amb tres partits en només vuit dies, tot indica que començaran les rotacions

EUROPA HO COMPLICA

El Barça jugarà a Wembley abans de Mestalla i rebrà l’Inter en la prèvia del clàssic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)