Un punt de rauxa

El Barça no passa de l’empat contra un combatiu Girona en un partit marcat per l’expulsió de Lenglet abans del descans

Stuani, que segueix en plena ratxa, remunta la diana inicial de Messi, però Piqué evita la derrota en una acció enrevessada

BARÇA 2 GIRONA 2

BARÇA:Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergio Busquets, Arthur (Coutinho 58’), Arturo Vidal (Rakitic 58’), Dembélé (Umtiti 46’), Luis Suárez i Messi.GIRONA:Bono, Bernardo, Alcalá, Juanpe, Aday Benítez, Aleix Garcia (Borja García 46’), Pere Pons, Muniesa, Granell (Douglas Luiz 72’), Portu (Doumbia 84’) i Stuani.GOLS:1-0 (19’) Messi. 1-1 (45’) Stuani. 1-2 (51’) Stuani. 2-2 (63’) Piqué.ÀRBITRE:Gil Manzano (col·legi extremeny).Targetes grogues:Als locals Semedo (12’), Arthur (15’) i Piqué (81’) i als visitants Stuani (16’), Bernardo (39’), Juanpe (61’), Alcalá (68’) i Portu (69’).Targetes vermelles:Al blaugrana Lenglet (34’), amb vermella directa.PÚBLIC:76.055 espectadors al Camp Nou..

El Barça es va deixar, ahir a la nit, els primers punts del campionat en no passar de l’empat contra el Girona (2-2) en un duel molt disputat que va estar marcat per l’expulsió de Lenglet, en el minut 34, i per la reacció del Girona, que va poder remuntar el gol inicial de Messi i d’aguantar la rauxa del Barça, que, tot i intentar-ho de totes les maneres possibles, només va ser capaç de salvar un punt.

Com es preveia, Ernesto Valverde va apostar per fer rotacions, el que va provocar que Semedo, Lenglet, Arturo Vidal i Arthur formessin part de l’onze titular, en detriment de Sergi Roberto, Umtiti, Rakitic i Coutinho. I la decisió va semblar encertada en la primera mitja hora de partit, en què el Barça va ser molt superior a un Girona massa tancat enrere i amb un seriós problema en les dues bandes, per on Dembélé i Semedo van fer molt de mal, aprofitant l’esquema de tres centrals i dos carrilers plantejat per Eusebio. La primera ocasió del duel, però, va ser per al Girona, en una centrada d’Aday després d’un llançament de córner executat en curt que Bernardo va rematar a les mans de Ter Stegen (5’). L’oportunitat, però, només va ser un miratge, ja que, a partir d’aquest moment, el Barça va aconseguir el domini, amb un Arthur molt participatiu en la creació i un Messi com sempre omnipresent. La primera ocasió blaugrana va sorgir d’una excel·lent jugada coral que va acabar amb una centrada de Dembélé que Jordi Alba no va poder rematar perquè un defensa visitant es va anticipar miraculosament (7’). I, cinc minuts després, va arribar una de les millors accions del partit, una diagonal extraordinària de Messi, que després de marxar de diversos rivals va fer un xut creuat que Bono va desviar amb la punta dels dits. Finalment, la superioritat blaugrana es va plasmar al marcador amb una bona assistència d’Arturo Vidal per a Messi, que des del punt de penal va fer l’1-0 amb un xut al primer toc (19’). Tot seguit, el Barça va vorejar el segon, en una excel·lent acció personal de Luis Suárez, que després de marxar del seu marcador va xutar massa centrat. I quan semblava que l’equip d’Ernesto Valverde tenia totalment controlat el partit, es va produir el ressorgiment del Girona, que, a poc a poc, va començar a avançar les seves línies i a tocar la pilota al centre del camp. El primer avís seriós va arribar en el minut 29, en una fantàstica assistència a l’espai de Granell per a Portu, que va veure com Piqué, sota pals, evitava l’1-1. I només cinc minuts després es va produir la jugada polèmica de l’enfrontament, una acció en què, en un primer moment, va semblar que Pere Pons havia fet una falta clara a Lenglet. Gil Manzano, però, a instàncies del VAR, va aturar el joc i va anar a la banda a revisar la jugada per, acte seguit, expulsar Lenglet, que tot just en el moment de rebre la falta va clavar un cop de colze al jugador gironí. Tot plegat va descentrar el Barça, un moment de dubtes que va aprofitar el Girona per empatar el partit, i en el moment en què fa més mal, tot just abans del descans. El gol va néixer de les botes d’Aday, que va fer una centrada al cor de l’àrea. Stuani, molt murri, es va anticipar a Piqué, va marxar de Busquets i va superar Ter Stegen amb un toc subtil.

Reacció insuficient

El malson blaugrana no va acabar amb l’expulsió Lenglet i l’empat del Girona, ja que la situació encara es va complicar més tot just començar la segona part, en una acció ràpida en què Portu es va plantar sol davant de Ter Stegen. L’alemany va evitar el gol amb una gran intervenció, però el rebuig va anar a parar a peus de Stuani, que va marcar l’1-2 amb un fort xut col·locat (51’). A diferència del que podia semblar, però, el segon gol del Girona va encoratjar el Barça, que, animat per un Camp Nou molt ficat en tot moment, va accelerar el ritme del joc fins assetjar la porteria de Bono a còpia de rauxa. Les dues primeres ocasions van ser per a Messi, en dos llançaments de falta. En el primer, llunyà, la pilota es va estavellar en la creueta (60’), mentre que, en el segon, Bono es va haver de lluir de valent per evitar el gol (62’). Finalment, el Barça va aconseguir l’empat, en una jugada que va néixer d’una combinació entre Messi i Coutinho. La pilota va sortir bombada després d’un rebuig de Bono i Piqué, atent, va fer el 2-2 amb el cap (63’). El gol va animar encara més el Barça, que tot i jugar amb deu va seguir marcant un ritme alt. Amb el pas dels minuts, però, els de Valverde van començar a notar l’esforç, el que va obligar-los a buscar el gol de la remuntada amb intents llunyans. El més perillós va ser de Coutinho, en el minut 87, però el brasiler no va trobar porteria per poc. L’esforç blaugrana, doncs, va ser insuficient, mentre que el gironí va tenir premi, i dels que es recordaran durant temps.

ROTACIONS

Lenglet, Arthur i Arturo Vidal formen part de l’onze titular per primera vegada

SEMPRE MARCA

Messi segueix intractable a casa, on ha vist porteria en els quatre duels oficials del curs