Barça

“El VAR hi és per cobrir les grans jugades polèmiques”

Valverde. El tècnic del Barça reconeix que el videoarbitratge li agrada perquè fa justícia en accions decisives. Tot i que encara li genera alguns dubtes, espera que el sistema es vagi ajustant

Ernesto Valverde va saber durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Leganés que el comitè de competició havia fet cas omís de les al·legacions del FC Barcelona i que Lenglet havia estat sancionat amb un partit després de la seva expulsió contra el Girona. No va fer gaire cara de sorpresa, com si ja s’esperés aquest desenllaç en el cas d’una acció que ha obert un debat sobre les bondats i els defectes del VAR i la seva aplicació. Valverde no amaga que té dubtes, però posant les coses positives i les negatives en una balança es decanta per dir que el sistema de videoarbitratge fa justícia. I ja se sap que la justícia, com el VAR, mai és perfecta. “Tots volem la tecnologia perquè ens ajudi en el joc, i perquè el futbol sigui més just, sobretot en ocasions claríssimes, com quan una pilota travessa la línia de la porteria. El VAR té coses que m’agraden, com en les jugades decisives, i té una altra part que no acabo de veure clara. Tinc la sensació que el VAR hi és per cobrir les grans jugades polèmiques”, va dir.

També ha aixecat molta polseguera mediàtica la gala dels premis The Best, en què Messi no era ni finalista, una situació que ha rebut moltes crítiques. “Per a nosaltres el millor és Messi i el premi es diu The Best. Modric és un gran jugador i ha fet un gran any.” Valverde, com Luis Enrique i també Guardiola, no és gaire amant de tot aquest vessant del futbol més proper al xou que a l’esport, i va ser contundent a l’hora de criticar-ho. “Fa anys no hi havia tants premis ni tanta premsa. Ara tot s’ha magnificat, hi ha moltes gales i cada gala és un autohomenatge. Hi ha més soroll, i això ven. És on estem ficats. El futbol és un esport, però també, cada cop més, un show business.” Per això no veu malament que no hi anessin ni Messi ni Cristiano Ronaldo, perquè hi tenen tot el dret. “Quan es fa una festa, un té la llibertat de convidar qui vulgui, i l’altre, d’anar-hi o no.”

Entrant ja en temes estrictament esportius, el tècnic del Barça no va confirmar si faria rotacions a la davantera, l’única línia que encara no s’ha vist afectada, malgrat reconèixer que és una possibilitat que Coutinho jugui d’extrem com ja va fer la temporada passada. “Encara no em sembla significatiu i ja hi haurà partits. Messi no va anar amb la selecció i Suárez i Dembélé van jugar pocs enfrontaments. Ho estudio en cada cas.” Valverde té molt respecte pel partit contra el Leganés, un equip que segons ell hauria de tenir més punts. “Són equips ordenats, els de Pellegrino. En funció de com et moguis, et poden sorprendre al contraatac o en segones jugades. Poden pressionar a dalt i a casa juguen amb entusiasme. Contra la Real van merèixer guanyar. I contra el Vila-real, també. A Butarque serà un partit dur, tenen ímpetu.”

LES FRASES

Fa anys no hi havia tants premis ni tanta premsa. Ara tot s’ha magnificat. El futbol és un esport, però també, cada cop més, un ‘show business’
Són equips ordenats, els de Pellegrino. En funció de com et moguis, et poden sorprendre al contraatac o en segones jugades

Miranda i altres noms propis

Valverde va explicar que Miranda no havia anat amb la selecció espanyola sub-19 perquè és una opció real per donar descans a Jordi Alba en els pròxims partits i perquè només es tractava d’uns entrenaments. “Tenim tres partits aquesta setmana i podria participar en algun. Ja veurem si juga, però fora de casa els partits són durs per a tots.” També són opcions Malcom, que ja té l’alta mèdica, i Munir. “S’ha entrenat bé i en qualsevol moment podria entrar, perquè és un més de la plantilla. El partit a Leganés és propici per guanyar. Ja veurem si poden jugar.” Finalment, va dir que compta també amb Vermaelen, perquè és “una garantia” i va donar molt bon rendiment.

La fragilitat defensiva en aquest inici

Quan li van preguntar per què el Barça encaixava tants gols, Valverde va assegurar que encara és massa aviat per treure conclusions, però sí que va explicar que han de trobar més equilibri. “Ens hem de reajustar d’alguna manera, però encara és massa aviat. Ens hem d’equilibrar; a vegades juguem amb quatre davanters i ens hem de cobrir”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)