Barça

Suárez s’atura per recuperar sensacions

Repetició. Farà un pla específic, com va fer el curs passat, quan també tenia molèsties al genoll dret

Luis Suárez ja tenia previst no anar amb la selecció de l’Uruguai en aquesta doble jornada internacional. Així ho havia pactat amb el seu seleccionador, Óscar Washington Tabárez. La principal raó per la qual va renunciar a jugar els amistosos contra Corea del Sud i el Japó és que està a punt de ser pare per tercera vegada. El Barça va anunciar ahir que Luis Suárez aprofitarà també aquesta aturada per recuperar-se de les molèsties que arrossega des de fa setmanes al genoll dret i que el van fer ser dubte per al partit de Mestalla després que acabés amb molt dolor l’enfrontament contra el Tottenham a Wembley. “Luis Suárez farà treball específic de musculació i prevenció a la ciutat esportiva Joan Gamper amb la finalitat de resoldre les molèsties que té al genoll dret”, diu el comunicat del Barça.

La veritat és que Luis Suárez no ha començat bé la temporada. Només ha marcat tres gols en els onze primers partits oficials, xifres idèntiques a les de la seva primera temporada com a blaugrana, la 2014/15, aquella que va començar sancionat després de ser expulsat del mundial per haver mossegat l’italià Chiellini. En aquell moment, la falta de gol va tenir a veure amb la falta d’adaptació i també de ritme. Quan va trobar aquestes dues coses, l’uruguaià va esdevenir fonamental en aquell triplet de l’equip que entrenava Luis Enrique, amb 25 gols en 43 partits.

Començar malament el curs, però, no sembla estrany en Suárez. No va començar bé la temporada 2014/15, no ha començat bé l’actual i tampoc ho va fer la passada, quan només va signar tres gols en els deu primers partits, si bé va acabar el curs amb 31. L’any passat, per recuperar les bones sensacions, va ser clau un pla específic de recuperació que l’uruguaià va fer a principis de novembre, quan també va renunciar a jugar dos amistosos amb la seva selecció. El davanter va començar el curs amb una lesió al genoll dret en la supercopa contra el Madrid. Havia d’estar un mes de baixa, però va forçar la màquina i va tornar abans als terrenys de joc, obsessionat per ajudar el seu país en la fase de classificació per al mundial de Rússia. Tornar abans ho va pagar després en els partits amb el Barça. Un quist no el deixava rendir al cent per cent. Fins que va recuperar les bones sensacions amb el pla específic.

Esperant els mateixos resultats de la temporada passada, tant ell com el cos tècnic han decidit repetir el pla amb la intenció que desapareguin les molèsties que té –com aquella vegada– al genoll dret, que recuperi el millor estat de forma possible i que desaparegui la desesperació que va mostrar en partits com el de Mestalla, duel en què va acabar frustrat en moltes jugades veient que fallava passades fàcils i guanyava poques curses i conduccions als centrals del València.

El Barça espera que l’uruguaià estigui totalment recuperat quan torni el futbol de clubs, moment en què els d’Ernesto Valverde hauran de jugar tres partits molt importants en només una setmana, tots tres al Camp Nou. Rebran, primer, el líder, el Sevilla; entre setmana, jugaran la tercera jornada de la lliga de campions, contra l’Inter, i després rebran el Real Madrid en el primer clàssic del curs.

Suárez, tot i no estar al cent per cent, és fonamental per a Valverde, que té només Munir com a recanvi després que Alcácer marxés cedit al Borussia Dortmund, equip amb el qual ja ha marcat set gols.

L’uruguaià ha jugat els onze partits oficials de la temporada. Va ser suplent només a Leganés, on va entrar al terreny de joc en el minut 61 per Munir.

MAL INICI

L’uruguaià només ha marcat tres gols en els onze primers partits oficials

OBJECTIU

S’espera que recuperi la forma per rebre el Sevilla, l’Inter i el Real Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)