Barça

L’‘Alcácerfest’

Paco Alcácer ha encetat amb molta brillantor la seva etapa en el Borussia Dortmund, on ha marcat set gols en els quatre partits que ha disputat, un rendiment que li ha valgut el seu retorn a la selecció espanyola

Tot i quedar encara molta temporada, el club alemany ja es planteja fer efectiva l’opció de compra que té pel de Torrent de 23 milions d’euros fixos més 5 en variables

L’afició del Borussia Dortmund encara s’està fregant els ulls. I és que fa un mes, just abans del debut d’Alcácer, ningú al Westfalenstadion confiava gaire en el valencià, fitxat pel club per substituir Aubameyang i Batshuayi, els dos jugadors que havien ocupat la davantera de l’equip el curs anterior, el primer fins al gener, quan va marxar a l’Arsenal, i el segon fins al juny, cedit pel Chelsea. I és que Alcácer va aterrar a Dortmund per la porta del darrere, cedit, com a suplent evident del Barça i, a més, amb molèsties físiques. “El cert és que a Alemanya el seu fitxatge no va generar gaire expectació. Ningú apostava pel seu èxit”, admet Álvaro Domínguez, exjugador del Mönchengladbach que segueix de molt a prop el futbol alemany. Un mes després, i amb només 81 minuts de lliga acumulats en tres estonetes, la Bundesliga arriba a la segona aturada pels partits de seleccions amb Alcácer en boca de tothom, fins al punt que ja se’l considera el jugador revelació del campionat. I és que el valencià acumula ja sis gols –un cada 13,5 minuts–, fet que l’ha situat al capdavant de la llista de màxims anotadors. “És evident que un jugador és millor si té confiança. Després de dos anys sense protagonisme en el Barça vaig prendre la decisió de sortir per ser més important i per ser feliç jugant a futbol. Les coses m’estan sortint bé”, va afirmar ahir Alcácer a la sala de premsa de la ciutat esportiva de la selecció espanyola, a la qual ha tornat gràcies al seu fulgurant inici d’etapa a Alemanya. “Canviar d’aires li ha permès alliberar-se. En el Barça ho va passar malament, i poder començar de nou ha estat clau. Al Dortmund, a més, hi ha arribat sense l’aureola d’estrella, i això li ha tret pressió”, opina Álvaro Domínguez.

Després d’un parell de setmanes a la infermeria, Alcácer va fer el seu debut oficial amb el Dortmund el 14 de setembre, en el partit que el seu equip va jugar a casa contra l’Eintracht, en substituir Maximilian Philipp en el minut 68. Només 20 minuts després, i amb el Dortmund patint pel 2-1 que hi havia en el marcador, el valencià va finalitzar un córner executat en curt amb un gran xut des del vèrtex de l’àrea. L’Alcácerfest tot just acabava de començar. I és que encara va ser més espectacular el seu rendiment en el següent partit, contra el Leverkusen, en què el davanter va tornar a ser suplent, i va entrar quan faltava poc menys de mitja hora, i amb el seu equip perdent 2-0. En pocs minuts, Reus i Larsen van igualar el resultat, i ja a les acaballes va ser el torn d’Alcácer, que va marcar en el minut 88, amb una rematada al primer toc molt habitual en ell, i en el 94, en completar un contraatac. I el xou va seguir només quatre dies després, en la Champions, en què el valencià va ser titular i va fer una diana en la golejada del Dortmund contra el Mònaco. En aquest duel, a més, es va poder apreciar l’enorme pes que està guanyant el jugador, ja que ell va ser l’encarregat d’executar un penal que, malauradament, va errar. I és que aquest també és un tema que s’està valorant molt aquests dies a Alemanya, la gran rebuda que ha tingut Alcácer en una plantilla farcida de joves talents, on aprecien molt el fet que el davanter hagi format part d’un vestidor tan potent com el del Barça. A més, també està tenint un paper clau Lucien Favre, el tècnic dels alemanys, tot un especialista a adaptar jugadors a la seva manera d’entendre el futbol.

I va arribar el partit de la darrera jornada, un Dortmund-Ausburg en el qual l’equip local era el favorit. Alcácer, com en els altres partits de la Bundesliga, va ser suplent, però ja ben entrada la segona meitat, i amb 0-1, Favre el va fer entrar. Tres minuts després, el valència va fer l’1-1, però l’Ausburg va tornar a picar fort, fins a situar un 1-3 en el marcador. I va ser llavors quan Alcácer va esclatar, amb dos gols més, que afegits a un altre de Götze van permetre que el Dortmund s’endugués el triomf per situar-se en el lideratge. “Alcácer és un jugador que gaudeix quan hi ha espais i que s’envalenteix quan se sent important. La Bundesliga ha començat boja, amb moltes sorpreses, i això ho ha aprofitat el Dortmund. Per a un equip descarat i farcit de qualitat com el conjunt de Favre, tenir Alcácer com a revulsiu és una benedicció”, opina Álvaro Domínguez.

I és clar, el ressorgir d’Alcácer no ha passat desapercebut per a Luis Enrique, que es troba en plena fase de provatures, i que no ha dubtat a citar el de Torrent per als duels de la selecció espanyola, tota una sorpresa per a un jugador que fa un parell de mesos ni tan sols sabia on continuaria la seva carrera. “Haver estat cridat és un orgull, ja que vol dir que estic treballant bé. Haver-ho fet bé amb el Dortmund m’ha dut fins aquí, i ara no penso abaixar els braços”, es va congratular ahir Alcácer.

Ja se’l volen quedar

L’impacte que ha tingut el fulgurant inici d’Alcácer ha estat tan fort que a hores d’ara a Dortmund ja veuen molt factible que el club acabi fent efectiva l’opció de compra acordada amb el Barça, de 23 milions fixos més 5 en variables. Alcácer, a més, difícilment voldrà tornar al Camp Nou. “Les converses que vaig mantenir amb Valverde són privades. Les decisions que prenc són meves i era evident que amb Suárez, Messi i Dembélé era difícil que tingués minuts”, va afirmar ahir el jugador.

I és que a Dortmund fa massa anys que sospiren per formar un nucli dur que es mantingui un cert temps, ja que en els últims estius han hagut de veure com totes les seves estrelles emergents feien les maletes, com va passar amb Lewandowski, Kampl, Mkhitaryan, Hummels, Gündogan, Aubameyang o Dembélé. Ara, la nova fornada la formen talents del nivell de Maximilian Philipp, Pulisic, Larsen, Weigl, Sancho, Sergio Gómez o Akanji, acompanyats per jugadors més experimentats com són Reus, Götze o Witsel. No hi ha dubte que un futbolista jove i coneixedor de l’elit com és Alcácer hi encaixa a la perfecció, i més si continua fent un gol cada 13,5 minuts.

MÀXIM GOLEJADOR

Alcácer ha marcat sis dianes en els 81 minuts que ha jugat en la Bundesliga

SE SENT IMPORTANT

En poc temps ha guanyat molts galons i ja xuta els penals i les faltes directes

AMB PADRÍ

Favre, el tècnic del Dortmund, confia en ell i l’està ajudant molt en l’adaptació

EL TENEN PRESENT

El club alemany, fart de veure com li marxen jugadors, el vol per iniciar un nou projecte
Alcácer és un jugador que gaudeix quan hi ha espais i que s’envalenteix quan se sent important
Álvaro Domínguez
exjugador del borussia Mönchengladbach
A Alemanya ningú apostava per l’èxit d’Alcácer. Canviar d’aires li ha permès alliberar-se. Poder començar de nou ha estat clau
Les decisions que prenc són meves. Amb Suárez, Messi i Dembélé era difícil que tingués minuts
Paco Alcácer
jugador del borussia dortmund
Un jugador és millor si té confiança. Vaig prendre la decisió de sortir per ser feliç jugant a futbol. Les coses m’estan sortint bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)