Barça

Umtiti no millora

El tractament conservador que s’està aplicant al central francès per les molèsties que arrossega al cartílag del genoll esquerre no està donant els resultats esperats i seguirà sent baixa per als propers duels, contra el Sevilla, l’Inter i el Madrid

En un principi es va descartar una intervenció, però es reobre la possibilitat de fer-li una artroscòpia

Vermaelen i Lenglet són dues opcions fiables i lluitaran per rellevar Umtiti

“Samuel Umtiti té unes molèsties al genoll esquerre. És baixa i la seva evolució en marcarà la disponibilitat per tornar als entrenaments.” Aquest va ser el comunicat mèdic del club el 28 de setembre passat, per informar de la lesió de Samuel Umtiti, que li ha fet perdre’s els partits contra l’Athletic, el Tottenham Hotspur –també estava sancionat–, el València, i també els de la seva selecció, contra Islàndia i Alemanya, d’aquesta segona aturada del curs. No seran, de moment, els únics. I és que el tractament conservador que s’ha aplicat al central francès per resoldre les molèsties que arrossega al cartílag del genoll esquerre no està donant el resultat esperat i també està descartat per als propers compromisos, contra el Sevilla, l’Inter de Milà i el Madrid, tots al Camp Nou i en un període de només vuit dies. Molt males notícies, doncs, per al conjunt blaugrana, que continuarà sense poder comptar amb un dels seus puntals en defensa, en una setmana, un cop es reprengui la competició de clubs, que pot marcar part de l’esdevenir en la lliga i la Champions.

Descartada la lesió de lligaments i detectat que el problema era de cartílag, en un principi es va apostar per evitar que Umtiti hagués de passar pel quiròfan i es va optar pel descans per tal de resoldre els problemes que ja arrossega des de final de la temporada passada i veure si el cartílag es regenerava. L’evolució, però, no és fins ara la desitjada i tot plegat fa que es reobri la possibilitat de practicar-li una artroscòpia. Les pròximes setmanes i la millora o no de l’estat del genoll del francès seran determinants per acabar de decidir si s’opta perquè hagi de ser operat o no. En el millor dels casos, i que finalment el tractament conservador doni un resultat més positiu que fins ara, Umtiti difícilment reapareixeria fins ja avançat el mes de novembre, en què hi torna a haver una nova aturada per partits de seleccions. Si finalment ha de passar per la sala d’operacions, entre una cosa i l’altra, probablement hauria d’estar de baixa tot el que queda d’any. Sigui com sigui, Valverde ja és conscient que per a les properes setmanes, o potser per als pròxims mesos, perdrà el central de 24 anys. Un altre maldecap més de cara a intentar resoldre els greus problemes defensius de l’equip, que en onze partits jugats aquest curs ja ha encaixat 12 gols.

Dos relleus de qualitat

Tot i que Valverde no ha descartat, almenys pel que ha assegurat més d’un cop en roda de premsa, la possibilitat de jugar amb dos centrals esquerrans, no hi ha dubte que Piqué és ara per ara intocable –ha disputat tots els minuts possibles–, tot i no estar en el seu millor moment. Clément Lenglet, fitxat aquest estiu per gairebé 36 milions d’euros, i Thomas Vermaelen, que compleix la seva quarta temporada en el club –més un any que va estar cedit al Roma–, es disputaran doncs a priori el lloc que deixa Umtiti. De fet, ja ho venen fent en els últims partits. Contra l’Athletic i a Wembley, l’escollit va ser Lenglet, que va actuar a un nivell correcte, com ja havia fet en els partits en què havia estat titular, la supercopa d’Espanya i contra el Girona, fins que va ser expulsat després de la intervenció més que dubtosa del VAR. El mateix es pot dir de Vermaelen en l’altre partit en què ha estat titular com a central, a Mestalla. Abans també va jugar d’inici a Butarque, encara que al lateral esquerre. El francès sembla partir amb cert avantatge però el duel per rellevar Umtiti està obert.

SENSE EVOLUCIÓ

Umtiti fa dues setmanes que està de baixa i almenys ho estarà fins al novembre

ALARMA ENCESA

Si finalment d’opta perquè passi pel quiròfan, el francès no reapareixeria ja fins al 2019

PROBLEMA AGREUJAT

La seva absència posarà encara més a prova la feblesa defensiva de l’equip aquest curs
3 PARTITS (2 de TITULAR) 160 MINUTS JUGATS
6 PARTITS (4 de TITULAR) 339 MINUTS JUGATS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)