Barça

Iniesta desitja retrobar-se amb el Barça al Japó

Gira asiàtica. “Seria un moment fantàstic si pogués complir-se”, comenta l’exfutbolista manxec sobre la possibilitat que el Barça disputi un amistós contra el Vissel Kobe l’estiu vinent

Després de dos anys consecutius visitant els Estats Units, el Barça farà la la gira de pretemporada del 2019 per Àsia, concretament per la Xina i el Japó, tal com va avançar el portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, durant la compareixença que va fer dimarts després de la reunió de la junta directiva blaugrana. Vives no va donar detalls sobre quins poden ser els compromisos amistosos de l’equip durant aquesta gira, però un dels primers noms que han aparegut com a possibles rivals és el Vissel Kobe d’Andrés Iniesta. De fet, el mateix jugador s’ha referit a la possibilitat de poder retrobar-se amb el Barça en un dels amistosos de l’estiu vinent en unes declaracions difoses per l’agència japonesa Jiji: “Seria un moment fantàstic si pogués complir-se. Crec que seria una oportunitat inèdita tant per a mi com per als aficionats del Japó.”

Els actuals vincles entre el Barça i Hiroshi Mikitani propicien la disputa d’aquest amistós. I és que Mikitani és el fundador i president de Rakuten, principal patrocinador global del Barça, i a la vegada també presideix el Vissel Kobe. A més, en l ’acord de patrocini, presentat el novembre del 2016, també s’hi va incloure el compromís del Barça de celebrar un partit amistós al Japó quan el calendari ho permetés.

Més enllà dels rivals de la gira asiàtica de l’estiu vinent, durant els pròxims mesos també s’han de concretar les dates d’una cita que l’equip blaugrana acostuma a desenvolupar a partir de la segona quinzena de juliol. Aquell mes es competeix en la lliga japonesa –la temporada va de març a desembre–, però sembla factible trobar una data per a un possible Vissel Kobe-Barça, que propiciaria un retrobament amb Iniesta.

Des de finals del juliol que el mític exfutbolista blaugrana defensa la samarreta del Vissel Kobe, una vegada va decidir posar fi a la seva excel·lent trajectòria en el Barça. Aquests primers mesos no han estat fàcils en l’àmbit esportiu i la irregularitat dels resultats ha fet que, a hores d’ara, el seu nou equip ocupi l’onzena plaça en la lliga japonesa. En aquest context, el migcampista ha expressat la seva voluntat de “poder contribuir més en l’equip” en la recta final del campionat. Pel que fa a la seva nova vida al Japó, es mostra molt content amb la ciutat de Kobe, que ha qualificat de “meravellosa” després d’haver rebut “una gran acollida” entre els aficionats nipons.

El president de Rakuten també ho és del Vissel Kobe; un fet que propicia l’amistós

El manxec, entre els guardonats per Sport Cultura Barcelona

Andrés Iniesta ha estat un dels guardonats en l’edició d’enguany dels premis Sport Cultura Barcelona, que ahir al migdia van entregar-se en un acte celebrat a l’Antiga Fàbrica Damm. El manxec ha estat escollit en la categoria de millor trajectòria i a pesar de no poder assistir en directe a la cerimònia sí que va traslladar el seu agraïment per la distinció rebuda mitjançant un vídeo en què també feia esment de la importància de mantenir els lligams entre l’esport i la cultura “per al creixement personal”. Va ser Guillermo Amor, director de relacions institucionals del Barça, qui va pujar a l’escenari per rebre el guardó en nom d’Iniesta, sense voler fer declaracions respecte als diversos aspectes que marquen l’actualitat blaugrana.

A banda del manxec, la present edició del premis Sport Cultura Barcelona també han premiat l’escultor Jaume Plensa, en la categoria cultura, i la tennista Garbiñe Muguruza –representada per Àlex Corretja pel fet d’estar disputant el torneig WTA de Luxemburg–, en la categoria esport. A més, l’hospital Sant Joan de Déu ha rebut una menció especial per la seva gran tasca en pediatria, ginecologia i obstetrícia. En el seu discurs, el president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí, va encoratjar les diverses institucions a treballar en conjunt per potenciar la candidatura Barcelona-Pirineus per a uns Jocs Olímpics d’hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)