Barça

Més que el lideratge en joc

Després de quatre partits sense vèncer, el Barça necessita tornar a guanyar en la lliga i recuperar la primera posició en la classificació, ara en mans del Sevilla, el rival d’avui

Valverde podria fer tornar a jugar Dembélé des de l’inici i ha convocat el jove del B Chumi per reforçar l’eix defensiu

El rival està en un moment dolç i és molt ambiciós

Històricament, al Barça les aturades per compromisos internacionals se li solen fer llargues. Sense futbol, i en un club tan gran i que mou tants interessos al seu voltant, no és estrany que en aquests períodes sense activitat l’actualitat faci referència a alguna polèmica, sovint magnificada, o que apareguin els primers noms de fitxatges malgrat que encara queda temps perquè s’obri el mercat d’hivern. I això és el que ha succeït aquesta setmana. En els dies previs a la visita del Sevilla s’ha parlat més de Frenkie de Jong, de Matthijs de Ligt i dels oferiments de Neymar per tornar que no pas de les dificultats que es trobarà l’equip de Valverde per superar el de Machín, que arriba al Camp Nou com a líder del campionat i en un gran estat de forma.

I això és el que hauria de preocupar més l’equip blaugrana. La seva situació en la lliga no és del tot dolenta, però més per demèrits dels rivals que no pas per la bona feina del Barça. Sent realistes, és una sort que encara siguin segons, a un punt del líder, i que guanyant avui s’assegurin recuperar la posició capdavantera en el campionat. Hi ha el lideratge en joc, però per al Barça alguna cosa més. La més important, posar fi a la mala ratxa de resultats, perquè fa quatre jornades que no coneix la victòria en la lliga. El balanç és de tres empats (Girona, Athletic Club i València) i una derrota (Leganés). Una sagnia de punts a la qual han de posar punt final tant sí com no si no volen seguir jugant amb foc.

I l’equip blaugrana ha de millorar força respecte als últims partits, perquè el Sevilla no ho posarà gens fàcil. I té factors en contra com ara que el partit es juga després d’una aturada i caldrà veure com responen les cames d’alguns jugadors, sobretot dels que acumulen més desgast físic. Els precedents indiquen que després d’una aturada Valverde sol recórrer a les rotacions, però amb la possibilitat de posar-se líder un altre cop caldrà veure si en aquesta ocasió no les deixa per a més endavant. Les setmanes que venen són exigents, amb el partit contra l’Inter de Champions i el clàssic contra el Real Madrid, també al Camp Nou.

Si en vol sortir victoriós, el Barça necessitarà ser més sòlid i posar el cadenat a la porteria. Contra un equip amb el potencial ofensiu del Sevilla, no es poden permetre errades ni desconnexions, perquè ho podrien pagar car. I precisament és en aquesta zona on els blaugrana van més justos d’efectius, perquè a l’eix només hi ha Piqué i Lenglet, que ben segur que formaran la parella titular en vista de les lesions de Vermaelen i Umtiti. Chumi, del filial, ha entrat en la llista per si hi ha algun contratemps. Al lateral dret tornarà Sergi Roberto, ja recuperat de la lesió, i a l’esquerre, Jordi Alba.

Al mig del camp, Busquets i Rakitic no es preveu que facin rotacions i caldrà veure si Arthur encadena el seu tercer partit com a titular. Molt probablement així serà, perquè està rendint a un molt bon nivell i el seu futbol és molt necessari per aconseguir el domini del partit. Va brillar a Wembley, a Mestalla va ser un dels destacats i s’espera que mantingui aquest bon to avui contra el Sevilla. A més a més, qui podria sortir en el seu lloc, Arturo Vidal, ha tingut més desgast que ell perquè ha disputat els 90 minuts en els dos partits de Xile. A la davantera, hi podria haver un canvi i Dembélé podria tornar a jugar des de l’inici perquè té menys desgast que Coutinho, que quedaria reservat per als partits contra l’Inter i el Madrid. L’extrem francès guarda un molt bon record del precedent contra els andalusos en aquesta temporada, en què va ser clau amb un gran gol per guanyar la supercopa d’Espanya. Els altres són davanters, els que mai fallen. Luis Suárez, que s’espera que estigui al màxim després del pla específic que ha seguit per posar fi a les molèsties al genoll dret, i Leo Messi, que és la bèstia negra del Sevilla: al llarg de la seva carrera, ha marcat 31 gols en 34 partits al conjunt andalús, la seva víctima preferida (19 al Camp Nou, 9 al Pizjuán i 3 en finals a partit únic). Malcom, per la seva banda, ha quedat fora de la convocatòria.

Caldrà veure el millor Barça per frenar el conjunt de Pablo Machín, carregat de confiança gràcies al lideratge i a les quatre últimes victòries en la lliga. Seran ambiciosos i venen a Barcelona amb ganes de fer-la grossa. Així ho va assegurar el tècnic, que no té previst fer cap canvi defensiu en l’equip. Estan en un moment dolç, com reflecteixen les xifres, amb catorze gols marcats en les últimes quatre jornades i amb una parella atacant, la que formen Ben Yedder i André Silva, absolutament letal, amb dotze gols entre tots dos en la competició de lliga. Fa 16 anys, des del 2002, que el Sevilla no guanya al Camp Nou, però avui estan convençuts que poden trencar aquesta estadística. Que això no passi dependrà, en bona part, del Barça.

LES CAMES

El partit arriba després d’una aturada i caldrà veure com respon l’equip físicament

MESSI

L’argentí ha marcat 31 gols al Sevilla, la seva víctima preferida, i 19 han estat al Camp Nou

EL RIVAL

El Sevilla encadena quatre victòries i confia en la bona ratxa del seu duo atacant

Machín: “Tenim possibilitats, el Camp Nou no és un estadi imbatible”

El Sevilla arriba al Camp Nou amb ambició i convençut que hi pot obtenir un bon resultat. Així ho va expressar el seu entrenador, Pablo Machín, en la roda de premsa prèvia. “Explotarem les nostres possibilitats. Tots els partits són susceptibles de guanyar-se. En cada partit poden passar moltes coses que determinin que puguis tenir un avantatge. Sortirem a competir i tenim possibilitats de guanyar. Els primers convençuts d’això som nosaltres; jo ho estic. No és un estadi imbatible.” L’entrenador del Sevilla també va assegurar que seria valent i tot indica que mantindrà el mateix equip dels últims partits, el que li ha donat el lideratge. “Amb cinc davanters, tindrem més facilitat per generar ocasions i tant de bo es materialitzin. Molts equips van a aquest estadi al descobert, i normalment perden; d’altres van a defensar i no generen ocasions, i perden... Nosaltres intentarem tenir un bon dia, que surti el pla de la millor manera possible. També som conscients que necessitem que el Barça no tingui el seu millor dia i que els seus jugadors no estiguin encertats”. I un d’aquests és Messi. Machín va explicar que han treballat per buscar la manera de frenar-lo, però admet que “els genis fan coses imprevistes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)