Barça

“Ens fa molta il·lusió tornar a regnar a Europa”

Barça. Bartomeu insisteix en la confiança de la junta en Valverde i recorda que l’èxit esportiu passa per mantenir el model al primer equip i al futbol formatiu. A més, celebra el creixement del club en els últims anys i l’inici proper de les obres de l’Espai Baraça

Josep Maria Bartomeu ha obert l’assemblea de compromissaris amb un vot de confiança cap a Ernesto Valverde, a qui la junta li manté la confiança perquè “pensem en ell com un entrenador de vàlua, que creu en el nostre projecte. Ens ha donat una lliga i una copa i esperem molt d’ell”. El president blaugrana, a més, ha admès que el club vol tornar a guanyar la Champions League, però sense perdre de vista la lliga. “A tots ens fa molta il·lusió tornar a regnar a Europa però el nostre objectiu és la lliga”, ha dit Bartomeu, que ha posat un “notable” a la temporada 2017/18 “perquè la derrota a Roma i l’eliminació de l’Eurolliga no ens permeten posar un excel·lent”. Això s’aconseguirà, segons el president, “mantenint l’estil i blindant els jugadors de la Masia”, tot i que ha admès la dificultat de fer-ho perquè “competim contra clubs amb molts diners”.

A més, Bartomeu ha recordat que el camí de l’Espai Barça “no ha estat fàcil” però celebra la proximitat de l’inici de les obres. “No ha estat fàcil el camí fins ara, però hem picat pedra i hem treballat molt. L’Espai Barça comença ja. A la primera inaugurem l’estadi Johan Cruyff, que serà el temple del futbol formatiu i femení, i a l’estiu començaran a entrar grues en el Camp Nou”, ha dit.

El president blaugrana també ha afirmat que el Barça ha superat moments difícils en els últims anys en un “entorn sociopolític difícil a Catalunya” però diu que ho han aconseguit “defensant sempre els nostres valors: llibertat expressió, el dret a decidir i estan al costat del què decideixi la majoria del poble de Catalunya”. “El Barça està en contra, sempre, de la presó preventiva en casos dels polítics, els líders civils i també del nostre expresident Sandro Rosell”, ha dit Bartomeu.

Els números, aprovats

L’assemblea ha aprovat el pressupost del club per a la temporada 2018/19, “el més alt d’un club esportiu en tota la història” amb 960 milions d’euros, tal i com a explicar Òscar Grau, CEO del Barça. Grau també ha explicat que s’ha reduït la massa salarial en 28 milions després de l’adéu d’homes com Andrés Iniesta, i Carles Tusquets ha assegurat que “cal interioritzar que el Barça ha de ser també un club venedor”.

A més, Grau, responent a les preguntes dels compromissaris, ha afirmat que el Borussia Dortmund vol fer efectiva la compra de Paco Alcácer.

La votació s’ha resolt amb 680 vots a favor, 82 en contra i 62 en blanc.

Anteriorment, l’L’assemblea ha aprovat el tancament de l’exercici 2017/18 amb 721 volts a favor, 98 en contra i 51 vots en blanc. El vicepresident econòmic i tresorer del Barça, Enric Tombas, ha destacat que els ingressos en l’últim exercici van ser de 914 milions d’euros, amb beneficis acumulats des de 2010 de 188 milions.

A l’ordre del dia hi ha, com a punts destacats, l’aprovació del pressupost per a la temporada 2018/19, i la reforma dels estatuts per poder modificar l’escut i també l’eliminació de la limitació de l’endeutament, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)