El lideratge més agredolç

El Barça recupera la primera plaça del campionat però queda en estat de xoc per la lesió de Leo Messi al radi del braç dret, que el farà estar tres setmanes de baixa

L’equip torna a vèncer gràcies a l’efectivitat davant de porteria i a Ter Stegen

El duel pel lideratge de la lliga entre el Barça i el Sevilla va quedar en un segon pla en el minut 15 de partit, quan Leo Messi el va haver de sortir entre evidents mostres de dolor per una topada que va deixar amb l’ai al cor tot el Camp Nou. L’argentí estarà de baixa tres setmanes per una fractura al radi i es perdrà el clàssic contra el Real Madrid de la setmana vinent i els dos partits de Champions contra l’Inter. Podria tornar contra el Betis o després de la següent aturada. Així que s’espera que tot l’equip faci un pas endavant com ahir li va tocar fer per recuperar la primera plaça en un duel marcat per l’efectivitat davant de porteria però en què es van tornar a ensenyar algunes de les vergonyes que acompanyen l’equip en aquests primers passos de la temporada, com és la fragilitat defensiva, compensada, en bona mesura per un Ter Stegen immens, decisiu en moments clau del duel.

Era el líder qui visitava el Camp Nou i Valverde li tenia absolut respecte. S’explica, per tant, que aparqués les rotacions probablement fins al partit contra l’Inter de Milà de dimecres i que sortís amb el que es presumeix, ara mateix, el seu onze més fiable. El que va jugar contra el València a Mestalla amb l’únic canvi de Lenglet pel lesionat Vermaelen i amb Semedo mantenint-se al lateral dret –Sergi Roberto ha estat lesionat– i amb Arthur encadenant el tercer partit consecutiu com a titular. Al davant es va mantenir la tripleta formada per Coutinho, Messi i Suárez.

El Barça va sortir a totes i quan alguns aficionats encara no s’havien ni acomodat al seu seient Coutinho va obrir el marcador amb un gran xut a l’escaire després de rebre una passada de Messi. Poc després respondria el Sevilla amb una rematada d’Arana que es va estavellar al pal. Semblava que no hi havia treva en el partit de la lluita pel lideratge, perquè en el minut 8 Messi tindria el gol a tocar després d’una bona jugada de Jordi Alba per la banda. No perdonaria l’argentí en la següent que va tenir. Suárez va recollir una pilota perduda al mig del camp per un jugador del Sevilla per assistir-lo en carrera. Diagonal clàssica per fer-se l’espai per al xut i definició impecable, col·locant la pilota ajustada al pal. De nou, Messi, es convertia en un malson per al Sevilla, a qui ja ha marcat 32 gols.

L’escenari del partit era idíl·lic. Massa bonic en un dia de trasbalsos al club, amb la polèmica de la suspensió de la votació sobre el nou escut, la pèrdua d’un dels punts més importants de l’assemblea i alguns crits de dimissió a Bartomeu per l’espai d’animació. Al quart d’hora, en una pugna per una pilota amb Vázquez Messi va caure malament i es va fer mal al colze. Els seus gestos de dolor van deixar glaçat el Camp Nou. Li van aplicar un embenat compressiu i va intentar continuar però se’l veia marejat i el dolor no remetia. En lloc seu va entrar Dembélé però per a la majoria dels presents el partit havia quedat en un segon pla. La preocupació era màxima.

La resta de l’equip també ho va notar i durant uns minuts van estar en estat de xoc, sense l’alegria i la profunditat inicials. Els de Machín ho van aprofitar per fer un pas endavant i van amenaçar amb dues ocasions, de Carriço i Sarabia, però a poc a poc el Barça es va anar refent i hauria pogut anar als vestidors amb algun gol més si Suárez i Dembélé haguessin estat més encertats en un parell de bones ocasions.

En el segon temps es va poder veure un interessant intercanvi de cops, amb ocasions per als dos equips, però el Barça va ser més efectiu que no pas el Sevilla, que hauria pogut retallar distàncies en una doble ocasió desarticulada per un immens Ter Stegen. Estirada felina per evitar el gol en la rematada de cap d’André Silva i tapant molt bé l’espai en la posterior de Vázquez. I del possible 1-2 es va passar al 3-0 perquè just després Luis Suárez va marxar tot sol, es va desfer d’un central, va driblar el porter i aquest el va fer caure. Penal claríssim que l’uruguaià es va encarregar de transformar. El partit semblava dat i beneït i Valverde va aprofitar per fer canvis. Va fer reaparèixer Sergi Roberto per donar descans a Arthur. Però el Sevilla no es va rendir i va tornar a entrar en el partit gràcies a un gol de Sarabia, amb la fortuna que el xut va topar al cap de Lenglet. Els últims minuts haurien estat d’infart si no arriba a tornar a aparèixer un miraculós Ter Stegen per tornar a salvar l’equip en una altra doble ocasió a xuts de Sarabia i Ben Yedder.

I com és el futbol, que com ja havia passat minuts abans, el Barça faria el quart poc després amb un molt bon xut de Rakitic, que no va celebrar el gol. Muriel, en l’últim minut faria el segon per al Sevilla, i poc després l’àrbitre assenyalaria el final.