Barça

El protagonista

Leo Messi

Un clàssic sense Messi

Minut 16 de partit. Mala caiguda de Leo Messi després d’una disputa amb El Mudo Vázquez i a partir d’aquí, el pànic. Tot el Camp Nou emmudit. Silenci. Les evidents mostres de dolor de Messi queixant-se ostensiblement del seu braç dret van tenir un efecte gebrador a la grada. Quan Messi es queixa tant, mal senyal. Mai s’ha sentit còmode dins el rol de dramaturg. 88.712 espectadors pendents únicament d’un futbolista. La dimensió de Messi es pot mesurar així, amb decibels. De l’exaltació i l’eufòria que havien generat les seves dues genialitats abans de la lesió, al silenci més absolut comprès entre els minuts 16 i 25. És el temps que va tardar Messi a marxar i ser substituït per Dembélé. Drama. Fractura al radi del seu braç dret.

La nit havia començat de forma meravellosa per a l’argentí. En els preàmbuls previs al partit, Javier Saviola li havia fet entrega del premi a millor futbolista de la lliga del mes de setembre. Primers aplaudiments per a Messi ja abans d’entrar a escena. Però és que només li van caldre dos minuts per generar el primer gran esclat d’eufòria entre la parròquia culer. Brillant va ser la seva assistència a Coutinho en el primer gol del Barça, després d’una gran acció col·lectiva en què també van intervenir amb encert Suárez i Semedo. I en el minut 13, el segon gol de la nit, obra ara sí, de Messi. Gran passada en profunditat de Luis Suárez, i a partir d’aquí, simplement Messi. Va controlar, va mirar, va accelerar i va dibuixar la seva eterna diagonal de fora cap a dins. La hi hem vist fer mil vegades, els rivals ho saben, però en carrera és impossible aturar-lo. Ni amb marcatge individual ni amb marcatge zonal. Ho va dir Machín en la prèvia. Quan Messi rep... La seva definició per baix lluny de l’abast de Vaclik, també magnífica. Golàs. El seu gol número 32 contra el Sevilla.

Però ahir el futbol va passar a segon pla. La notícia era al centre mèdic de la ciutat esportiva. Messi havia abandonat l’estadi abans d’acabar la primera part i allà és on va ser sotmès a una ressonància magnètica per avaluar l’abast exacte de la lesió, després d’una primera exploració feta a peu de gespa pel doctor Daniel Florit en el seu debut com a relleu de Ricard Pruna a la banqueta. Quin dia per debutar...

La lesió de Messi va deixar un ambient enrarit a l’estadi. Els culers estaven més pendents de les informacions que arribaven via ràdio o les xarxes socials, que no pas atents a la pilota. Normal. És Messi. Primer s’havia parlat d’una lesió al lligament col·lateral intern del colze. Al final, el comunicat emès pel club va confirmar una fractura al radi del braç dret. Baixa tres setmanes. Baixa sensible. Clàssic sense Messi (ni Cristiano). Rar.

16
minuts
11
intervencions
1
pilota perduda
0
faltes comeses
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol
1
assistència Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)