Barça

Sense problemes contra l’Inter; pitjor amb el Madrid

Cara i creu. El Barça ja va guanyar els italians sense Messi, per 2-0, mentre que va ser incapaç de superar els blancs –un empat i una derrota– sense l’astre argentí

Com fa nou anys, el Barça té davant seu una setmana en què rebrà al Camp Nou l’Inter de Milà i el Real Madrid, i com fa nou anys, la prèvia està marcada per l’estat físic de Messi. El 2009, l’equip de Guardiola, encara amb el triplet en boca de tothom, no passava un bon moment en la Champions. Els dos mals resultats signats contra el Rubin Kazan van convertir l’enfrontament contra l’Inter en un ser o no ser, una situació límit que es va agreujar per una lesió muscular de Messi contra l’Athletic i per unes molèsties d’Ibra. L’argentí, de fet, va demanar al tècnic jugar infiltrat, però Guardiola es va negar a assumir cap risc i va fer una crida a la força del grup, que sense Messi ni Ibra es va imposar a l’Inter de Mourinho per 2-0, amb gols de Piqué i Pedro. Cinc dies després, però, l’astre argentí ja no es va poder contenir més i va ser titular contra el Real Madrid, un duel en què els defensors blancs van ser especialment durs amb Messi, i que el Barça va guanyar gràcies a un solitari gol d’Ibrahimovic.

Problemes en els clàssics

Mentre el precedent contra l’Inter és favorable als interessos blaugrana, tot el contrari passa en els clàssics en què Messi no ha pogut jugar per lesió, ja que el Barça ha esta incapaç de superar el Real Madrid amb l’astre argentí a la infermeria. El primer duel contra els blancs sense Messi va ser el clàssic del Camp Nou del curs 2005/06, posterior a la greu lesió muscular que es va fer l’argentí en l’eliminatòria de la Champions contra el Chelsea. Per aquelles dates, la lliga ja estava sentenciada per al Barça, però els de Rijkaard van desaprofitar l’ocasió d’ensorrar una mica més els blancs en no passar de l’1-1. I encara més dolorós va ser el següent precedent, del Nadal del 2007, un clàssic que Messi es va perdre per un trencament al bíceps femoral de la cuixa esquerra. El Real Madrid, llançat en la lliga, es va presentar al Camp Nou amb quatre punts d’avantatge, i va marxar de vacances amb tres més, ja que es va imposar al Barça per 0-1, amb un gol de Baptista. Curiosament, aquell clàssic és el darrer en què no van jugar ni Messi, lesionat, ni Cristiano Ronaldo, encara en el Manchester United.

No tot, però, són notícies nefastes, ja que el precedent que els més optimistes tenen al cap és el Real Madrid-Barça de fa tres temporades, un enfrontament que Messi va començar a la banqueta per una lesió que s’havia fet setmanes abans contra Las Palmas. És cert que l’argentí va disputar la darrera mitja hora, però també ho és que quan va entrar el marcador ja reflectia un contundent 0-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)